Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Labnehfylld kycklingfilé med ugnsgrönsaker

1 februari, 2015 av Jill Wallentin Leave a Comment

Labnehfylld kycklingfilé

Fortfarande är det många som aldrig hört talas om vad labneh är. Men det är avrunnen getyoghurt som härstammar från mellanöstern som man formar som runda ostbollar eller blandar till en sås/röra tillsammans med mynta.

Den har en syrlig smak och krämig konsistens och passar utmärkt till att använda på samma sätt som fetaost. Här blandade jag ihop en röra som jag sedan fyllde i kycklingfiléer. Labneh finns främst att köpa på exempelvis Willys, City Gross eller typ orientlivs.

Labnehfylld kycklingfilé med ugnsrostade grönsaker

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Kycklingen

  • 4 st kycklingfiléer
  • 5 st labnehbollar eller getost
  • 2 tsk sambal oelek eller harissa justera mängd beroende på styrka
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 3 dl grädde

Ugnsgrönsaker

  • 5 st turkiska paprikor eller 2 stycken vanliga
  • 2 st broccolihuvuden
  • 15 st cocktailtomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja eller kokosfett
  • 1 tsk salt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Blanda ihop labneh med sambal/harissa och pressad vitlök.
  • Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll dem med röran. Om du vill förhindra att röran ska rinna ut helt under tillagning, knyt då ihop dem med matlagningssnöre.
  • Skär upp grönsakerna och lägg dem i en ugnsform tillsammans med fett och kryddor. Tillaga i ugnen i cirka 20 minuter.
  • Stek kycklingfiléerna på båda sidor tills de fått färg och är tillagade hela vägen igenom.
  • Häll över grädden och låt småkoka i cirka 10 minuter. Smaka av med eventuellt mer sambal/harissa och salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept

« Åses nya bok: Ät & njut!
Jills cupcake-semlor »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …