Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Supergod glutenfri tacopaj

9 december, 2012 av Jill Wallentin 2 Comments

jillsmat_tacopaj

Detta är mannens och brorsans favorit. Bäst smakar den tillsammans med en schysst guacamole med vitlök, lime och mycket koriander, en klick crème fraîche samt en god sallad.

LCHF-tacopaj

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 5 portioner

Ingredienser
  

Botten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 st ägg

Färsen

  • 400 g kycklingfärs eller annan valfri färs
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st rödlök
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Vitlökssåsen

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 2 tsk chilipulver
  • salt
  • peppar

Ovanpå

  • 200 g riven ost

Instruktioner
 

Botten

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Mixa samman ingredienserna i matberedaren. Bred sedan ut degen i pajformen och ställ in i kylen i ca 20 min.
  • Picka botten med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 10 minuter tills den fått lite färg.

Färsen

  • Stek lök, vitlök och kryddor i olja. Tillsätt sedan kycklingfärsen och stek tills brynt. Tillsätt tomaterna och låt koka i några minuter. Häll färsen i pajskalet.

Vitlökssåsen

  • Rör ihop crème fraîche med kryddor och bred sedan över färsen.
  • Toppa med en påse riven ost. Ställ in i ugnen i cirka 15-20 min tills osten fått en fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept, Vegetariskt

« Rättikagratäng med cheddar och vitlök
Glutenfri ugnspannkaka med kalkonbacon »

Comments

  1. Eva Persson says

    12 mars, 2016 at 12:24

    Hej

    180 grader är det varmluft eller vanlig ugn?

    Tack

    Eva

    Svara
    • JillW says

      26 mars, 2016 at 11:57

      Sorry för supersent svar. Men alla mina recept är lagade i varmluftsugn 🙂 Ha det gott!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …