Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Moussaka med kanel och mynta

10 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_moussaka

Moussaka är den perfekta lågkolhydraträtten och dessutom är det vansinnigt gott. I vår familj har vi alltid haft kanel i moussakan så utan den är det ingen moussaka enligt oss. Lite extra trevligt blir det om du gör moussakan i portionsskålar så att alla får sin egen.

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 5 portioner

Ingredienser
  

Färsen

  • 800 g kycklingfärs
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk salt
  • 2 st auberginer
  • 250 g riven ost

Såsen

  • 4 dl yoghurt
  • 1 dl grädde
  • 1 msk mynta torkad
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Stek strimlad lök och hackad vitlök i olja tillsammans med kanel, paprikapulver och chili tills löken blivit mjuk. Tillsätt sedan färs, salt och peppar. Stek tills brynt.
  • Skär auberginen i tunna skivor, salta och lägg ett lager i en oljad form. Varva sedan aubergine, färs, yoghurtsås och ost som när man gör lasagne.
  • Ställ in i ugnen i ca 40 min eller tills auberginen blivit mjuk och osten fått färg. Servera med en god sallad.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

« Ljuvlig prinsesstårta
Saffransostkaka med tranbärssylt »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …