Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Blomkålsris med saffran och rödbär

27 november, 2016 av Jill Wallentin 5 Comments

Blomkålsris med saffran och rödbär

Jill Wallentin
Det mest typiska för det persiska köket måste ändå vara deras ris och saffran. Om man försöker dra ner på kolhydraterna får tyvärr riset stryka på foten. Men den goda smaken från saffranet kan vi ändå njuta av tillsammans med blomkål som är ett betydligt nyttigare alternativ. Rödbär hittar du i närmaste ”orientlivs”.
Skriv ut receptet
Måltid Tillbehör
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 pkt saffran
  • 1,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 msk rödbär (zereshk på persiska)

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 150 grader.
  • Riv eller mixa blomkålen grovt och blanda med resten av ingredienserna (förutom bären) på en ugnsplåt med höga kanter.
  • Tillaga i ugn i cirka 20 minuter. Rör om och lägg upp på ett fat. Toppa med rödbär.

Anteckning

Tips! Passar utmärkt till min persiska kyckling i ugn.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Recept, Snabblagat, Tillbehör

« Pumpapudding
Godaste formbrödet »

Comments

  1. Lena i Umeå says

    28 november, 2016 at 08:52

    Bra tips! Jag har berberisbuskar på tomten, och skördade bären för några veckor sedan (de får inte den där rubinröda färgen förrän i slutet av oktober, början av november). De ligger nu och torkar, så snart kan jag börja använda dem. De är inte bara ett smaktillskott, de är ju så vackra också. Och sägs innehålla en hel del C-vitamin.

    Svara
    • JillW says

      28 november, 2016 at 11:47

      Hej! Är du säker på att det är rätt sort av av berberibuske du har? Jag blev glad då jag trodde att jag hade det men tydligen är det bara den vilda varianten som man kan äta haha.

      Svara
  2. Lisa says

    18 mars, 2017 at 17:01

    Detta var så himla gott!! Nästan godare än med ris. Älskar persisk mat.
    Tack för fina recept!

    Svara
    • JillW says

      18 mars, 2017 at 17:02

      Vad kul att höra! Kram

      Svara
  3. Malin says

    6 augusti, 2018 at 16:59

    Detta låter mums! Jag har köpt blomkål nu och ska göra detta. Ska man inte smörsteka bären innan?

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se