Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Smörgåsbakelser med lax, räkor och pepparrotsgrädde

17 januari, 2017 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Smörgåsbakelser med lax och räkor

Jill Wallentin
En riktigt god smörgåstårta kan vara bland det godaste som finns. När den dessutom är glutenfri och snål på kolhydrater kan det ju knappast bli bättre eller hur? Jag valde att göra mina som bakelser men det går givetvis att göra som en tårta också. Gör dem gärna dagen innan servering men dekorera samma dag för bästa resultat. Brödet är bakat efter mitt recept på vallmofrallor som ni hittar här (fast utan vallmofrön).
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 st

Ingredienser
  

Brödet

  • 4 st vallmofrallor se recept i länken ovan

Skagenröra

  • 2 dl räkor
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 msk dill finhackad
  • 2 msk rödlök finhackad
  • salt smaka av

Laxröra

  • 200 g kallrökt lax
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 tsk citronsaft
  • salt smaka av

Pepparrotsgrädde

  • 2 dl vispad grädde
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 msk riven pepparrot
  • salt smaka av
  • nymalen svartpeppar

Garnering

  • gurka
  • dill
  • handskalade räkor
  • ägg
  • citronskivor
  • kallrökt lax

Instruktioner
 

Skagenröran

  • Hacka räkorna grovt och blanda samman med finhackad dill, rödlök och resten av ingredienserna.

Laxröran

  • Mixa samman den kallrökta laxen med resten av ingredienserna. Smaka av med eventuellt mer salt.

Pepparrotsgrädde

  • Blanda ihop ingredienserna.

Montering/garnering

  • Dela vallmofrallorna två gånger så att det blir tre bottnar. Bred ett lager av laxröran på det nedersta lagret, skagenröran på den andra och täck sedan hela frallan med pepparrotsgrädden.
  • Dekorera efter smak!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Förrätt, Frukost/Brunch, Påsk, Recept

« Jordärtskockssoppa med halloumi och rostade hasselnötter
Vietnamesisk kycklingsoppa »

Kommentarer

  1. Emma säger

    23 januari, 2017 kl. 16:59

    Älskar smörgåstårta! När jag växte upp fick man enligt familjetraditionen välja vad som skulle serveras till middag på sin födelsedag. Det blev alltid smörgåstårta när jag fyllde år. Tack för inspirationen att göra sin egen. Ska definitivt testa!

    Svara
    • JillW säger

      23 januari, 2017 kl. 18:51

      Vad kul! Hoppas den faller dig i smaken och att du inte behöver vänta så länge innan du fyller år 😉

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se