Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Tacofärs med egen kryddmix

11 april, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_tacokrydda_1

Här får ni recept på min egna tacokryddblandning. De flesta färdiga som man kan köpa i butiken innehåller till största delen druvsocker och andra tillsatser som jag inte ens har någon aning om vad det är.

…

Läs mer

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Tillbehör, Vegetariskt

Zucchinilasagne

27 mars, 2013 av Jill Wallentin 7 kommentarer

Jill Wallentin
Denna lasagne är supergod och perfekt att göra till många eller när man vill göra lunchlådor. Variera med din favoritfärs, varför inte göra den vegetarisk? Servera med en god sallad.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Färsen

  • 500 g valfri färs (jag använde kalkon)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 1 msk basilika
  • 1 msk oregano
  • 3 dl krossade tomater
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Ostsåsen

  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 150 g ost riven
  • 1 st ägg
  • 0,25 tsk salt

Ovanpå

  • 1 st buffelmozzarella
  • basilika

Mellan

  • 1 st zucchini stor

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Stek finhackad vitlök och lök i smör eller smakfritt kokosfett. Lägg i färsen och övriga ingredienser (utom tomat). Stek tills färsen är färdig. Tillsätt krossade tomater. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
  • Häll i ingredienserna till ostsåsen i en kastrull och värm under omrörning tills osten smält samman. Låt den inte koka.
  • Skär zucchinin i tunna skivor (ca 2 mm). Lägg dem i botten av en ugnsform. Och varva sedan med zucchini, färs, sås, zucchini, färs sås etc. Toppa med mozzarellan och basilika.
  • Stoppa in lasagnen i ugnen i cirka 30 minuter eller tills zucchinin känns mjuk och osten fått färg. Låt den gärna stå ett tag och svalna innan ni äter så blir den inte lika "lös".

Anteckning

TIPS! Ännu bättre blir lasagnen dagen efter då den blivit ordentligt avkyld.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Vegetariskt

Kalkonschnitzel med fuskbearnaise och vitkål

3 mars, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_kalkonschnitzel

Om du har som mål att äta något riktigt gott och bli väldigt mätt kommer här ett hett tips! Gör min glutenfria schnitzel av kalkon med min goda ”fool proof” bearnaisesås till middag. Servera tillsammans med en god sallad eller varför inte smörstekt vitkål?

…

Läs mer

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

Kåldolmar med gräddsås och lingon

28 februari, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_kaldolmar

Kan i ärlighetens namn säga att jag aldrig ätit vanliga kåldolmar någon gång (inte ens på den tiden då jag åt däggdjur). Kanske på grund av namnet, den bleka färgen eller det ganska intetsägande ingredienserna?

…

Läs mer

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör, Vegetariskt

Majskycklingfilé med blomkålsduchesse och grönpepparsås

4 februari, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_blomkalsduchesse

Blomkålen är lite som räddaren i nöden i lågkolhydratkostsammanhang. I det är receptet har potatisen bytts ut mot blomkål och blir ett utmärkt, lite lyxigt tillbehör. Den enda nackdelen är väl att blomkål inte direkt doftar supergott när man kokar den, men det är det värt.

…

Läs mer

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

Kyckling i ugn med currysås

3 februari, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_kycklingcurry

En av mina absoluta favoriträtter sedan barnsben är kyckling, ris och curry. Riset fallerar ju lite på grund av min lågkolhydratlivsstil men resten går ju utmärkt. Det bästa är ju att man nu kan äta skinnet med gott samvete.

…

Läs mer

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

Spicy Chicken Wings med jalapeñodip

21 januari, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_chickenwings

Perfekt plockmat. Man blir sjukt kladdig men det hör ju till. Denna dip är också en av mina favoriter och du slänger ihop den på ett nafs.

…

Läs mer

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

Mozzarellafyllda kycklingbiffar med pestosås och grönsaker

20 januari, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_mozzarellabiffar

Färs är verkligen en favorit då det är snabblagat och lätt att få mycket smak på. Här är ett recept på saftiga biffar av kycklingfärs samt en hemgjord pestosås. Jag serverade dem tillsammans med ugnsrostade grönsaker med chili, vitlök och olivolja.

…

Läs mer

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

Kycklingfärslimpa med haricots verts och champinjonsås

14 januari, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_kottfarslimpa_med_champinjonsas

Köttfärslimpa är den perfekta vardagsmaten. Det går snabbt, är förhållandevis billigt och sist men absolut inte minst så är det gott! Här är min variant med kycklingfärs och kalkonbacon. Till det gjorde jag en god champinjonsås samt smörstekta haricots verts och körsbärstomater med vitlök.

…

Läs mer

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

Mexikansk kycklinggryta

14 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_mexikanskkycklinggryta

När man känner för något riktigt kryddigt passar denna gryta perfekt.  Servera gärna tillsammans med sallad, en rejäl klick guacamole och crème fraiche.

…

Läs mer

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept

  • « Föregående sida
  • 1
  • …
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …