Köttbullar är ett måste på julbordet, men varför inte göra de lite annorlunda i år? Kanelen gör köttbullarna lite extra juliga. Smeten är något lös i konsistensen så det är ganska svårt att få dem klotrunda men jag tycker att det ska synas att de är hemgjorda, annars kan man lika gärna köpa färdiga. Servera gärna tillsammans med min julsallad.
Ingredienser
- 600 g kalkonfärs
- 0,5 dl grädde
- 1 st ägg
- 1 st gul lök
- 0,5 tsk kanel
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk salt
- 1 krm malen svartpeppar
- smör
Instruktioner
- Finhacka löken och stek i smör tills mjuk.
- Blanda samman med färsen samt de övriga ingredienserna.
- Rulla till lagom stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett fat och ställ in i kylskåpet i ca 15 minuter om du vill få kalkonbullarna lite fastare.
- Stek i smör tills köttbullarna har fått en jämn brynt färg.
Lämna ett svar