Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Glutenfria kokosvåfflor

15 februari, 2015 av Jill Wallentin 10 Comments

Jills kokosvåfflor

Blev sugen på våfflor och gick loss totalt och gjorde två olika varianter. Dels mitt tidigare våffelrecept som blir riktigt goda, tunna och krispiga (men tyvärr rätt fula haha) samt ett nytt recept som blir mer ”sockerkaksliknande” med smak av kokos.

TIPS! Byt ut smör mot kokosfett och grädden mot kokosgrädde för en mejerifri variant.

 

jillsmat_kokosvafflor3
Kokosvåfflor

Kokosvåfflor

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 stycken

Ingredienser
  

  • 50 g smör smält
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver

Instruktioner
 

  • Smält smöret och vispa samman med resten av ingredienserna.
  • Grädda i våffeljärnet tills de fått fin färg.

Anteckning

Servera gärna med sylt (perfekt att göra av frysta bär + valfri sötning) eller bär efter säsong och fluffig grädde. Choklad och nötter passar givetvis också lysande till kokos.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Efterrätter, Frukost/Brunch, Mejerifritt, Nötfritt, Recept, Snabblagat, Sötsaker

« Jills cupcake-semlor
Mustig kycklinggryta med smörstekt spetskål »

Comments

  1. Gäst says

    16 februari, 2015 at 14:41

    Jag testade våfflorna, men tyckte att dom blev lite ”sandiga” och torra av kokosmjölet.
    Har du testat med annat mjöl, typ havremjöl, mandelmjöl…?
    Skulle det inte ha varit något bakpulver i?

    Svara
    • JillW says

      16 februari, 2015 at 14:57

      Hej! Vad trist. Jag har märkt att det blir olika resultat med olika märken av kokosmjöl. För mina blev varken torra eller ”sandiga”. Jag hade inte bakpulver i mina men det kan man säkerligen ha.
      Har ett annat recept som blir tunna och krispiga med mandelmjöl. Kanske testa det instället?

      Svara
      • Gunilla says

        17 februari, 2015 at 10:04

        Kan jag ta mandelmjöl istället för kokos? mvh Gunilla

        Svara
        • JillW says

          17 februari, 2015 at 11:48

          Ja det går säkert bra. Skriv gärna hur de blev om du testar 🙂

          Svara
      • Gäst says

        18 februari, 2015 at 19:49

        Jag gjorde bakelser av våffelhjärtana.
        Tre lager varvat med turkisk yoghurt och mosade bär.
        Det blev riktigt bra.

        Svara
  2. Imse says

    19 februari, 2015 at 17:36

    följde receptet exakt och mina blev också sandiga, torra och inte alls goda måste jag säga! Blev jätte besviken och fick slänga :(((

    Svara
    • JillW says

      19 februari, 2015 at 17:57

      Vad tråkigt att höra! Tror att det är skillnad mellan de olika märkena på kokosmjöl. Var en annan som också sa att de blev torra så jag har dragit ner mängden kokosmjöl i receptet nu ändå. Tack för din input.

      Svara
  3. Sandras Matkrypin says

    25 februari, 2015 at 20:56

    De här våfflorna ska jag testa 🙂 Tack!

    Svara
  4. Anne N says

    17 maj, 2015 at 17:15

    Det finns ju olika kokosmjöl. En sort som innehåller 4 % kolhydrater och en annan sort som innehåller 17-21 % kolhydrater. Den sistnämnda är den jag sett mest av i vanlig mataffär. Vilket kokosmjöl använder du Jill?

    Svara
    • JillW says

      17 maj, 2015 at 17:44

      Hej! Jag har använt båda sorterna 🙂

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …