
Sockerfri kladdkaka med apelsin, chili och flingsalt
En fantastisk god och krämig chokladkaka med sting av chili. Servera gärna tillsammans med fluffig grädde och färska bär. Kakan serveras helst kall om den ska skäras i bitar. Varm är den även supergod men svårt att få den att hänga ihop.
Ingredienser
- 200 g mörk choklad helst sockerfri
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 dl grädde
- 0,5 dl valfri sötning
- 1 st apelsin rivet skal
- 0,5 tsk chiliflakes
- 0,5 tsk flingsalt
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Smält chokladen och smöret i en kastrull på medelhög värme. Så till så att det inte börjar koka. Ta bort från plattan och låt svalna något.
- Vispa ihop ägg, grädde, sötning, vanilj och apelsinskal i en separat skål.
- Häll sakta i äggblandningen i chokladen medan du vispar.
- Häll smeten i en ugnsform, toppa med chili och flingsalt.
- Grädda i 10 minuter eller tills kakan stabiliserat sig något, utan att den blivit för fast i konsistensen.