Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Kalkonkasslerpaj med ost och tomat

9 december, 2012 av Jill Wallentin 3 Comments

jillsmat_kasslerpaj

Jag har alltid trott att jag inte varit någon ”pajmänniska”, men glutenfria pajer tycker jag är godare! Botten blir verkligen supergod! Bra käk att frysa in också och ha som matlåda tillsammans med en god sallad.

Kalkonkassler med ost och tomat

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 1 paj

Ingredienser
  

Glutenfri pajbotten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 st ägg

Fyllning

  • 3 st ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde eller mjölk
  • 4 dl riven smakrik ost (typ Präst eller Västerbottenost)
  • 4 dl strimlad kalkonkassler
  • 1 st tomat
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • färsk timjan

Instruktioner
 

Botten

  • Mixa samman ingredienserna i matberedaren.
  • Bred ut degen i pajformen och ställ in i kylen i ca 20 min.
  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Picka botten med en gaffel och förgrädda i ugnen i cirka 10 minuter tills den fått lite färg.

Fyllningen

  • Riv osten och strimla kalkonkasslern i fina strimlor. Blanda ihop ägg, crème fraîche, grädde, mjölk och kryddor. Tillsätt ost.
  • Lägg kasslern över den förgräddade pajbotten. Häll över fyllningen. Skiva några tomater och lägg dem ovanpå. Riv över lite timjan.
  • Grädda klart i ugnen i cirka 30 minuter. Låt gärna pajen svalna något före servering så den hinner stabilisera sig något.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept

« Kycklinggryta med smak av Medelhavet
Glutenfria pannkakor med ingefärsäpplen »

Comments

  1. Pernilla Ljunglide says

    30 juni, 2018 at 23:01

    Reflekterar också över kalkon. Sett att det är kalkonfärs i en del recept också- Kalkon är ju väldigt magert och inte något jag förknippar med lchf. Annars är det ju jättemånga goda recept.

    Svara
  2. JillW says

    30 juni, 2018 at 23:12

    Hej! Huvudsaken är att den kompletta måltiden innehåller tillräckligt med fett så att man håller sig mätt. Samma sak gäller ju även med grönsaker.

    Svara

Trackbacks

  1. LCHF-paj | Gå ner i vikt skriver:
    20 oktober, 2015 kl. 18:31

    […] LCHF-paj med kalkonkassler […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …