Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Mustig kycklinggryta med smörstekt spetskål

16 februari, 2015 av Jill Wallentin 5 Comments

Mustig kycklinggryta

Det här är verkligen av av mina favoriträtter. Påminner om coq au vin i smaken fast betydligt mer lättlagad och till och med godare enligt mig. Förstår faktiskt inte varit receptet aldrig hamnat på hemsidan tidigare. Men här kommer det i alla fall – bättre sent än aldrig 😉

Mustig kycklinggryta med smörstekt spetskål

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 5 portioner

Ingredienser
  

Mustig kycklinggryta

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 100 g kalkonbacon eller annan bacon
  • 250 g champinjoner
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 1,5 msk Soya
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • 3 tsk timjan
  • 2 tsk rosmarin
  • 1,5 dl rödvin
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk salt smaka av
  • smör att steka i

Smörstekt spetskål

  • 1 st spetskålhuvud
  • 50 g smör
  • salt smaka av

Garnering

  • 1 knippe färsk timjan

Instruktioner
 

Kycklinggrytan

  • Skär kycklinglårfilén och champinjonerna i mindre bitar, strimla bacon och hacka löken.
  • Hetta upp smör, gärna i en gjutjärngryta, och pressa i vitlöken. Lägg i kyckling, champinjoner, bacon och lök i grytan. Salta och krydda. Stek tills kycklingen fått lite färg.
  • Häll på vin och grädde. Låt små puttra i minst 10 minuter på medelhög värme så att grädden reder såsen något. Smaka av med eventuellt mer soya och/eller salt.

Smörstekt spetskål

  • Skölj spetskålen och skär den på bredden i tunna skivor.
  • Stek i smör och salta.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept, Snabblagat

« Glutenfria kokosvåfflor
Glutenfria hasselnötsbiscotti »

Comments

  1. Jenny says

    16 februari, 2015 at 22:12

    Verkar mumsigt men hur mkt grädde ska det vara?

    Svara
    • JillW says

      17 februari, 2015 at 07:18

      Tack för upplysningen! Det står nu 🙂

      Svara
      • Jenny says

        17 februari, 2015 at 21:13

        Tack

        Svara
  2. Paola says

    4 mars, 2015 at 13:30

    Hej!

    Finns det lchf-vänlig soja?

    Svara
    • JillW says

      4 mars, 2015 at 13:58

      Hej!
      Eftersom det totalt sätt blir en sådan liten mängd så väljer jag den sojan som jag tycker är godast (Mrs Chengs Mushroom soy) – trots att den innehåller både socker och någon slags veteprodukt.
      Men annars så finns det exempelvis Tamarisoja från Biofoods som är både socker- och glutenfri om man är känslig.

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …