Ja, jag är ju inte först på bollen med att göra pudding/gröt av chiafrön. Men nu har jag äntligen testat och blev positivt överraskad över denna hälsobomb!
Ägg är ju verkligen det perfekta livsmedlet eftersom det innehåller allt som vi behöver utom C-vitamin. Här får ni ett recept på en vegetarisk frukost eller lunch som är både god, näringsrik och mättande.
Ibland är man sugen på något riktigt smarrigt och vill ha det nu, nu, nu. Då är detta ett perfekt recept för dig då du slänger ihop den på 5 minuter. Grunden är min turbogröt fast denna är smaksatt med bittermandel och är toppad med jordgubbar och rostade pistagenötter. Enjoy!
En väldigt god och mättande smoothie för både vuxna och barn! Passar bra som frukost eller som ett lyxigt mellanmål. Byt ut yoghurt och mjölk mot kokos- eller mandelmjölk om du föredrar mejerifritt.
Får jag fresta med några fluffiga chokladpannkakor? Förutom att de är supergoda så är de även glutenfria och om du väljer sockerfri sötning (eller skippar sötningen helt) så blir de också lågkolhydratvänliga.
Njut av dessa goda, nötfria och fluffiga pancakes till brunch med en klick smör eller kanske bär och vispad grädde? Gillar du amerikanska pancakes så kommer du att gilla dessa.
Detta kan ju vara det lättaste receptet någonsin. Låter kanske inte så sexigt med gröt gjord av ägg, men det är riktigt gott och näringsrikt och mättande också för den delen. Servera med kanel och eventuellt extra sötning.
Häll i grädde, ägg, salt, proteinpulver och eventuell sötning.
Koka upp under omröring tills konsistensen börjar bli kornig av äggen (tar cirka en minut). Sedan är det klart att avnjutas tillsammans med kanel och mjölk!
Anteckning
Använd kokosmjölk eller mandelmjölk om du vill göra gröten mejerifri.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!
Min mamma har flera gånger sagt åt mig att prova att lägga osten i botten av stekpannan när jag gör omelett för "pappa tycker också att det är supergott!". Det lät ju inte superrevolutionerande men klart att jag måste testa och "oh my god" säger jag bara – min mamma är ett geni!Jag lovar er. Ni kommer aldrig att göra omelett på "vanligt" sätt igen. När man lägger osten i botten av pannan blir den krispig och helt fantastiskt god och äggfyllningen är mjuk i mitten. Fyll med dina favoritingredienser.Glöm inte vart ni såg den först 😉
Hetta upp en medelstor stekpanna (helst non-stick).
Hyvla osten och lägg ostskivorna så att de täcker hela botten av stekpannan. Stek på medelhög värme tills osten smält helt och det bildas små bubblor.
Häll över äggblandningen. Stek någon minut utan att röra om.
Sänk temperaturen. Lägg på din favoritfyllning på ena halvan. Stek i någon minut till. När äggblandningen börjar stelna (ej helt utan kan vara lite lös längst upp), vänd över halva omeletten så att omeletten blir som en halvmåne.
Stek i nån minut till. Sedan är det bara att njuta! Servera gärna tillsammans med en god sallad.
Anteckning
TIPS! Använd en bra "non-stick-stekpanna" för att undvika att osten fastnar i stekpannan.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!
Ibland kan man helt enkelt inte bestämma sig. I detta fallet behöver du inte heller göra det då du får en härlig mix av både scambled eggs och American pancakes.Detta blir mer mättande än scrambled eggs samtidigt som att det går mycket snabbare än att göra pannkakor. Servera med Sukrin melis (eller annat sockerfritt "florsocker") och kanel. Eller varför inte grädde och sylt eller färska bär?
Helt ärligt så trodde jag att dessa våfflor skulle bli ett fiasko. Jag kollade lite på andra våffelrecept för att få inspiration och såg rätt snabbt att den gemensamma nämnaren var ägg. Upptäckte till min besvikelse att vi inte hade några ägg hemma men jag bestämde mig för att göra våfflor ändå...Smeten blev väldigt tjock, inte som "vanlig" smet men som tur var fastnade den inte i våffeljärnet som jag var rädd för, men de såg ju så tunna ut! Smått skeptiskt smakade jag och konstaterade snabbt att de var både frasiga och väldigt goda! Trots att de inte är lika tjocka som vanliga våfflor tycker jag helt klart att receptet är värt att sprida vidare! Hoppas att de faller er i smaken.Servera med grädde och färska bär eller sockerfri sylt.