Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Grillad sötpotatis med chilismör

5 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_grillad_sotpotatis

Det härliga med grillat är ofta alla goda tillbehör. Sötpotatis innehåller ganska mycket kolhydrater (20%) men är samtidigt ett nyttigare alternativ än vanlig potatis då den innehåller mer vitaminer och mineraler. Passar också utmärkt som förrätt.

…

Läs mer

Arkiverad under: Grillat, Recept, Tillbehör, Vegetariskt

Getostpaj med sparris

5 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_getostpaj

I början av maj har den svenska sparrisen premiär. Men underbart är kort. Redan till midsommar så är sparrisens tid förbi. Så passa på att njuta så länge det går. Som tur är finns ju dock sparris att få tag i under resten av året i frysdisken. Här får ni ett lättlagat och smakrikt recept på en härlig quiche. Servera med en god sallad.

…

Läs mer

Arkiverad under: Måltid, Recept, Vegetariskt

Kalkonburgare med äppelcoleslaw

1 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_kalkonburgare_appelcoleslaw

Riktigt goda burgare med kalkonfärs fyllda med buffelmozzarella. Dessa blir givetvis godast på grillen men går även bra att stekas. Servera gärna burgarna tillsammans med ett gott glutenfritt bröd och din favoritsallad.

…

Läs mer

Arkiverad under: Fågel, Grillat, Måltid, Recept, Tillbehör

Jills wasabisill

8 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_wasabisill

En väldigt god lite annorlunda sillvariant som bör falla sushiälskaren på läppen.

…

Läs mer

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Jul, Recept

Thaistyle kycklingsallad

8 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_kycklingsallad_thaistyle

Jag fullkomligt älskar denna rätt! Det blir som en smakexplosion i munnen av den heta chilin, aromatiska citrongräset, koriandern och den syrliga limen. Min variant av denna rätt (Laab gai) är som gjuten för dig som passar dig för kolhydraterna. Laddad med protein och smak. Servera gärna med sjögräsnudlar.

…

Läs mer

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Thailändska fiskkakor med wokad pak choi

8 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_thai_fishcakes

Jag är ett väldigt stort fan av det thailändska köket. Älskar den härliga mixen av sött, salt och syrligt. Dessa fiskkakor (Tod man pla) är utmärkta för dig som helst skippar kolhydraterna. Visst, det är nästan alltid socker i asiatisk mat men om du slår ut den lilla mängden på hela anrättningen så är det försumbart för de flesta. Om du kör väldigt strikt kan du utesluta oyster saucen.

…

Läs mer

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept, Tillbehör

Sparrissallad med parmesan och citron

8 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_sparrissallad

Här kommer ett tips på en supersnabb sparrissallad som fungerar utmärkt som ett gott lågkolhydratstillbehör eller varför inte som en förrätt.

…

Läs mer

Arkiverad under: Recept, Tillbehör, Vegetariskt

Smokey Chicken Gumbo

8 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_chickengumbo

Gumbon härstammar från New Orleans och är ett resultat av de kulturer som florerade där under 1700-talet. Med influenser från bland annat Frankrike, Spanien och Afrika är det en mustig och värmande allt-i-ett gryta som är perfekt att bjuda på om ni är många. Skippa majs och sötpotatis om kolhydratkänslig.

…

Läs mer

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Sambal ulek med smaker från Bali

8 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_sambalulek

Den här såsen skulle man kunna kalla för balinesernas ”ketchup”. Den serverades nämligen till allt möjligt men främst till grillad kyckling och fisk. Recept är något anpassat till vad som finns att köpa i svenska matvarubutiker, men smaken är nästan den samma. De blandar ofta såsen med spenat och serverar till kött eller fisk.

…

Läs mer

Arkiverad under: Recept, Tillbehör, Vegetariskt

Sambal matah med smaker från Bali

8 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_sambalmatha

Den här tillbehöret serveras till allt möjligt på Bali men främst till grillad kyckling och fisk. Recept är något anpassat till vad som finns att köpa i svenska matvarubutiker, men smaken är nästan den samma.

Sambal matah med smaker från Bali

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 1 st citrongrässtjälk
  • 5 st schalottenlökar
  • 1 st stor röd chili
  • 0,5 tsk räk-paste (alt. 1 ansjovisfilé)
  • 1 st lime (de använder en minivariant som kallas lemo)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk Sukrin Gold (de använde palmsocker)
  • 1 msk kokosolja

Instruktioner
 

  • Strimla den tjockaste delen av citrongräset, löken och chilin fint.
  • Tillsätt övriga ingredienser och mosa ihop dem med fingrarna, förslagsvis med handen i en plastpåse. Detta passar utmärkt till grillad fisk och avokado.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Tillbehör

  • « Föregående sida
  • 1
  • …
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ mig på Instagram

  • DRAGON- & DOFTANDE KYCKLINGSOPPA MED KYCKLINGCHIPS En riktigt god och krämig kycklingsoppa . Sladdrigt kycklingskinn är ju blä men krispigt
  • JILLS HÄLSOSAMMA BUDGETTIPS DEL 1 - FYNDA! Har du fått en chock när du tittat på matkvittot nyligen? Kanske har
  • ‍ RECEPT: GODASTE CHILIGRYTAN ️ En otroligt god och mustig gryta som bäst serveras med en fräsch och syrlig sallad
  • SCRAMBLED EGGS BOWL En av mina favoritfrukostar på helgen. Enkelt, gott, nyttigt och mättande Jag gillar en riktigt krämig äggröra.
  • Hoppas ni också fått sätta tänderna i något extra smaskigt idag ❤️ Den som sa att man inte ska leka
  • HAR DU KOLL PÅ DITT FILTER? Under nästan ett års tid har vi haft problem med vår torktumlare. Det tog
  • The last sunset dinner at one of our new favorite hotels - @elixirkohyaoyai Time flies when having fun ❤️ #travelgram
  • Isn’t it amazing that you can switch from to in 12 hours? ✈️ I’ve been longing for this for the
  • From beach pool villa to hill pool villa . Both super cozy in different ways @elixirkohyaoyai #thailand #thailandhotel #beautifuldestinations #vacay
  • I’ve been to Thailand many times before but never even heard of the island Koh Yao Yai . It’s situated
  • Nothing beats traveling to a warm and sunny place like Thailand in the middle of Swedish winter @elixirkohyaoyai #thailand #vacay
  • Hotellfrulle Brukar inte äta frukost hemma men är man på semester är det ju helt klart en av höjdpunkterna I
  • Wow. I’ve got a crush on @elixirkohyaoyai I loooove outdoor bathrooms! And this one is so cozy #thailand #thailandhotel #islandvibes
  • A sneak peek of our new hotel in Thailand Koh Yao Yai - @elixirkohyaoyai We have arrived in paradise #hiddengem
  • ÄR VIKTEN VIKTIG? ⚖️ Om du exempelvis ska tävla i MMA eller checka in dig själv som bagage på flyget
  • SNABBLAGAD PROTEINMAXAD MINESTRONESOPPA Fick cravings för minestronesoppa häromdagen. Har nog inte ätit det sedan jag gick i skolan. Rätt blaskig
  • ‍♀️ Det var verkligen på tiden som mitt hår fick lite TLC av bästa @byluttu på @hairochnusthlm ❤️. Sedan jag
  • FÖR EVIGT TJOCKAST I KLASSEN? Bestämde mig för att åka till simhallen igår för att variera träningen lite. Har nog
  • ☔️ En regnig dag som denna krävde en värmande gryta . Det blev en variant av kalops, upphottad med en
  • 2022, ännu ett år som switchat förbi i ultrarapid . Året då covid-kaoset byttes ut av andra galenskaper runt om

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …