Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Barnsligt goda pepparkaksbollar

10 december, 2012 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Barnsligt goda läckerbitar med smak av pepparkaksdeg och knapriga rostade mandlar. Perfekt att bjuda på till advent. 
5 from 1 vote
Skriv ut receptet
Total tid 9 minuter minuter
Måltid fika
Portioner 15 stycken

Ingredienser
  

Bollarna

  • 100 g smör
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk nejlika

Runt om

  • 1,5 dl mandelspån rostade

Instruktioner
 

  • Blanda samman ingredienserna till bollarna i en matberedare tills jämn smet. Ställ in i kylen ett tag om smeten är för kladdig.
  • Rulla till små bollar.
  • Rosta mandelspånen i en torr panna, om inte färdigrostade, och krossa sedan mandelspånen något.
  • Rulla bollarna i mandelkrosset och ställ in i kylen för att stelna.

Anteckning

TIPS! Kryddorna går att ersätta med 3 tsk pepparkakskrydda.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Godis, Jul, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Schackrutor med arrak och mandelmassa

10 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Nu behöver du inte sitta och titta på  när omgivningen sitter och mumsar på sitt kolhydratsstinna julgodis. Gör ditt eget julsnask, utan onödiga kolhydrater och tillsatser. Dessa snygga schackrutor är försvinnande goda.
Skriv ut receptet
Total tid 20 minuter minuter
Måltid fika
Portioner 1

Ingredienser
  

Basen

  • 100 g smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,75 dl valfri sötning (lika sött som socker)

Arrak

  • 2 msk arrak (eller några droppar arrak-essens)
  • 2 msk kakao

Mandelmassa

  • 4 droppar bitter­mandelessens
  • 5 droppar grön karamellfärg

Runt om och ovanpå

  • 200 g mörk choklad gärna sockerfri
  • 0,5 dl pistagenötter naturella

Instruktioner
 

  • Mixa samman samtliga ingredienser till basen i matberedaren. Dela degen i två lika stora delar.
  • Tillsätt arrak och kakao i den ena delen och bittermandel och karamellfärg i den andra. Rulla dem till långa ”korvar”. Dela dem på mitten och lägg ihop dem så att de blir till ett schackmönster. Ställ gärna in i kylen i någon timme i plastfolie.
  • Smält den mörka chokladen. Dela stubben i två delar och pensla sedan dem med choklad. Toppa med pistagenötter. Ställ in i kylen för att stelna. Skär den sedan i skivor innan servering.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Godis, Jul, Påsk, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Mumsiga pepparkaksmuffins

10 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Få saker triggar julkänslorna  lika starkt som doften från pepparkakskryddor. Dessa muffins är fantastiskt saftiga och goda. Helt otroligt att de varken innehåller socker eller mjöl.
Skriv ut receptet
Total tid 20 minuter minuter
Måltid Bakverk
Portioner 12 stycken

Ingredienser
  

  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • 1 dl crème fraiche eller fet yoghurt
  • 2 dl grädde
  • 2 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk nejlika
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 °C.
  • Smält smöret och rör ihop med äggen. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ihop allt.
  • Klicka smeten ner i de smörade formarna och grädda i cirka 15 minuter.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Jul, Mjuka kakor, Recept, Sötsaker

Saffransostkaka med tranbärssylt

10 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_saffranostkaka

Det här är en julpimpad ostkaksvariant med saffran och hemkokt tranbärssylt. Servera gärna med en klick lättvispad grädde.

…

Läs mer

Arkiverad under: Efterrätter, Jul, Nötfritt, Recept, Sötsaker

Saffransmuffins med mandelkräm

10 december, 2012 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Supergoda och saftiga muffins med saffran utan både socker och vetemjöl. Pricken över i är den mumsiga mandelkrämen. Perfekta till adventsfikat!
Skriv ut receptet
Total tid 20 minuter minuter
Måltid Bakverk
Kök Svenskt
Portioner 12 st

Ingredienser
  

Kaksmeten

  • 75 g smör smält
  • 2 st ägg
  • 250 g kesella
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 g saffran
  • 1,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl

Mandelkrämen

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk valfri sötning (lika sött som socker)
  • 2 msk grädde
  • 3 droppar bittermandelessens

Garnering

  • 1 dl mandelspån

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Vispa samman det smälta smöret med ägg, kesella, fiberhusk, bakpulver och saffran. Blanda i resten av de torra ingredienserna. Låt stå och svälla i ungefär en kvart.
  • Gör mandelkrämen genom att bara blanda ihop ingredienserna.
  • Klicka ner saffranssmeten i smörade och mandelmjölsbröade formar. Gör en grop i varje där du klickar i lite mandelkräm. Toppa med mandelspån.
  • Grädda i cirka 10-15 minuter eller tills ingenting fastnar på provstickan.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Jul, Mjuka kakor, Recept, Sötsaker

Köttbullar i gräddsås

9 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Köttbullar i gräddsås – en klassisk husmanskost i glutenfri tappning. Saftiga köttbullar med krämig gräddsås som passar både vardag och helg. Servera gärna med blomkålsmos och sockerfri lingonsylt för en komplett och smakrik måltid.
Skriv ut receptet
Total tid 30 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Köttbullarna

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk soja
  • 0,5 tsk salt
  • peppar

Såsen

  • 3 dl grädde
  • 3 tsk soja
  • 1 msk rom eller whiskey kan uteslutas
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 1 knippe persilja

Instruktioner
 

Köttbullarna

  • Finhacka löken och stek den tills mjuk i smör. Blanda samman med kycklingfärsen och övriga ingredienser. Rulla till bollar och stek sedan i smör tills de fått fin färg.

Såsen

  • Häll i grädden och övriga ingredienser i stekpannan tillsammans med kycklingbullarna. Blanda försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Toppa med grovt hackad persilja.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Jul, Måltid, Recept, Snabblagat, Tillbehör

Kesofrutti med färska bär

9 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Risifrutti har alltid varit lite av en favorit. Men denna lågkolhydratsvariant är minst lika god och du slänger ihop den på nolltid. Perfekt mellanmål eller frukost till barnen. Till jul förvandlar du denna till en "Ris á la Malta" genom att toppa med några apelsinklyftor samt kanel. Mumma!
Skriv ut receptet
Total tid 5 minuter minuter
Måltid Frukost, Mellanmål

Ingredienser
  

  • 250 g cottage cheese (keso)
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk valfri sötning (kan uteslutas)
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Ovanpå

  • färska bär
  • citronmeliss

Instruktioner
 

  • Vispa grädden och vänd sedan ner keson försiktigt tillsammans med vaniljpulver och sötning.
  • Toppa med bär och citronmeliss.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Frukost/Brunch, Jul, Recept, Sötsaker

Sockerfria arraksbollar med pistage

9 december, 2012 av Jill Wallentin 3 kommentarer

Jill Wallentin
Här kommer en variant av mina chokladbollar med smak av arrak. Trodde att alla Systembolag hade arrak i sitt grundsortiment, vilket de tydligen inte hade. Men det går att beställa så att man får det inom några dagar. Men annars går det toppen att använda arrakessens som finns i vanliga välsorterade matbutiker.
Skriv ut receptet
Total tid 30 minuter minuter
Måltid fika
Portioner 20 stycken

Ingredienser
  

  • 100 g smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 msk arrak (eller några droppar arrak-essens)
  • 2 msk kakao
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 100 g sockerfri mörk choklad
  • 20 st naturella pistagenötter

Instruktioner
 

  • Mixa samman samtliga ingredienser i matberedaren.
  • Rulla smeten till små jämna bollar. Ställ gärna in i kylen i några minuter så att de stelnar medans du smälter den mörka chokladen.
  • Stick en pinne i chokladbollarna och doppa i chokladen. Snurra dem lite så att överskottet rinner av.
  • Toppa med en pistagenöt där pinnen suttit. Eller så kan du låta pinnarna vara kvar så blir som klubbor. Ställ in i kylen för att stelna.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Godis, Jul, Recept, Sötsaker

Gluten- och sockerfria pepparkakor

9 december, 2012 av Jill Wallentin 7 kommentarer

Jill Wallentin
Pepparkakor är ju ett måste runt jul, även för oss som helst undviker både socker och gluten. De smakar ju inte riktigt som mormors gamla recept som man vuxit upp med sedan barnsben. Men de är helt klart ett bra substitut. Det är viktigt ha ha dem i ugnen tills vätskan försvunnit i dem så att de blir krispiga. De är passar utmärkt till att smula i yoghurten eller att använda till en cheesecakebotten. 
Skriv ut receptet
Tillagningstid 1 timme t 7 minuter minuter
Total tid 1 timme t 30 minuter minuter
Måltid Bakverk
Portioner 40 stycken beroende på storlek

Ingredienser
  

  • 1 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk nejlika
  • 1 tsk ingefära
  • 100 g smör
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 st äggvita

Instruktioner
 

  • Koka upp vatten, kryddor och honung. Dra kastrullen åt sidan och klicka ner smör. Rör tills det smält ner och blandats ordentligt.
  • Blanda samman alla torra ingredienser. Rör sedan i kryddsmeten och äggvitan. Blanda till jämn deg.
  • Forma till en boll och lägg i en plastpåse i kylen över natten.
  • Ställ in ugnen på 150 grader.
  • Dela degen på mitten. Kavla ut den mellan ett bakplåtspapper och plastfolie. Stansa ut figurerna. Lägg på plåten.
  • Grädda i ca 7 min i 150 graders värme. Sänk värmen till 100 grader och lämna luckan lite på glänt (med en slev eller liknande emellan) i upp till en timme. Låt dem sedan svalna på galler tills helt kalla så de blir knapriga.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Jul, Recept, Småkakor, Sötsaker

Godaste ostkakan

9 december, 2012 av Jill Wallentin 21 kommentarer

Jill Wallentin
Detta är en stor favorit då jag alltid varit en sucker för ostkaka sedan jag var liten. Passar bra som lyxig frukost, mellanmål eller efterrätt. Servera gärna med sockerfri sylt eller färska bär och grädde.
Skriv ut receptet
Tillagningstid 21 minuter minuter
Total tid 40 minuter minuter
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 3 st ägg
  • 2 msk valfri sötning (förslagsvis xylitol eller sötströ)
  • 250 g keso
  • 1 dl grädde
  • 100 g färskost typ Philadelphia
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 6 droppar bittermandelessens
  • 1 nypa salt
  • 0,5 dl mandelspån

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Vispa ihop äggen och sötningen.
  • Rör ihop med resten av ingredienserna utom mandelspånen som du lägger ovanpå. Häll över smeten i en smörad form.
  • Grädda i ugnen i cirka 30 min eller tills den stabiliserat sig (beror på hur hög formen är).
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Frukost/Brunch, Jul, Recept, Sötsaker, Vegetariskt

  • « Föregående sida
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

jillsmat

🫦 Ruggigt god glutenfri lågkolhydratkost
💚 Digitala hälsoprogram
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Egenföretagare
🫶🏼 Skev humor, vovvar, resor

RECEPT: OSTPANERAD OMELETT 🥚🧀 Efter alla de RECEPT: OSTPANERAD OMELETT 🥚🧀

Efter alla dessa år var det dags: en egen video på min vansinnigt goda ostpanerade omelett! 🤤 Ni får även se ett klipp från när jag lagade den i @nyhetsmorgon i slutet av videon 🫣. Märkligt nog blev jag inte inbjuden igen… 😂🤪

Den krispiga ostbotten tar omeletten till en heeeelt ny nivå – du MÅSTE testa! 😋 Perfekt till frukost eller lunch, med en bra balans av protein och fett som håller dig mätt och nöjd i många timmar.

📌 Spara gärna receptet med bokmärket så du hittar tillbaka, och dela eller gilla om du “Jillar” 🫶🏼

DU BEHÖVER
ca 6 skivor lagrad ost
2 ägg
2 msk grädde
salt och svartpeppar

FÖRSLAG PÅ FYLLNINGAR
▪️ Rökt kalkon, oregano, tomat, färskost, babyspenat
▪️ Kallrökt lax, färskost, babyspenat
▪️ Basilika, mozzarella
▪️ Chèvre, ruccola

SÅHÄR GÖR DU

1️⃣ Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
 
2️⃣ Hetta upp en medelstor non-stick-stekpanna.

3️⃣ Hyvla ost och täck botten av pannan. Stek på medelhög värme tills osten smält och bubblar.

4️⃣ Häll över äggblandningen, stek någon minut utan att röra om. Sänk värmen, lägg fyllning på ena halvan. När äggsmeten börjar stelna men fortfarande är lite lös på toppen, vik över så den blir som en halvmåne.
 
5️⃣ Stek en minut till. Klart att njuta!

💬 Du som lagat den innan – vilken är din favoritfyllning? Tipsa gärna i kommentarerna! 🤗👇

Ha det gott! 💚
 / Jill

#lågkolhydratkost #nyhetsmorgon #lchf #lavkarbo #lowcarb #ost #ägg #omelett #recept #glutenfritt #frukost #hållbarkost #hälsa #healthyfood #keto
HUR ALLT STARTADE… 🐣 Häromdagen när jag gi HUR ALLT STARTADE… 🐣

Häromdagen när jag gick igenom alla recept och inlägg på jillsmat.se blev jag påmind om vilken jäkla resa det varit 😅.

Allt började 2009 när jag jobbade som AD/produktionschef på lokala månadsmagasin i Stockholm. Jag gjorde bl.a matuppslag i varje nummer, och min (vedervärdiga) chef döpte dem till “Jills mat”. 
Namnet har hängt med sedan dess 😁.

Runt samma tid gled jag in på LCHF av en slump när en kollega fick tips från sin dietist att skippa kolhydraterna. Jag testade, kilona rasade trots att jag åt gott – fattade ingenting 🤯. Vad var detta för magi?! HUR var det möjligt? Klart jag startade Instagram – sånt kan man inte gatekeepa! 💃🏼

👩‍🍳 2013 startade jag eget bolag, utbildade mig till avancerad kost- & näringsrådgivare (@paleo_institute) och släppte min första kokbok. Hade till och med en egen LCHF-avdelning på @citygross i Bromma 😂

🧀 Lagat mat i @nyhetsmorgon (satte nästan eld på min/mammas ostpanerade omelett och råkade moona Niklas Strömstedt 🍑🙃).

📸 Varit på omslaget till @expressen LCHF-magasin (katastrofbild 😆).

🎤 Lagat mat på scen med @doggelitoofficial i @tyresocentrum 😂 (skulle varit Paolo Roberto, men glad att det blev Dogge 😅).

👩‍💻 Jobbat 6 år på Diet Doctor (fd. Kostdoktorn) där jag blev proffs på att skapa goda, enkla och hälsosamma recept.

🥩 Åt inte däggdjur på 15 år. Under covid började jag igen när jag “blev tvungen” att provlaga recept åt Diet Doctor hemifrån och insåg att jag som receptansvarig bör veta hur man tillagar alla sorters protein.

🚀 Våren 2023 satsade jag fullt på mitt eget företag för att leva livet jag vill och hjälpa fler till njutbar hälsa.

✈️ Började resa själv när jag blev singel – blev hooked och jobbar nu även för hotell med marknadsföring etc.

🍽 Grunden har alltid varit glutenfri lågkolhydratkost, men jag har moderniserat den till en njutbar, hållbar kost.

💫 Förra året startade jag digitala hälsoprogram som hittills hjälpt hundratals att äta medvetet, gott och näringsrikt.

Nu ser jag fram emot nya äventyr och att hjälpa fler matälskare leva sitt liv fullt ut 💫.

Tack alla ni som stöttat mig längs vägen ❤️. Hur hittade du hit? Kommentera gärna 🥰

/Jill
RECEPT: LOW-CARB SOMMARWRAPS 🌯🍓 Socker- & g RECEPT: LOW-CARB SOMMARWRAPS 🌯🍓

Socker- & glutenfria wraps med kardemumma, vaniljkräm och jordgubbar – larvigt goda och perfekta till sommarfikat! 🤤

 📌 Spara gärna receptet & dela med en vän som borde baka dessa till dig! 😜

👩‍🍳 4 wraps | ⏰ 20 min 

KARDEMUMMAWRAPS
4 ägg
4 msk grädde
2 msk mandelmjöl (alt kokosmjöl)
2 tsk fiberhusk
1 msk sockerfri sötning (xylitol, erytritol eller stevia – t.ex. Sötströ, Sukrin eller Nick’s)
0,5 tsk kardemumma
1 krm salt

▫️Vispa ihop, låt svälla några min. Bred ut rundlar (ca 18 cm) på bakplåtspapper. Grädda i 175°C (varmluft) ca 5 min. Låt svalna.

VANILJKRÄM
1 ägg + 2 äggulor
2 dl grädde
2 msk sockerfri sötning (samma som till wrapsen)
0,5 tsk vaniljpulver

▫️Rör ihop i kastrull på låg värme tills krämen tjocknar (OBS! får ej koka). Kyl.

FYLLNING 
2 dl vispad grädde
200 g jordgubbar
Färsk mynta

▫️Bred ut vaniljkräm, toppa med grädde och jordgubbar. Rulla ihop och dela ev. på mitten för 6 lagom stora bitar 💚.

Hoppas du “Jillar” 😋

Ha det gott!
/Jill

#lowcarb #lavkarbo #sockerfritt #glutenfritt #jordgubbar #jillsmat #hälsosamt #recept #lågkolhydratkost #fika #glutenfree #lchf #keto
📣 NYHET! Jag funderar på att öppna upp för e 📣 NYHET! Jag funderar på att öppna upp för exklusiv 1:1-coaching… 💬

…för dig som vill ha min hjälp – med fullt fokus på dig, din vardag och din hälsa 🤗.

Tillsammans skapar vi ett upplägg som är hållbart – för just DIG 🫵🏼.

Du får bland annat:
 🍽️ Individanpassade veckomenyer – baserade på dina mål, smakpreferenser och eventuella allergier

📲 Löpande stöd via chatt – med pepp, påminnelser och möjlighet att ställa frågor när du behöver det

👩🏼‍💻 Videosamtal – med struktur, inspiration och konkreta verktyg

👩🏼‍🍳 Personliga möten (om det funkar geografiskt) – där vi kan laga mat ihop eller ses för att handla

💪🏼 Tillgång till mina träningspass – enkla, effektiva och gjorda för att kunna utföras hemma

Jag kommer bara att coacha ett fåtal åt gången – så du får den uppmärksamhet och det stöd du faktiskt behöver.

Det här är för dig som vill göra en förändring som håller. Med mindre stress, mer energi – och mat du älskar 😋.

📩 Skicka mig ett DM eller mejla till mail@jillsmat.se så ser vi om det här kan vara något för dig ☺️.

Ta hand om dig så länge! 💚

/Jill, lic. kost- och näringsrådgivare

#jillsmat #hållbarhälsa #lågkolhydratkost #glutenfritt #antiinflammatoriskt #lowcarb #recept #träning #coaching #hälsa #kostrådgivning #friskvård
RECEPT: SOCKERFRI BURKGLASS 🍨🍓 En barnsligt RECEPT: SOCKERFRI BURKGLASS 🍨🍓

En barnsligt god glass – helt utan socker och tillsatser – som du skakar ihop på bara några minuter. Du behöver ingen glassmaskin, bara en burk och lite 💪. Välj dina egna smaksättningar och toppings för att trolla ihop din egen favorit 😋.

📌Glöm inte att spara receptet till senare. Dela och gilla gärna om du “Jillar” 🙏. 

1 portion

INGREDIENSER
1,5 dl vispgrädde, 40%
1 äggula
1 msk sockerfri sötning, helst xylitol, obs giftigt för hundar (eller exempelvis Sötströ, Nick’s, Sukrin)
½ tsk vaniljpulver + några droppar vaniljextrakt/arom
1 krm salt

1️⃣ Häll alla ingredienser i en glasburk med lock (minst 3–4 dl).

2️⃣ Skruva på locket ordentligt.

3️⃣ Skaka burken kraftigt i minst 5 minuter tills blandningen blir fluffig (eller fuska med en elvisp 😇).

4️⃣ Ställ burken i frysen i minst 2,5 timme. Rör gärna runt ibland för en jämnare konsistens.

5️⃣ Ta ut burken ca 5 minuter före servering så glassen hinner mjukna något. Toppa med dina favorittoppingar och ät direkt ur burken. 

SMAKSÄTTNINGSFÖRSLAG (tillsätt innan du skakar):
🍫 Choklad & jordnöt – 1 msk kakao och 2 msk hackade salta jordnötter
 🍓 Bär – 2 msk mosade bär, ex blåbär, jordgubbar eller hallon
 🥜 Nötkräm – 1 msk sockerfri nötsmör (jordnöt, hasselnöt, mandel)
 ☕️ Kaffe – 1 tsk espressopulver eller snabbkaffe
 🍋 Citron – Rivet skal från ½ citron + 1 tsk citronsaft
 🥥 Kokos – 1 msk riven kokos + byt ev. ut halva grädden mot kokosgrädde
 🍪 Cookie dough – Små bitar av sockerfri kakdeg eller hackad mörk choklad
 🌿 Mintchoklad – Några droppar pepparmyntsextrakt + hackad sockerfri choklad

TOPPA GÄRNA MED:
🍓 färska eller tinade mosade bär
🍫 sockerfri choklad, hackad eller riven
🥜 rostade nötter
🥥 kokosflingor

Vilka smaker hade du gjort? 😋

Ta hand om dig! 
/Jill 

#lågkolhydratkost #sockerfritt #glutenfritt #recept #lchf #keto #lavkarbo #sugarfree #glass #icecream #sommar #efterrätt #hållbarhälsa #hälsa #foodporn #foodgasm #matsomgörgott #diabetes #lågkolhydrat
HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳 Det h HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳

Det här är för oss som älskar mat. På riktigt 🫦.
Vi som aldrig skulle stå ut med att vara hungriga, räkna kalorier eller äta tråkigt. Inte ens om vi fick betalt 😝.

Men om du älskar att tugga dig igenom torr kyckling, dricka pulver ur shaker och leva efter siffror i en app – då kan du scrolla vidare 😝.

💚 I mina hälsoprogram går hälsa och njutning hand i hand. Det är ett avslappnat upplägg utan pekpinnar – men med massor av kunskap, gemenskap, inspiration och glimten i ögat.

Du lär dig att göra medvetna val som fungerar för just DIG – och får resultat som både känns och syns, och som faktiskt håller.

🥑 Programmen passar de flesta – men gör extra stor skillnad för dig som har:
✓ övervikt
✓ diabetes (eller har anlag för att få det )
Obs! Många behöver trappa ner eller till och med avsluta sin medicinering i samband med kostomläggningen – rådgör med din läkare.

✓ klimakteriebesvär
✓ låg energi, kort stubin
✓ sötsug eller behov av att småäta
✓ känslig mage eller IBS
✓ celiaki eller vill undvika gluten

🏋️‍♀️ I programmen ingår även:
 – Kul och effektiv träning, framtagen av VIP-PT:n @marcsfitnesslab 
 – Daglig pepp, inspiration och stöd i en sluten Facebookgrupp (du kan självklart delta även utan Facebook)

💬 Några ord från tidigare deltagare:
”Bästa programmet! Mina förklimakteriebesvär är som bortblåsta, har tappat i vikt, magen är lugn och maten är helt magisk.”

”Det passar alla – även med kräsna barn, fullt schema och noll lust att räkna något.”

”Jag har fått ordning på mina blodvärden och känner att det här är något jag vill fortsätta med – inte bara i 30 dagar.”

”Programmet hjälpte mig att hitta matglädje utan stress. Det här är hållbart på riktigt.”

❤️ Det här är inte en quick fix. Det är en investering i dig själv – i din hälsa, matglädje och livskvalitet.

👉 Är det här något för dig? Läs mer och anmäl dig till nästa program eller självgående Flex-kurs på jillsmat.se/shop (länk i bio) eller via Benify.

Ps. Glöm inte att utnyttja ditt friskvårdsbidrag!

Ta hand om dig! 🫶🏼
/Jill
Följ på Instagram

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …