Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Glutenfri pizza hemgjord tomatsås

9 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_glutenfri_pizza

Pizza låter ju inte direkt som något bantar-käk men denna variant lämpar sig utmärkt för ändamålet. Det fina med pizza är ju också att alla kan toppa med dina egna favoritingredienser. Ännu snabbare går det om du använder färdig tomatsås eller exempelvis ajvar relish.

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4

Ingredienser
  

Glutenfri pizzabotten

  • 4 st ägg
  • 250 g färskost
  • 2 dl mandelmjöl (går att utesluta men botten blir då lite mer lik en omelett i konsistensen)
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 dl riven ost
  • 0,5 tsk salt

Tomatsåsen

  • 3 dl ekologiska krossade tomater
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk valfri sötning (kan uteslutas)
  • 1 msk oregano
  • 1 msk basilika
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Toppingförslag

  • 250 g riven ost
  • 2 pkt mozzarella
  • färska champinjoner
  • aubergine
  • oliver
  • soltorkade tomater
  • rökt kalkon
  • ruccola

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Vispa ihop ägg och färskost. Blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i några minuter.
  • Smeta ut smeten på bakplåtspappret och grädda sedan i ugnen i cirka 15 minuter eller tills botten har fått fin färg.
  • Toppa sedan med tomatsås, ost och dina favoritingredienser.
  • Stoppa sedan in i ugnen i cirka 10-15 minuter tills osten smält och fått lite färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Vegetariskt

« Glutenfria pannkakor med ingefärsäpplen
Rättikagratäng med cheddar och vitlök »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …