Sommarmat ska enligt mig vara enkel att laga, god att äta och helst av allt avnjutas i gott sällskap. Här får ni några heta recept av mig som ni kan bjuda på vid er nästa grillfest. En riktigt schysst burgare uppskattas garanterat av stora som små. Servera gärna tillsammans med halloumispett och en somrig sallad.
Min variant på den kalla spanska soppan – gazpacho. Min version är en riktig vitaminkick med asiatiska influenser. En perfekt förrätt som är en fröjd för både öga och gom.
Det härliga med grillat är ofta alla goda tillbehör. Sötpotatis innehåller ganska mycket kolhydrater (20%) men är samtidigt ett nyttigare alternativ än vanlig potatis då den innehåller mer vitaminer och mineraler. Passar också utmärkt som förrätt.
I början av maj har den svenska sparrisen premiär. Men underbart är kort. Redan till midsommar så är sparrisens tid förbi. Så passa på att njuta så länge det går. Som tur är finns ju dock sparris att få tag i under resten av året i frysdisken. Här får ni ett lättlagat och smakrikt recept på en härlig quiche. Servera med en god sallad.
Riktigt goda burgare med kalkonfärs fyllda med buffelmozzarella. Dessa blir givetvis godast på grillen men går även bra att stekas. Servera gärna burgarna tillsammans med ett gott glutenfritt bröd och din favoritsallad.
Jag fullkomligt älskar denna rätt! Det blir som en smakexplosion i munnen av den heta chilin, aromatiska citrongräset, koriandern och den syrliga limen. Min variant av denna rätt (Laab gai) är som gjuten för dig som passar dig för kolhydraterna. Laddad med protein och smak. Servera gärna med sjögräsnudlar.
Jag är ett väldigt stort fan av det thailändska köket. Älskar den härliga mixen av sött, salt och syrligt. Dessa fiskkakor (Tod man pla) är utmärkta för dig som helst skippar kolhydraterna. Visst, det är nästan alltid socker i asiatisk mat men om du slår ut den lilla mängden på hela anrättningen så är det försumbart för de flesta. Om du kör väldigt strikt kan du utesluta oyster saucen.