Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Barnsligt goda pepparkaksbollar

10 december, 2012 av Jill Wallentin 2 kommentarer

jillsmat_pepparkaksbollar

Barnsligt goda läckerbitar med smak av pepparkaksdeg och knapriga rostade mandlar. Perfekt att bjuda på till advent. 

Jill Wallentin
5 from 1 vote
Skriv ut receptet
Portioner 15 stycken

Ingredienser
  

Bollarna

  • 100 g smör
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk nejlika

Runt om

  • 1,5 dl mandelspån rostade

Instruktioner
 

  • Blanda samman ingredienserna till bollarna i en matberedare tills jämn smet. Ställ in i kylen ett tag om smeten är för kladdig.
  • Rulla till små bollar.
  • Rosta mandelspånen i en torr panna, om inte färdigrostade, och krossa sedan mandelspånen något.
  • Rulla bollarna i mandelkrosset och ställ in i kylen för att stelna.

Anteckning

TIPS! Kryddorna går att ersätta med 3 tsk pepparkakskrydda.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Godis, Jul, Recept, Snabblagat, Sötsaker

« Schackrutor med arrak och mandelmassa
Röding med kronärtkockspuré »

Kommentarer

  1. Sara säger

    24 december, 2024 kl. 10:26

    5 stars
    God jul!
    Såååååååå goda! Jag gör dom varje år sedan flera år tillbaka.
    Ha en fin jul!
    Mvh Sara

    Svara

Trackbacks

  1. Pepparkaksbollar | Made By Rebecka skriver:
    4 december, 2016 kl. 21:49

    […] Receptet kommer ifrån jillsmat […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …