Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Schackrutor med arrak och mandelmassa

10 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_schackrutor

Nu behöver du inte sitta och titta på  när omgivningen sitter och mumsar på sitt kolhydratsstinna julgodis. Gör ditt eget julsnask, utan onödiga kolhydrater och tillsatser. Dessa snygga schackrutor är försvinnande goda.

Schackrutor med arrak och mandelmassa

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 1

Ingredienser
  

Basen

  • 100 g smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,75 dl valfri sötning (lika sött som socker)

Arrak

  • 2 msk arrak (eller några droppar arrak-essens)
  • 2 msk kakao

Mandelmassa

  • 4 droppar bitter­mandelessens
  • 5 droppar grön karamellfärg

Runt om och ovanpå

  • 200 g mörk choklad gärna sockerfri
  • 0,5 dl pistagenötter naturella

Instruktioner
 

  • Mixa samman samtliga ingredienser till basen i matberedaren. Dela degen i två lika stora delar.
  • Tillsätt arrak och kakao i den ena delen och bittermandel och karamellfärg i den andra. Rulla dem till långa ”korvar”. Dela dem på mitten och lägg ihop dem så att de blir till ett schackmönster. Ställ gärna in i kylen i någon timme i plastfolie.
  • Smält den mörka chokladen. Dela stubben i två delar och pensla sedan dem med choklad. Toppa med pistagenötter. Ställ in i kylen för att stelna. Skär den sedan i skivor innan servering.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Godis, Jul, Påsk, Recept, Snabblagat, Sötsaker

« Mumsiga pepparkaksmuffins
Barnsligt goda pepparkaksbollar »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …