En snabblagad, god och mättande maträtt som lämpar sig fint till matlådan! Smakerna fungerar också utmärkt till fisk, exempelvis gös, så byt ut kycklingen för variation.
Färdiga köttbullar smakar blä enligt mig samt att de oftast innehåller en drös av onödiga tillsatser. Dessa är sjukt goda och dessutom badar dem i gräddsås och då kan det ju inte bli dåligt eller hur? Servera gärna med smörstekta haricots verts och plommontomater.
Det här är ett utmärkt recept för när kylskåpet inte är så välfyllt. Basgrejerna har man ju oftast hemma så det går snabbt att slänga ihop. Gott och mättande!
Detta är mannens och brorsans favorit. Bäst smakar den tillsammans med en schysst guacamole med vitlök, lime och mycket koriander, en klick crème fraîche samt en god sallad.
Pizza låter ju inte direkt som något bantar-käk men denna variant lämpar sig utmärkt för ändamålet. Det fina med pizza är ju också att alla kan toppa med dina egna favoritingredienser. Ännu snabbare går det om du använder färdig tomatsås eller exempelvis ajvar relish.
Jag har alltid trott att jag inte varit någon ”pajmänniska”, men glutenfria pajer tycker jag är godare! Botten blir verkligen supergod! Bra käk att frysa in också och ha som matlåda tillsammans med en god sallad.
En väldigt lyckad och snabblagad kycklinggryta med smak av Medelhavet. Försök att alltid ha frysta grönsaker i frysen så kan du alltid slänga ihop en näringsrik måltid på ett nafs.
En glutenfri-variant av Chicken nuggets som är minst lika god som originalet. Variera genom att tillsätta vitlök i äggblandningen och chiliflakes och koriander i ”mjölet”. Servera med några goda dippsåser och sallad.
Köttbullar är ett måste på julbordet, men varför inte göra de lite annorlunda i år? Kanelen gör köttbullarna lite extra juliga. Smeten är något lös i konsistensen så det är ganska svårt att få dem klotrunda men jag tycker att det ska synas att de är hemgjorda, annars kan man lika gärna köpa färdiga. Servera gärna tillsammans med min julsallad.