Dessa kakor bygger på samma koncept som både mandeltårtan och hasselnötskakorna. När man kommit på något nytt som man gillar är det lätt att spinna vidare på det och utveckla det vidare. Dessa faller dig i smaken som gillar lite fräschare och syrligare smaker. Riktigt gott tillsammans med färska bär.
Ingredienser
Kakorna
- 2,5 dl mandelmjöl
- 3 st äggvitor
- 1 msk valfri sötning (lika sött som socker)
Limecurd
- 3 st äggulor
- 0,75 dl grädde
- 1 dl valfri sötning (lika sött som socker)
- 2 st lime rivet skal
- 100 g smör
Ovanpå
- röda vinbär
Instruktioner
Kakorna
- Ställ in ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitorna separat i en väl rengjord skål. Tillsätt sötningen lite åt gången. Vispa tills hårt fluff.
- Vänd i mandelmjölet försiktigt. Lägg 16 klickar på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda i ugnen i cirka 10 minuter eller tills kakorna känns fasta.
Limecurd
- Blanda samman ingredienserna (utom smöret) i en kastrull.
- Vispa under ständig omröring på medelvärme tills krämen tjocknat. Var försiktig så att du inte har för hög värme, då kan äggulan klumpa sig.
- Dra kastrullen åt sidan och lägg i smöret. Blanda tills krämen är jämn. Ställ in i kylen i cirka en timme så att den stelnar något.
- Lägg ihop kakorna med krämen emellan och kräm ovanpå. Ställ in i kylen för att stelna ytterligare. Lägg på röda vinbär och kanske en citronmelisskvist.
Lämna ett svar