En av de godaste tårtorna jag gjort. En supersmarrig tårta med saftiga kokosbottnar, fylld med citronkräm och toppad med färska hallon. Mums!
Ingredienser
Bottnarna
- 3 st ägg
- 1,5 dl valfri sötning (Jag använde björksocker)
- 100 g smör smält
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 msk fiberhusk
- 1,5 dl kokosflingor
- 1 dl kokosmjöl
- 1 dl mandelmjöl (eller 0,5 dl extra kokosmjöl om nötfri)
- 0,5 tsk vaniljpulver
Citronkrämen
- 2 st ägg
- 1 dl grädde
- 150 g smör
- 3 msk valfri sötning (jag använde björksocker)
- 1 st citron (skal och saft)
Garnering
- 3 dl grädde
- 250 g färska hallon
- 1 kvist mynta
Instruktioner
Bottnarna
- Ställ in ugnen på 150 grader.
- Vispa ägg och sötning tills luftigt. Häll i det smälta smöret, bakpulver, salt och fiberhusk och vispa samman.
- Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
- Lägg smeten i en springform med löstagbara kanter. Grädda i cirka 25 minuter eller tills kakan stabiliserat sig och fått fin färg.
Krämen
- Häll i grädde, ägg och resten av ingredienserna (förutom smöret) i en kastrull och låt krämen försiktigt koka upp på medelhög värme under omrörning. låt småputtra tills krämen tjocknat.
- Stäng av värmen och ställ kastrullen åt sidan. Lägg i smöret i bitar och rör om tills smält.
- Ställ in i kylen tills krämen tjocknat.
Monteringen
- Dela tårtbotten på mitten när den är helt avsvalnad och bred ut citronkrämen. Lägg på den andra botten.
- Vispa grädden tillräckligt hårt så att den går att spritsa. Bred ut grädde på hela tårtan. Lägg på hallonen och spritsa sedan kanterna med grädde. Toppa med myntakvistar.