Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Saffransostkaka med tranbärssylt

10 december, 2012 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_saffranostkaka

Det här är en julpimpad ostkaksvariant med saffran och hemkokt tranbärssylt. Servera gärna med en klick lättvispad grädde.

Saffransostkaka med tranbärssylt och grädde

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Ostkakan

  • 3 st ägg
  • 0,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 4 droppar bitter­mandelessens skippa om nötfritt
  • 1 nypa salt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 g saffran
  • 250 g crème fraiche
  • 250 g cottage cheese Typ Keso
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl mandelspån

Tranbärssylt

  • 5 dl tranbär färska eller frysta
  • 2 msk vatten
  • 1 dl valfri sötning
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Till servering

  • 2,5 dl grädde vispas

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 °C.
  • Vispa ihop äggen och sötning. Rör ihop med resten av ingredienserna utom mandelspånen som du lägger ovanpå. Häll över smet­en i en smörad form.
  • Grädda i ugnen i cirka 30 minuter eller tills den stabiliserat sig.

Tranbärssylt

  • Gör sylten under tiden genom att koka tranbären med vatten, sötning och vanilj­pulver. Koka tills bären blivit mjuka och mosiga. Ställ åt sidan för att svalna.

Servering

  • Servera ostkakan med tranbärssylten och vispad grädde.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Efterrätter, Jul, Nötfritt, Recept, Sötsaker

« Moussaka med kanel och mynta
Mumsiga pepparkaksmuffins »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …