Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Kladdkaka med apelsin, chili och flingsalt

14 augusti, 2015 av Jill Wallentin 6 kommentarer

Sockerfri kladdkaka med apelsin, chili och flingsalt

Jill Wallentin
En fantastisk god och krämig chokladkaka med sting av chili. Servera gärna tillsammans med fluffig grädde och färska bär. Kakan serveras helst kall om den ska skäras i bitar. Varm är den även supergod men svårt att få den att hänga ihop.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 10 bitar

Ingredienser
  

  • 200 g mörk choklad helst sockerfri
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl valfri sötning
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 tsk flingsalt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Smält chokladen och smöret i en kastrull på medelhög värme. Så till så att det inte börjar koka. Ta bort från plattan och låt svalna något.
  • Vispa ihop ägg, grädde, sötning, vanilj och apelsinskal i en separat skål.
  • Häll sakta i äggblandningen i chokladen medan du vispar.
  • Häll smeten i en ugnsform, toppa med chili och flingsalt.
  • Grädda i 10 minuter eller tills kakan stabiliserat sig något, utan att den blivit för fast i konsistensen.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Glutenfria kokosvåfflor

15 februari, 2015 av Jill Wallentin 10 kommentarer

Jills kokosvåfflor

Kokosvåfflor

Jill Wallentin
Blev sugen på våfflor och gick loss totalt och gjorde två olika varianter. Dels mitt tidigare våffelrecept som blir riktigt goda, tunna och krispiga (men tyvärr rätt fula haha) samt ett nytt recept som blir mer "sockerkaksliknande" med smak av kokos.
TIPS! Byt ut smör mot kokosfett och grädden mot kokosgrädde för en mejerifri variant.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk, fika
Kök Svenskt
Portioner 4 stycken

Ingredienser
  

  • 50 g smör smält
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver

Instruktioner
 

  • Smält smöret och vispa samman med resten av ingredienserna.
  • Grädda i våffeljärnet tills de fått fin färg.

Anteckning

Servera gärna med sylt (perfekt att göra av frysta bär + valfri sötning) eller bär efter säsong och fluffig grädde. Choklad och nötter passar givetvis också lysande till kokos.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Frukost/Brunch, Mejerifritt, Nötfritt, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Pepparkaksbrûlée

23 november, 2014 av Jill Wallentin 5 kommentarer

Pepparkaksbrûlée

Jill Wallentin
Det här är min sockerfria variant av brulee med smak av pepparkaka. Toppa gärna med grädde, sockerfri lingonsylt och en myntakvist.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 dl grädde
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk pepparkakskryddor *
  • 1 msk valfri sötning
  • 4 st äggulor

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Koka upp grädden tillsammans med vanilj och sötning.
  • Vispa sedan ner den varma vaniljgrädden i äggulan, lite i taget.
  • Häll upp i en liten ugnssäker form som du sedan ställer i en form med höga kanter som du fyller med vatten. Detta för att krämen ska tillagas skonsamt och bli krämig och god.
  • Grädda i ugnen i 30 minuter. Låt sedan svalna. Avnjutes antingen ljummen eller kall gärna.

Anteckning

* eller blanda lika av kanel, ingefära och nejlika.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Jul, Recept, Sötsaker

Mumsig bärpaj med ingefära och lakrits

16 november, 2014 av Jill Wallentin 7 kommentarer

jillsmat_paj med lakrits och ingefära

Det här receptet är min duktiga mammas påhitt. Supergott och snabbfixat när du vill lyxa till det lite extra eller får oväntade gäster. Variera med dina favoritbär eller frukter och servera gärna med en rejäl klick lättvispad grädde.

Bärpaj med ingefära och lakrits

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 3 dl bär Det går bra med frysta.
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 3 msk valfri sötning *
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk Lakritspulver
  • 50 g smör Mjukt så det går att blanda.

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Lägg bären (eller frukten) i ugnssäkra portionsformar.
  • Blanda ihop resten av ingredienserna i en skål och lägg det sedan ovanpå bären.
  • Grädda i ugnen i cirka 15 minuter eller tills pajerna fått en fin färg.

Anteckning

* Justera sötningsmängd efter vilka bär eller frukter som du använder. Exempelvis rabarber "kräver" mer sötning än vad jordgubbar gör.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Chiapudding/gröt med olika smaker och toppingar

1 augusti, 2014 av Jill Wallentin 17 kommentarer

jillsmat_chiapudding

Ja, jag är ju inte först på bollen med att göra pudding/gröt av chiafrön. Men nu har jag äntligen testat och blev positivt överraskad över denna hälsobomb!

…

Läs mer

Arkiverad under: Efterrätter, Frukost/Brunch, Mejerifritt, Recept, Sötsaker

Picknickvänlig citroncheesecake

17 juni, 2014 av Jill Wallentin 4 kommentarer

jillsmat_citroncheesecake

Här kommer ett ljuvligt recept på en picknickvänlig cheesecake med en fräsch smak av citron som är toppad med söta jordgubbar.

…

Läs mer

Arkiverad under: Efterrätter, Recept, Sötsaker

Rabarberkräm med vaniljgrädde

27 maj, 2014 av Jill Wallentin 3 kommentarer

jillsmat_rabarberkram

Smaken av rabarber väcker sommarkänslorna till liv och extra bra är det ju att de innehåller väldigt lite kolhydrater. Men man behöver någon typ av sötning för att balansera upp surheten. Krämen är också god att servera tillsammans med en klick krämig yoghurt och toppa gärna med rostade nötter om du vill åt knaprigheten. Om ni vill åt en tjockare konsistens på rabarberkrämen kan ni tillsätta lite guarkärnmjöl och sedan mixa krämen.

Sockerfri rabarberkräm med vaniljgrädde

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

Rabarberkräm

  • 800 g rabarber
  • 2,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 1 tsk vaniljpulver

Vaniljgrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • Ev. extra sötning

Instruktioner
 

Rabarberkrämen

  • Skär bort båda ändarna på rabarbern och dra bort det yttersta skalet med en kniv. Skär i centimeterstora bitar och lägg rabarbern i en stor kastrull.
  • Lägg på locket och koka på medelhög värme tills rabarbern blivit mjuk och krämig.
  • Häll i sötning och smaka av tills du hittat en lagom sötma. Tillsätt vaniljpulver efter smak. Låt koka i ytterligare några minuter.

Vaniljgrädden

  • Vispa grädden och blanda i vaniljpulver och eventuell sötning.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Turbo-ostkaka med rostade pistagenötter och jordgubbar

1 maj, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_turboostkaka

Ibland är man sugen på något riktigt smarrigt och vill ha det nu, nu, nu. Då är detta ett perfekt recept för dig då du slänger ihop den på 5 minuter. Grunden är min turbogröt fast denna är smaksatt med bittermandel och är toppad med jordgubbar och rostade pistagenötter. Enjoy!

…

Läs mer

Arkiverad under: Efterrätter, Frukost/Brunch, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Ljuvlig sockerfri Crème Brûlée

11 januari, 2014 av Jill Wallentin 5 kommentarer

jillsmat_creme_brule

En av mina favoritefterrätter har alltid varit Crème Brûlée så jag fattar inte varför jag inte gjort en sockerfri variant av den tidigare. Den är superlätt att göra och innehåller bara fyra ingredienser. Och för att inte tala om hur sjukt god den är!

…

Läs mer

Arkiverad under: Efterrätter, Recept, Sötsaker

Mejerifri glass med avokado och choklad

24 juni, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_avokadoglass

En lite ovanlig och helt mejerifri glass, eller mousse om du hellre vill det. Om du inte har något emot mejerier passar det bra med en klick grädde till.

…

Läs mer

Arkiverad under: Efterrätter, Glass, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Sötsaker

  • « Föregående sida
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ mig på Instagram

  • DRAGON- & DOFTANDE KYCKLINGSOPPA MED KYCKLINGCHIPS En riktigt god och krämig kycklingsoppa . Sladdrigt kycklingskinn är ju blä men krispigt
  • JILLS HÄLSOSAMMA BUDGETTIPS DEL 1 - FYNDA! Har du fått en chock när du tittat på matkvittot nyligen? Kanske har
  • ‍ RECEPT: GODASTE CHILIGRYTAN ️ En otroligt god och mustig gryta som bäst serveras med en fräsch och syrlig sallad
  • SCRAMBLED EGGS BOWL En av mina favoritfrukostar på helgen. Enkelt, gott, nyttigt och mättande Jag gillar en riktigt krämig äggröra.
  • Hoppas ni också fått sätta tänderna i något extra smaskigt idag ❤️ Den som sa att man inte ska leka
  • HAR DU KOLL PÅ DITT FILTER? Under nästan ett års tid har vi haft problem med vår torktumlare. Det tog
  • The last sunset dinner at one of our new favorite hotels - @elixirkohyaoyai Time flies when having fun ❤️ #travelgram
  • Isn’t it amazing that you can switch from to in 12 hours? ✈️ I’ve been longing for this for the
  • From beach pool villa to hill pool villa . Both super cozy in different ways @elixirkohyaoyai #thailand #thailandhotel #beautifuldestinations #vacay
  • I’ve been to Thailand many times before but never even heard of the island Koh Yao Yai . It’s situated
  • Nothing beats traveling to a warm and sunny place like Thailand in the middle of Swedish winter @elixirkohyaoyai #thailand #vacay
  • Hotellfrulle Brukar inte äta frukost hemma men är man på semester är det ju helt klart en av höjdpunkterna I
  • Wow. I’ve got a crush on @elixirkohyaoyai I loooove outdoor bathrooms! And this one is so cozy #thailand #thailandhotel #islandvibes
  • A sneak peek of our new hotel in Thailand Koh Yao Yai - @elixirkohyaoyai We have arrived in paradise #hiddengem
  • ÄR VIKTEN VIKTIG? ⚖️ Om du exempelvis ska tävla i MMA eller checka in dig själv som bagage på flyget
  • SNABBLAGAD PROTEINMAXAD MINESTRONESOPPA Fick cravings för minestronesoppa häromdagen. Har nog inte ätit det sedan jag gick i skolan. Rätt blaskig
  • ‍♀️ Det var verkligen på tiden som mitt hår fick lite TLC av bästa @byluttu på @hairochnusthlm ❤️. Sedan jag
  • FÖR EVIGT TJOCKAST I KLASSEN? Bestämde mig för att åka till simhallen igår för att variera träningen lite. Har nog
  • ☔️ En regnig dag som denna krävde en värmande gryta . Det blev en variant av kalops, upphottad med en
  • 2022, ännu ett år som switchat förbi i ultrarapid . Året då covid-kaoset byttes ut av andra galenskaper runt om

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …