Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Jills cupcake-semlor

13 februari, 2015 av Jill Wallentin 8 kommentarer

Jill Wallentin
Lagom stora och riktigt smarriga sockerfria och glutenfria semlor fyllda med sockerfri mandelmassa och fluffig grädde.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk, fika
Kök Svenskt
Portioner 8 stycken

Ingredienser
  

Cupcake-semlor

  • 2 st ägg
  • 1 dl yoghurt (gärna rysk) eller smetana
  • 50 g smör mjukt
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl valfri sötning Förslagsvis xylitol (björksocker)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 msk fiberhusk

Mandelmassa

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk valfri sötning föreslagsvis xylitol (björksocker)
  • 1,5 msk grädde
  • 3 droppar bittermandelessens eller malen bittermandel

Vid servering

  • 2 dl vispgrädde
  • Sukrin melis eller annan florsockerliknande och sockerfritt socker

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Blanda samman ingredienserna till semmelmuffinsarna och låt svälla i några minuter innan du klickar ner smeten i muffinsformarna.
  • Grädda i cirka 10-15 minuter och låt sedan svalna på galler.
  • Blanda samman ingredienserna till mandelmassan.
  • Ta ur semmelmuffinsarna ur sina formar och ställ dem upp och ner. Skär bort ett lock och fyll med mandelmassa, spritsa grädde, lägg på locket och pudra med fusk-florsocker. Njut!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Recept, Sötsaker, Tårtor & bakelser

« Labnehfylld kycklingfilé med ugnsgrönsaker
Glutenfria kokosvåfflor »

Kommentarer

  1. Emma säger

    17 februari, 2015 kl. 12:44

    Både bakpulver och bikarbonat? Klarar man sig på lite mer bakpulver istället kanske?

    Svara
    • JillW säger

      17 februari, 2015 kl. 12:54

      Jag tycker att det brukar bli bättre resultat när man blandar. Men funkar absolut med bara bakpulver också 🙂

      Svara
  2. Emma säger

    18 februari, 2015 kl. 13:35

    Skaffade bikarbonat och bakar idag istället:) undrar nu bara om du har varmluftsugn? Efter 15 minuter i cupcake-plåt är muffinsen fortfarande lösa på insidan, så jag funderar på vad det kan bero på? Jag har vanlig ugn nämligen.

    Svara
    • JillW säger

      18 februari, 2015 kl. 14:26

      Ja jag har varmluftsugn som dessutom är sjukt varm. Så det beror nog på det 😉

      Svara
  3. Emma säger

    19 februari, 2015 kl. 13:54

    Måste berätta att vi tyckte dom var jättegoda:) jag tog i lite kardemumma också. Detta semlerecept lär bli det jag bakar hädanefter!

    Svara

Trackbacks

  1. Cupcakesemlor från Jills mat | Stitches and Supper skriver:
    18 februari, 2015 kl. 09:37

    […] går var det fettisdag, aka semmeldag, får inte missas! Hade sett det här receptet på cupcakesemlor på Jills Mat och nu var det äntligen dax att […]

    Svara
  2. Swedish semla cupcakes from Jills Mat! | Stitches and Supper skriver:
    18 februari, 2015 kl. 10:20

    […] lowcarb the traditional semla is out of the question but I have had my eyes on this receipie for Semla cupcakes by Jills Mat for sometime, and now the moment to try […]

    Svara
  3. Glutenfria semlor till fettisdagen | Birgitta Höglunds mat skriver:
    3 mars, 2019 kl. 07:01

    […] Klicka på bilden nedan så hittar du länkar till mina bloggkollegors recept på glutenfria semlor, bland annat de här vackra skapelserna från Jills mat. […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se