Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Sockerfri chokladpudding av kaymak cream

9 december, 2012 av Jill Wallentin 4 Comments

jillsmat_chokladpudding_kaymak

Detta är en syndigt god efterrätt. Perfekt krämig och chokladig. Servera med en rejäl klick fluffig grädde och några bär.

Sockerfri chokladpudding av kaymak cream

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 2

Ingredienser
  

  • 1 burk kaymak cream (finns bl.a. på Willys)
  • 4 rutor mörk sockerfri choklad (minst 70% kakao)
  • 1 tsk valfri sötning (lika sött som socker)
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Instruktioner
 

  • Koka hela burken i cirka två timmar. Detta gör så att den blir mer trögflytande och lite kolaaktig i smaken.
  • Smält sedan chokladen och blanda samman med krämen. Blanda i sötning och vaniljpulver.
  • Ställ in i kylen helt över natten så att den blir fastare i konsistensen.

Anteckning

TIPS! Om du inte hittar någon kaymak cream så kan du bara blanda den smälta chokladen med mascarpone. Då behöver du inte vänta lika länge innan den blir färdig heller.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Efterrätter, Recept, Sötsaker

« Sockerfria chokladbollar med kokos
Socker- och glutenfria kakor »

Comments

  1. Carina L says

    23 september, 2014 at 14:33

    Tack för du introducerat mig till Kaymak! Gjort både ditt recept ovan men oxå med lakritspulver istället för choklad, med grädde o hallon till, MUMS! Vilket märke använder du? Jag har bara hittat rainbow och då är det bara 23% fett, har läst det finns 60% vet du om det finns i sverige?

    Svara
    • JillWW says

      24 september, 2014 at 07:12

      Hej!
      Jag använder Rainbow. Möjligtvis att någon annan sort finns i någon orientlivs typ. Men vet ej tyvärr.

      Svara
  2. Camilla says

    4 oktober, 2014 at 17:49

    Hej
    Tänkte testa detta och undrar hur mycket i gram av choklad som behövs till 6 pers? Rutorna är ju av varierade storlek, så därför undrar jag:)

    Tack för många härliga recept!

    Svara
    • JillWW says

      4 oktober, 2014 at 18:23

      Hej! Det brukar vara ungefär 10 g/bit så 120 g till 6 pers då 🙂

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …