
Detta är en stor favorit då jag alltid varit en sucker för ostkaka sedan jag var liten. Passar bra som lyxig frukost, mellanmål eller efterrätt. Servera gärna med sockerfri sylt eller färska bär och grädde.
Ingredienser
- 3 st ägg
- 2 msk valfri sötning (förslagsvis xylitol eller sötströ)
- 250 g keso
- 1 dl grädde
- 100 g färskost typ Philadelphia
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 6 droppar bittermandelessens
- 1 nypa salt
- 0,5 dl mandelspån
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Vispa ihop äggen och sötningen.
- Rör ihop med resten av ingredienserna utom mandelspånen som du lägger ovanpå. Häll över smeten i en smörad form.
- Grädda i ugnen i cirka 30 min eller tills den stabiliserat sig (beror på hur hög formen är).