Rabarber är lika med svensk sommar. Här avnjuter du den tillsammans med en len mascarponekräm med smak av vanilj samt krispiga kakor. Praktiskt blir det om du gör dem i små portionsburkar. I botten lägger du antingen söndersmulade low carb-kakor (exempelvis dessa) eller hackade nötter
Ingredienser
Rabarberkompott
- 1 liter rabarber
- 2 dl valfri sötning
Mascarponekräm
- 500 g mascarpone
- 2,5 dl grädde
- 0,5 dl valfri sötning
- 0,5 tsk vaniljpulver
Instruktioner
Rabarberkompott
- Skala rabarbern om den är grov och skär i små bitar.
- Koka tillsammans med sötning på medelhög värme eller tills rabarbern har blivit mjuk.
Mascarponekräm
- Häll samtliga ingredienser i en stor skål. Vispa tills fluffigt.
- Smula kakor i botten på en burk med lock. Klicka över mascarponekrämen och överst lägger du på rabarberkompotten. Smula över en kaka till och lägg på en citronmeliss. Sätt på locket och ställ in i kylen tills ni ska iväg på utflykten.
Aleta säger
Gott gott