Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Labnehfylld kycklingfilé med ugnsgrönsaker

1 februari, 2015 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Fortfarande är det många som aldrig hört talas om vad labneh är. Men det är avrunnen getyoghurt som härstammar från mellanöstern som man formar som runda ostbollar eller blandar till en sås/röra tillsammans med mynta. Den har en syrlig smak och krämig konsistens och passar utmärkt till att använda på samma sätt som fetaost.
Här blandade jag ihop en röra som jag sedan fyllde i kycklingfiléer. Labneh finns främst att köpa på exempelvis Willys, City Gross eller typ orientlivs.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Kycklingen

  • 4 st kycklingfiléer
  • 5 st labnehbollar eller getost
  • 2 tsk sambal oelek eller harissa justera mängd beroende på styrka
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 3 dl grädde

Ugnsgrönsaker

  • 5 st turkiska paprikor eller 2 stycken vanliga
  • 2 st broccolihuvuden
  • 15 st cocktailtomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja eller kokosfett
  • 1 tsk salt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Blanda ihop labneh med sambal/harissa och pressad vitlök.
  • Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll dem med röran. Om du vill förhindra att röran ska rinna ut helt under tillagning, knyt då ihop dem med matlagningssnöre.
  • Skär upp grönsakerna och lägg dem i en ugnsform tillsammans med fett och kryddor. Tillaga i ugnen i cirka 20 minuter.
  • Stek kycklingfiléerna på båda sidor tills de fått färg och är tillagade hela vägen igenom.
  • Häll över grädden och låt småkoka i cirka 10 minuter. Smaka av med eventuellt mer sambal/harissa och salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

« Åses nya bok: Ät & njut!
Jills cupcake-semlor »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se