Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Glutenfria Chicken Nuggets

9 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En glutenfri-variant av Chicken nuggets som är minst lika god som originalet. Variera genom att tillsätta vitlök i äggblandningen och chiliflakes och koriander i "mjölet". Servera med några goda dippsåser och sallad.
Skriv ut receptet
Total tid 40 minuter minuter
Måltid Huvudrätt

Ingredienser
  

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 2 st ägg
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • färska örter
  • rapsolja

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Skär kycklinglårfilén i småbitar.
  • Vispa upp två ägg i en skål. Blanda ihop sesamfrön och mandelmjöl med kryddor och örter. Blanda runt kycklingbitarna med äggen och vänd dem sedan i mjölblandningen.
  • Sprid ut kycklingen på ugnsplåten (eller två om det blir trångt), ringla över rapsolja och ställ in i ugnen i cirka 30 minuter i 175 grader eller tills de är klara och fått färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Kalkonköttbullar med kanel och spiskummin

9 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 600 g kalkonfärs
  • 0,5 dl grädde
  • 1 st ägg
  • 1 st gul lök
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • smör

Instruktioner
 

  • Finhacka löken och stek i smör tills mjuk.
  • Blanda samman med färsen samt de övriga ingredienserna.
  • Rulla till lagom stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett fat och ställ in i kylskåpet i ca 15 minuter om du vill få kalkonbullarna lite fastare.
  • Stek i smör tills köttbullarna har fått en jämn brynt färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Jul, Måltid, Recept

Färsgryta med svamp

7 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En snabblagad gryta med höstiga smaker. Toppa gärna med en klick crème fraiche och färsk timjan eller rosmarin.
Skriv ut receptet
Portioner 2

Ingredienser
  

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk Soya (jag föredrar Mrs Cheng Mushroom Soy)
  • 150 g haricots verts
  • 5 st champinjoner eller annan svamp
  • 2 dl krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 tsk timjan
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

  • Skiva löken och stek den i smör tills mjuk. Tillsätt färsen och soyan. Stek tills färdig.
  • Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Kycklingburgare med BBQ-glaze

5 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Sommarmat ska enligt mig vara enkel att laga, god att äta och helst av allt avnjutas i gott sällskap. Här får ni några heta recept av mig som ni kan bjuda på vid er nästa grillfest. En riktigt schysst burgare uppskattas garanterat av stora som små. Servera gärna tillsammans med halloumispett och en somrig sallad.
Skriv ut receptet
Portioner 4

Ingredienser
  

Du behöver:

  • 400 g delad kycklingfilé
  • Brownsugar BBQ-glaze (se recept)
  • 1 pkt hamburgerost, cheddar
  • ruccola
  • tomat
  • rödlök
  • jalapeñodressing (se recept)
  • Hamburgerbröd (baka glutenfritt low carb-bröd eller skippa)

BBQ-glaze

  • 1 dl tacosås med valfri styrka
  • 1 msk Sukrin Gold
  • 0,5 tsk liquid smoke
  • 1 msk Worcestershire Sauce
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Jalapeño­dressing

  • 0,5 dl jalapeños i lag utan stjälkar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl crème fraiche
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

BBQ-glaze

  • Rör samman ingredienserna och låt stå i kylen tills det är dags för grillning.

Burgarna

  • Pensla kycklingen med olja och salta och peppra. Grilla tills nästan klara. Pensla kycklingen med glazen (se recept) i slutet av grillningen.
  • Grilla även brödet så att det får färg.
  • Lägg samman burgaren med grönsaker, ost och jalapeñodressing.

Jalapeño­dressing

  • Mixa samman samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Alternativt pressa vitlök och jalapeños i vitlökspressen och blanda samman med resten av ingredienserna.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Grillat, Måltid, Recept, Tillbehör

Kalkonburgare med äppelcoleslaw

1 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Riktigt goda burgare med kalkonfärs fyllda med buffelmozzarella. Dessa blir givetvis godast på grillen men går även bra att stekas. Servera gärna burgarna tillsammans med ett gott glutenfritt bröd och din favoritsallad.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 6

Ingredienser
  

Coleslaw med äpple

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 st vitkålshuvud
  • 2 st morötter
  • 1 st äpple (skippa om kolhydratkänslig)

Kalkonburgare med mozzarella

  • 1 kg kalkonfärs
  • 1 st finhackad eller riven gul lök
  • 1 st ägg
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0,5 kruka basilika
  • 2 pkt buffelmozzarella

Instruktioner
 

Coleslaw med äpple

  • Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  • Riv vitkål, morötter och äpple fint. Blanda ihop och låt stå kallt tills servering.

Kalkonburgare med mozzarella

  • Hacka lök och vitlök fint och basilikan grovt. Skär mozzarellan i 12 skivor.
  • Blanda samman alla ingredienser förutom mozzarellan som du sedan täcker med färs i varje burgare. Om färsen känns för lös, ställ in den i kylen ett tag.
  • Pensla burgarna med olivolja och stek dem i grillpanna eller helst i kolgrill (i halster eller på teflongaller för grillning).
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Grillat, Måltid, Recept, Tillbehör

Thaistyle kycklingsallad

8 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Jag fullkomligt älskar denna rätt! Det blir som en smakexplosion i munnen av den heta chilin, aromatiska citrongräset, koriandern och den syrliga limen. Min variant av denna rätt (Laab gai) är som gjuten för dig som passar dig för kolhydraterna. Laddad med protein och smak. Servera gärna med sjögräsnudlar.
Skriv ut receptet
Total tid 17 minuter minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Thailändskt
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 msk kokosolja
  • 1 st citrongrässtjälk
  • 1 st röd chili
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 tsk limejuice
  • 2 tsk fisksås
  • 1 tsk Sukrin Gold
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st selleristjälk
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 kruka mynta
  • 1 kruka plocksallad
  • 1 dl hackade jordnötter

Instruktioner
 

  • Ta bort det yttersta skiktet av citrongräset. Banka stjälken med baksidan av en kniv och finhacka den. Hacka vitlöken och skär chilin i fina strimlor.
  • Stek citrongräs, chili, riven ingefära, vitlök och färs tills den är färdig (den ska ej brynas). Ställ åt sidan för att svalna.
  • Blanda samman limejuice, fisksås och sötning. Häll över färsen.
  • Strimla lök och selleri fint. Hacka koriander och mynta grovt. Blanda samman med färsen när den svalnat helt. Smaka av med eventuellt mer fisksås.
  • Servera på ett salladsblad, toppa med hackade jordnötter, en limeklyfta och lite extra mynta eller koriander.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Smokey Chicken Gumbo

8 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_chickengumbo

Gumbon härstammar från New Orleans och är ett resultat av de kulturer som florerade där under 1700-talet. Med influenser från bland annat Frankrike, Spanien och Afrika är det en mustig och värmande allt-i-ett gryta som är perfekt att bjuda på om ni är många. Skippa majs och sötpotatis om kolhydratkänslig.

…

Läs mer

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept

Medelhavsinspirerad köttfärslimpa med tzatziki

7 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Köttfärslimpa kan vara den mest underskattade maträtten. Den är prisvärd, superlätt att göra och går att variera i det oändliga. Här kommer min supergoda variant med smaker från Medelhavet. Servera tillsammans med en fräsch sallad.
Skriv ut receptet
Portioner 6

Ingredienser
  

Medelhavslimpa

  • 800 g kycklingfärs eller annan valfri färs
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • 150 g fetaost
  • 1 dl ajvar relish (röra av paprika och aubergine som finns att köpa färdig)
  • 1 st ägg
  • 2 krm svartpeppar
  • 1,5 tsk salt
  • 1 knippe persilja

Tzatziki

  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 1 st gurka
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk olivolja
  • salt
  • peppar

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 °C.
  • Hacka rödlök, vitlök och persilja fint. Smula fetaosten i mindre bitar och hacka oliverna grovt. Blanda samman köttfärsen med ingredienserna.
  • Lägg köttfärssmeten på en ugnsplåt med papper (eller lägg i oljad form). Forma köttfärsen till en limpa och ringla över olivolja. In i ugnen i cirka 45 minuter.
  • Hacka gurkan fint och blanda med resten av ingredienserna till tzatzikin. Smaka av med salt och peppar.
  • Prova med en sticka om köttsaften som kommer ut är klar och genomskinlig. Låt annars stå en stund till. Servera köttfärslimpan med en god sallad och tzatzikin.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

Kyckling med apelsin och ingefära

5 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_kyckling_med_apelsin

En härlig, lättlagad kycklingrätt med fräscha smaker och vackra färger. Servera gärna med ugnsrostade rotfrukter eller grönsaker med smak av vitlök, honung och apelsin.

…

Läs mer

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

Kalkonkassler med blomkål- och broccolimos

5 november, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_kassler_med_blomkalsmos

Blomkålspurén är en bra ersättning för potatisen och går att variera i det oändliga. Varför inte byta ut pepparroten och osten mot fetaost, oliver och persilja? Eller kanske en klick ajvar relish och färskost? Eller servera den neutral till köttbullarna och se om barnen känner någon skillnad mot potatismoset.

…

Läs mer

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

  • « Föregående sida
  • 1
  • …
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

jillsmat

🫦 Ruggigt god glutenfri lågkolhydratkost
💚 Digitala hälsoprogram
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Egenföretagare
🫶🏼 Skev humor, vovvar, resor

RECEPT: OSTPANERAD OMELETT 🥚🧀 Efter alla de RECEPT: OSTPANERAD OMELETT 🥚🧀

Efter alla dessa år var det dags: en egen video på min vansinnigt goda ostpanerade omelett! 🤤 Ni får även se ett klipp från när jag lagade den i @nyhetsmorgon i slutet av videon 🫣. Märkligt nog blev jag inte inbjuden igen… 😂🤪

Den krispiga ostbotten tar omeletten till en heeeelt ny nivå – du MÅSTE testa! 😋 Perfekt till frukost eller lunch, med en bra balans av protein och fett som håller dig mätt och nöjd i många timmar.

📌 Spara gärna receptet med bokmärket så du hittar tillbaka, och dela eller gilla om du “Jillar” 🫶🏼

DU BEHÖVER
ca 6 skivor lagrad ost
2 ägg
2 msk grädde
salt och svartpeppar

FÖRSLAG PÅ FYLLNINGAR
▪️ Rökt kalkon, oregano, tomat, färskost, babyspenat
▪️ Kallrökt lax, färskost, babyspenat
▪️ Basilika, mozzarella
▪️ Chèvre, ruccola

SÅHÄR GÖR DU

1️⃣ Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
 
2️⃣ Hetta upp en medelstor non-stick-stekpanna.

3️⃣ Hyvla ost och täck botten av pannan. Stek på medelhög värme tills osten smält och bubblar.

4️⃣ Häll över äggblandningen, stek någon minut utan att röra om. Sänk värmen, lägg fyllning på ena halvan. När äggsmeten börjar stelna men fortfarande är lite lös på toppen, vik över så den blir som en halvmåne.
 
5️⃣ Stek en minut till. Klart att njuta!

💬 Du som lagat den innan – vilken är din favoritfyllning? Tipsa gärna i kommentarerna! 🤗👇

Ha det gott! 💚
 / Jill

#lågkolhydratkost #nyhetsmorgon #lchf #lavkarbo #lowcarb #ost #ägg #omelett #recept #glutenfritt #frukost #hållbarkost #hälsa #healthyfood #keto
HUR ALLT STARTADE… 🐣 Häromdagen när jag gi HUR ALLT STARTADE… 🐣

Häromdagen när jag gick igenom alla recept och inlägg på jillsmat.se blev jag påmind om vilken jäkla resa det varit 😅.

Allt började 2009 när jag jobbade som AD/produktionschef på lokala månadsmagasin i Stockholm. Jag gjorde bl.a matuppslag i varje nummer, och min (vedervärdiga) chef döpte dem till “Jills mat”. 
Namnet har hängt med sedan dess 😁.

Runt samma tid gled jag in på LCHF av en slump när en kollega fick tips från sin dietist att skippa kolhydraterna. Jag testade, kilona rasade trots att jag åt gott – fattade ingenting 🤯. Vad var detta för magi?! HUR var det möjligt? Klart jag startade Instagram – sånt kan man inte gatekeepa! 💃🏼

👩‍🍳 2013 startade jag eget bolag, utbildade mig till avancerad kost- & näringsrådgivare (@paleo_institute) och släppte min första kokbok. Hade till och med en egen LCHF-avdelning på @citygross i Bromma 😂

🧀 Lagat mat i @nyhetsmorgon (satte nästan eld på min/mammas ostpanerade omelett och råkade moona Niklas Strömstedt 🍑🙃).

📸 Varit på omslaget till @expressen LCHF-magasin (katastrofbild 😆).

🎤 Lagat mat på scen med @doggelitoofficial i @tyresocentrum 😂 (skulle varit Paolo Roberto, men glad att det blev Dogge 😅).

👩‍💻 Jobbat 6 år på Diet Doctor (fd. Kostdoktorn) där jag blev proffs på att skapa goda, enkla och hälsosamma recept.

🥩 Åt inte däggdjur på 15 år. Under covid började jag igen när jag “blev tvungen” att provlaga recept åt Diet Doctor hemifrån och insåg att jag som receptansvarig bör veta hur man tillagar alla sorters protein.

🚀 Våren 2023 satsade jag fullt på mitt eget företag för att leva livet jag vill och hjälpa fler till njutbar hälsa.

✈️ Började resa själv när jag blev singel – blev hooked och jobbar nu även för hotell med marknadsföring etc.

🍽 Grunden har alltid varit glutenfri lågkolhydratkost, men jag har moderniserat den till en njutbar, hållbar kost.

💫 Förra året startade jag digitala hälsoprogram som hittills hjälpt hundratals att äta medvetet, gott och näringsrikt.

Nu ser jag fram emot nya äventyr och att hjälpa fler matälskare leva sitt liv fullt ut 💫.

Tack alla ni som stöttat mig längs vägen ❤️. Hur hittade du hit? Kommentera gärna 🥰

/Jill
RECEPT: LOW-CARB SOMMARWRAPS 🌯🍓 Socker- & g RECEPT: LOW-CARB SOMMARWRAPS 🌯🍓

Socker- & glutenfria wraps med kardemumma, vaniljkräm och jordgubbar – larvigt goda och perfekta till sommarfikat! 🤤

 📌 Spara gärna receptet & dela med en vän som borde baka dessa till dig! 😜

👩‍🍳 4 wraps | ⏰ 20 min 

KARDEMUMMAWRAPS
4 ägg
4 msk grädde
2 msk mandelmjöl (alt kokosmjöl)
2 tsk fiberhusk
1 msk sockerfri sötning (xylitol, erytritol eller stevia – t.ex. Sötströ, Sukrin eller Nick’s)
0,5 tsk kardemumma
1 krm salt

▫️Vispa ihop, låt svälla några min. Bred ut rundlar (ca 18 cm) på bakplåtspapper. Grädda i 175°C (varmluft) ca 5 min. Låt svalna.

VANILJKRÄM
1 ägg + 2 äggulor
2 dl grädde
2 msk sockerfri sötning (samma som till wrapsen)
0,5 tsk vaniljpulver

▫️Rör ihop i kastrull på låg värme tills krämen tjocknar (OBS! får ej koka). Kyl.

FYLLNING 
2 dl vispad grädde
200 g jordgubbar
Färsk mynta

▫️Bred ut vaniljkräm, toppa med grädde och jordgubbar. Rulla ihop och dela ev. på mitten för 6 lagom stora bitar 💚.

Hoppas du “Jillar” 😋

Ha det gott!
/Jill

#lowcarb #lavkarbo #sockerfritt #glutenfritt #jordgubbar #jillsmat #hälsosamt #recept #lågkolhydratkost #fika #glutenfree #lchf #keto
📣 NYHET! Jag funderar på att öppna upp för e 📣 NYHET! Jag funderar på att öppna upp för exklusiv 1:1-coaching… 💬

…för dig som vill ha min hjälp – med fullt fokus på dig, din vardag och din hälsa 🤗.

Tillsammans skapar vi ett upplägg som är hållbart – för just DIG 🫵🏼.

Du får bland annat:
 🍽️ Individanpassade veckomenyer – baserade på dina mål, smakpreferenser och eventuella allergier

📲 Löpande stöd via chatt – med pepp, påminnelser och möjlighet att ställa frågor när du behöver det

👩🏼‍💻 Videosamtal – med struktur, inspiration och konkreta verktyg

👩🏼‍🍳 Personliga möten (om det funkar geografiskt) – där vi kan laga mat ihop eller ses för att handla

💪🏼 Tillgång till mina träningspass – enkla, effektiva och gjorda för att kunna utföras hemma

Jag kommer bara att coacha ett fåtal åt gången – så du får den uppmärksamhet och det stöd du faktiskt behöver.

Det här är för dig som vill göra en förändring som håller. Med mindre stress, mer energi – och mat du älskar 😋.

📩 Skicka mig ett DM eller mejla till mail@jillsmat.se så ser vi om det här kan vara något för dig ☺️.

Ta hand om dig så länge! 💚

/Jill, lic. kost- och näringsrådgivare

#jillsmat #hållbarhälsa #lågkolhydratkost #glutenfritt #antiinflammatoriskt #lowcarb #recept #träning #coaching #hälsa #kostrådgivning #friskvård
RECEPT: SOCKERFRI BURKGLASS 🍨🍓 En barnsligt RECEPT: SOCKERFRI BURKGLASS 🍨🍓

En barnsligt god glass – helt utan socker och tillsatser – som du skakar ihop på bara några minuter. Du behöver ingen glassmaskin, bara en burk och lite 💪. Välj dina egna smaksättningar och toppings för att trolla ihop din egen favorit 😋.

📌Glöm inte att spara receptet till senare. Dela och gilla gärna om du “Jillar” 🙏. 

1 portion

INGREDIENSER
1,5 dl vispgrädde, 40%
1 äggula
1 msk sockerfri sötning, helst xylitol, obs giftigt för hundar (eller exempelvis Sötströ, Nick’s, Sukrin)
½ tsk vaniljpulver + några droppar vaniljextrakt/arom
1 krm salt

1️⃣ Häll alla ingredienser i en glasburk med lock (minst 3–4 dl).

2️⃣ Skruva på locket ordentligt.

3️⃣ Skaka burken kraftigt i minst 5 minuter tills blandningen blir fluffig (eller fuska med en elvisp 😇).

4️⃣ Ställ burken i frysen i minst 2,5 timme. Rör gärna runt ibland för en jämnare konsistens.

5️⃣ Ta ut burken ca 5 minuter före servering så glassen hinner mjukna något. Toppa med dina favorittoppingar och ät direkt ur burken. 

SMAKSÄTTNINGSFÖRSLAG (tillsätt innan du skakar):
🍫 Choklad & jordnöt – 1 msk kakao och 2 msk hackade salta jordnötter
 🍓 Bär – 2 msk mosade bär, ex blåbär, jordgubbar eller hallon
 🥜 Nötkräm – 1 msk sockerfri nötsmör (jordnöt, hasselnöt, mandel)
 ☕️ Kaffe – 1 tsk espressopulver eller snabbkaffe
 🍋 Citron – Rivet skal från ½ citron + 1 tsk citronsaft
 🥥 Kokos – 1 msk riven kokos + byt ev. ut halva grädden mot kokosgrädde
 🍪 Cookie dough – Små bitar av sockerfri kakdeg eller hackad mörk choklad
 🌿 Mintchoklad – Några droppar pepparmyntsextrakt + hackad sockerfri choklad

TOPPA GÄRNA MED:
🍓 färska eller tinade mosade bär
🍫 sockerfri choklad, hackad eller riven
🥜 rostade nötter
🥥 kokosflingor

Vilka smaker hade du gjort? 😋

Ta hand om dig! 
/Jill 

#lågkolhydratkost #sockerfritt #glutenfritt #recept #lchf #keto #lavkarbo #sugarfree #glass #icecream #sommar #efterrätt #hållbarhälsa #hälsa #foodporn #foodgasm #matsomgörgott #diabetes #lågkolhydrat
HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳 Det h HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳

Det här är för oss som älskar mat. På riktigt 🫦.
Vi som aldrig skulle stå ut med att vara hungriga, räkna kalorier eller äta tråkigt. Inte ens om vi fick betalt 😝.

Men om du älskar att tugga dig igenom torr kyckling, dricka pulver ur shaker och leva efter siffror i en app – då kan du scrolla vidare 😝.

💚 I mina hälsoprogram går hälsa och njutning hand i hand. Det är ett avslappnat upplägg utan pekpinnar – men med massor av kunskap, gemenskap, inspiration och glimten i ögat.

Du lär dig att göra medvetna val som fungerar för just DIG – och får resultat som både känns och syns, och som faktiskt håller.

🥑 Programmen passar de flesta – men gör extra stor skillnad för dig som har:
✓ övervikt
✓ diabetes (eller har anlag för att få det )
Obs! Många behöver trappa ner eller till och med avsluta sin medicinering i samband med kostomläggningen – rådgör med din läkare.

✓ klimakteriebesvär
✓ låg energi, kort stubin
✓ sötsug eller behov av att småäta
✓ känslig mage eller IBS
✓ celiaki eller vill undvika gluten

🏋️‍♀️ I programmen ingår även:
 – Kul och effektiv träning, framtagen av VIP-PT:n @marcsfitnesslab 
 – Daglig pepp, inspiration och stöd i en sluten Facebookgrupp (du kan självklart delta även utan Facebook)

💬 Några ord från tidigare deltagare:
”Bästa programmet! Mina förklimakteriebesvär är som bortblåsta, har tappat i vikt, magen är lugn och maten är helt magisk.”

”Det passar alla – även med kräsna barn, fullt schema och noll lust att räkna något.”

”Jag har fått ordning på mina blodvärden och känner att det här är något jag vill fortsätta med – inte bara i 30 dagar.”

”Programmet hjälpte mig att hitta matglädje utan stress. Det här är hållbart på riktigt.”

❤️ Det här är inte en quick fix. Det är en investering i dig själv – i din hälsa, matglädje och livskvalitet.

👉 Är det här något för dig? Läs mer och anmäl dig till nästa program eller självgående Flex-kurs på jillsmat.se/shop (länk i bio) eller via Benify.

Ps. Glöm inte att utnyttja ditt friskvårdsbidrag!

Ta hand om dig! 🫶🏼
/Jill
Följ på Instagram

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …