Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Sockerfria arraksbollar med pistage

9 december, 2012 av Jill Wallentin 3 Comments

jillsmat_arraksbollar

Här kommer en variant av mina chokladbollar med smak av arrak. Trodde att alla Systembolag hade arrak i sitt grundsortiment, vilket de tydligen inte hade. Men det går att beställa så att man får det inom några dagar.

Sockerfria arraksbollar med pistage

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 20 stycken

Ingredienser
  

  • 100 g smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 msk arrak (eller några droppar arrak-essens)
  • 2 msk kakao
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 100 g sockerfri mörk choklad
  • 20 st naturella pistagenötter

Instruktioner
 

  • Mixa samman samtliga ingredienser i matberedaren.
  • Rulla smeten till små jämna bollar. Ställ gärna in i kylen i några minuter så att de stelnar medans du smälter den mörka chokladen.
  • Stick en pinne i chokladbollarna och doppa i chokladen. Snurra dem lite så att överskottet rinner av.
  • Toppa med en pistagenöt där pinnen suttit. Eller så kan du låta pinnarna vara kvar så blir som klubbor. Ställ in i kylen för att stelna.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Godis, Jul, Recept, Sötsaker

« Gluten- och sockerfria pepparkakor
Glutenfria Chicken Nuggets »

Comments

  1. Emelie svensson says

    1 februari, 2015 at 12:49

    Hej, jag sitte och tittar på massor av dina recept, min stora fråga är, vad kör du för karamellfärg, arraksessens och bittermandels essens?
    Den vanliga lilla flaskan på Ica dr okter eller vad den heter eller beställer du?
    Äter lchf så vill inte ha med socker eller så mycket konstigheter 🙂
    Mvh Emelie

    Svara
    • JillW says

      1 februari, 2015 at 13:32

      Använder oftast de vanliga som finns på ICA. Arrak använder jag dock riktig arrak. Bittermandel finns ju även som mandel att riva om man föredrar det.
      Det är sådan otroligt liten mängd så det är inget som påverkar. Dessutom så äter man det ju knappast varje dag 🙂

      Svara
      • Emelie svensson says

        1 februari, 2015 at 13:45

        Okej, jag har nämligen försökt googla vad dom innehåller men hittar inget alls inte ens på deras hemsida, men är det bara så liten mängd så är de kanske inte några problem då 🙂
        Tack för hjälpen 🙂

        Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …