Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Chiapudding/gröt med olika smaker och toppingar

1 augusti, 2014 av Jill Wallentin 17 kommentarer

Jill Wallentin
Krämig chiapudding med kanel och kokosmjölk – en mättande och näringsrik frukost eller mellanmål med naturlig sötma och värmande smaker. Perfekt för dig som vill ha ett lågkolhydratvänligt alternativ som är både enkelt och gott. Ät gärna tillsammans med kokta ägg för extra protein och längre mättnad.
Chiafrön är rika på protein, fibrer och omega-3 (ALA). Dess gelbildande egenskaper ger också en ökad mättnadskänsla. Var dock försiktig om du lider av IBS-mage då de kan orsaka magknip.
Kanel är ju inte bara gott utan även den har många hälsofrämjande egenskaper. Det sänker GI-värdet på det som du äter, ger en förbättrad insulinkänslighet och har även visat sig ha en god inverkan på hjärt- och kärlhälsa. Kanel i stora mängder kan dock vara giftigt. Men 1,5 tsk om dagen kan du gärna stoppa i dig om du skulle vilja. Gott att ha i kaffet exempelvis då det även ger en viss sötma.
Skriv ut receptet
Portioner 1 portion

Ingredienser
  

Chiapudding/gröt

  • 3 msk chiafrön ekologiska
  • 2 dl kokosmjölk eller annan vätska (mandelmjölk, grädde etc)
  • 1 tsk kanel eller annan valfri smaksättning
  • eventuell valfri sötning ej nödvänlig

Toppingförslag

  • rostade kokoschips
  • färska bär
  • rostade frön eller nötter

Smakförslag

  • 3 tsk kakao och lite vaniljpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,25 g saffran gott med pistagenötter till
  • 2 msk blåbär eller hallon och lite vaniljpulver
  • 0,75 tsk Lakritspulver
  • 1 msk lime och färsk mynta
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk Pepparkakskrydda

Instruktioner
 

  • Blanda ihop chiafrön tillsammans med vätskan och valfri smaksättning.
  • Häll gärna upp i en liten glasburk med lock och ställ in burken i kylen över natten så att fröna hinner absorbera vätskan och bilda ett gelaktigt hölje.
  • Toppa sedan med kokoschip eller annan valfri topping.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Frukost/Brunch, Mejerifritt, Recept, Sötsaker

Portabelloägg

27 maj, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Ägg är ett fantastiskt livsmedel – fullproppat med näring och mättande på naturlig väg. I det här receptet bakas ägg i portabellosvamp med tomatsås, vilket ger en vegetarisk frukost eller lunch som både är god, näringsrik och enkel att laga.
Skriv ut receptet
Måltid Frukost
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 4 st stora portabellosvampar
  • 4 st ägg
  • 4 msk ajvar relish eller tomatsås
  • 200 g riven ost
  • örtkrydda

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Ta bort foten på svamparna och lägg dem med ovansidan nedåt på en ugnsplåt.
  • Bred ut ajvar och knäck ett ägg på svampen, toppa med ost och örtkrydda.
  • Tillaga i ugnen i 10-15 minuter.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Måltid, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

Turbo-ostkaka med rostade pistagenötter och jordgubbar

1 maj, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Ibland är man sugen på något riktigt smarrigt och vill ha det nu, nu, nu. Då är detta ett perfekt recept för dig då du slänger ihop den på 5 minuter. Grunden är min turbogröt fast denna är smaksatt med bittermandel och är toppad med jordgubbar och rostade pistagenötter. Enjoy!
Skriv ut receptet
Måltid fika
Portioner 1 portion

Ingredienser
  

  • 25 g smör
  • 2 st ägg
  • 0,75 dl grädde
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk valfri sötning (lika sött som socker)
  • 4 droppar bittermandelessens

Topping

  • pistagenötter
  • jordgubbar
  • citronmeliss eller mynta

Instruktioner
 

  • Smält smöret i kastrullen. Häll i grädde, ägg, salt, bittermandelessens och eventuell sötning.
  • Koka upp under omröring tills konsistensen börjar bli kornig av äggen (tar cirka en minut).
  • Toppa med jordgubbar och pistagenötter.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Frukost/Brunch, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Barnsligt god hallon- och avokadosmoothie

23 april, 2014 av Jill Wallentin 3 kommentarer

jillsmat_hallonsmoothie

En väldigt god och mättande smoothie för både vuxna och barn! Passar bra som frukost eller som ett lyxigt mellanmål. Byt ut yoghurt och mjölk mot kokos- eller mandelmjölk om du föredrar mejerifritt.

…

Läs mer

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Sötsaker

Ricottapannkakor med chokladsås

28 mars, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_ricottapannkakor

Får jag fresta med några fluffiga chokladpannkakor? Förutom att de är supergoda så är de även glutenfria och om du väljer sockerfri sötning (eller skippar sötningen helt) så blir de också lågkolhydratvänliga.

…

Läs mer

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Recept, Sötsaker

Johannesbröd-kärnmjöl-pancakes

18 november, 2013 av Jill Wallentin 4 kommentarer

Jill Wallentin
Njut av dessa goda, nötfria och fluffiga pancakes till brunch med en klick smör eller kanske bär och vispad grädde? Gillar du amerikanska pancakes så kommer du att gilla dessa.
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 st ekologiska ägg
  • 2 dl grädde eller mjölk
  • 1 dl yoghurt (minst 10% fetthalt)
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk johannesbrödkärnmjöl alt 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner
 

  • Vispa ihop samtliga ingredienser och låt stå och svälla i några minuter.
  • Stek pannkakorna i smör tills de fått fin färg på båda sidor.

Anteckning

TIPS! Om ni hellre vill göra tunna pannkakor så tillsätter ni 0,5 dl mer mjölk och skippar fiberhusk och bakpulver. Låt pannkakorna steka färdigt innan du försöker vända dem, gärna sådär snitsigt i luften. Blir ungefär 5 stycken.
 
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

Turbogröt med ägg och kanel

2 oktober, 2013 av Jill Wallentin 1 kommentar

Jill Wallentin
Detta kan ju vara det lättaste receptet någonsin. Låter kanske inte så sexigt med gröt gjord av ägg, men det är riktigt gott och näringsrikt och mättande också för den delen. Servera med kanel och eventuellt extra sötning.
Skriv ut receptet
Total tid 5 minuter minuter
Måltid Frukost
Portioner 1 portion

Ingredienser
  

  • 1 msk smör
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk valfri sötning kan uteslutas
  • 1 msk vassleprotein kan uteslutas

Instruktioner
 

  • Smält smöret i kastrullen.
  • Häll i grädde, ägg, salt, proteinpulver och eventuell sötning.
  • Koka upp under omröring tills konsistensen börjar bli kornig av äggen (tar cirka en minut). Sedan är det klart att avnjutas tillsammans med kanel och mjölk!

Anteckning

Använd kokosmjölk eller mandelmjölk om du vill göra gröten mejerifri. 
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Jul, Recept, Snabblagat, Sötsaker, Vegetariskt

Ostpanerad omelett

11 maj, 2013 av Jill Wallentin 13 kommentarer

Jill Wallentin
Min mamma har flera gånger sagt åt mig att prova att lägga osten i botten av stekpannan när jag gör omelett för "pappa tycker också att det är supergott!". Det lät ju inte superrevolutionerande men klart att jag måste testa och "oh my god" säger jag bara – min mamma är ett geni!
Jag lovar er. Ni kommer aldrig att göra omelett på "vanligt" sätt igen. När man lägger osten i botten av pannan blir den krispig och helt fantastiskt god och äggfyllningen är mjuk i mitten. Fyll med dina favoritingredienser.
Glöm inte vart ni såg den först 😉
Skriv ut receptet
Förberedelser 2 minuter minuter
Tillagningstid 6 minuter minuter
Total tid 8 minuter minuter
Måltid Frukost
Portioner 1 portion

Ingredienser
  

Omeletten

  • 6 skivor ost (gärna präst, brännvinsost etc)
  • 2 st ägg
  • 2 msk grädde
  • 1 nypa salt

Förslag på fyllningar

  • rökt kalkon, oregano, tomat, färskost
  • kallrökt lax, färskost, babyspenat
  • basilika, mozzarella
  • chevré, ruccola

Instruktioner
 

  • Vispa ihop ägg, grädde och salt i en skål.
  • Hetta upp en medelstor stekpanna (helst non-stick).
  • Hyvla osten och lägg ostskivorna så att de täcker hela botten av stekpannan. Stek på medelhög värme tills osten smält helt och det bildas små bubblor.
  • Häll över äggblandningen. Stek någon minut utan att röra om.
  • Sänk temperaturen. Lägg på din favoritfyllning på ena halvan. Stek i någon minut till. När äggblandningen börjar stelna (ej helt utan kan vara lite lös längst upp), vänd över halva omeletten så att omeletten blir som en halvmåne.
  • Stek i nån minut till. Sedan är det bara att njuta! Servera gärna tillsammans med en god sallad.

Anteckning

TIPS! Använd en bra "non-stick-stekpanna" för att undvika att osten fastnar i stekpannan. 
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Fisk & skaldjur, Frukost/Brunch, Måltid, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

Scrambled Pancakes

6 april, 2013 av Jill Wallentin

Jill Wallentin
Ibland kan man helt enkelt inte bestämma sig. I detta fallet behöver du inte heller göra det då du får en härlig mix av både scambled eggs och American pancakes.
Detta blir mer mättande än scrambled eggs samtidigt som att det går mycket snabbare än att göra pannkakor. Servera med Sukrin melis (eller annat sockerfritt "florsocker") och kanel. Eller varför inte grädde och sylt eller färska bär?
Skriv ut receptet
Måltid Frukost
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 7 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl gammeldagsmjölk
  • 1 dl mandelmjöl (eller 0,5 dl kokosmjöl om nötfritt)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk fiberhusk (kan uteslutas)
  • 0,5 tsk salt
  • smör eller kokosfett att steka i

Instruktioner
 

  • Vispa samman ägg och grädde. Vispa sedan i resten av ingredienserna. Låt stå i några minuter.
  • Stek i rikligt med smör eller mindre mängd kokosfett. Du kan till och med klicka i några bitar smör under tiden som du steker.
  • Gör på samma sätt som när du gör scrambled eggs. Rör med stekspaden mot botten då och då tills smeten stelnat och fått fin färg.

Anteckning

TIPS! Om mejerifritt använd 2 dl kokosgrädde istället för grädde och mjölk.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Mejerifritt, Recept, Snabblagat

Äggfria LCHF-våfflor

24 mars, 2013 av Jill Wallentin 12 kommentarer

Jill Wallentin
Helt ärligt så trodde jag att dessa våfflor skulle bli ett fiasko. Jag kollade lite på andra våffelrecept för att få inspiration och såg rätt snabbt att den gemensamma nämnaren var ägg. Upptäckte till min besvikelse att vi inte hade några ägg hemma men jag bestämde mig för att göra våfflor ändå...
Smeten blev väldigt tjock, inte som "vanlig" smet men som tur var fastnade den inte i våffeljärnet som jag var rädd för, men de såg ju så tunna ut! Smått skeptiskt smakade jag och konstaterade snabbt att de var både frasiga och väldigt goda! Trots att de inte är lika tjocka som vanliga våfflor tycker jag helt klart att receptet är värt att sprida vidare! Hoppas att de faller er i smaken.
Servera med grädde och färska bär eller sockerfri sylt.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Kök Svenskt
Portioner 6 stycken

Ingredienser
  

  • 100 g smör smält
  • 1 dl mascarpone (eller annan färskost)
  • 0,5 dl grädde
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 0,5 dl pofiber
  • 2 krm salt

Instruktioner
 

  • Värm våffeljärnet. Smält smöret och vispa sedan samman med mascarpone, grädde och vatten. Vispa i resten av ingredienserna.
  • Låt smeten/degen stå och dra i några minuter.
  • Grädda cirka 0,75 dl smet åt gången tills de fått fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Recept, Snabblagat, Sötsaker

  • « Föregående sida
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

jillsmat

🫦 Ruggigt god glutenfri lågkolhydratkost
💚 Digitala hälsoprogram
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Egenföretagare
🫶🏼 Skev humor, vovvar, resor

RECEPT: OSTPANERAD OMELETT 🥚🧀 Efter alla de RECEPT: OSTPANERAD OMELETT 🥚🧀

Efter alla dessa år var det dags: en egen video på min vansinnigt goda ostpanerade omelett! 🤤 Ni får även se ett klipp från när jag lagade den i @nyhetsmorgon i slutet av videon 🫣. Märkligt nog blev jag inte inbjuden igen… 😂🤪

Den krispiga ostbotten tar omeletten till en heeeelt ny nivå – du MÅSTE testa! 😋 Perfekt till frukost eller lunch, med en bra balans av protein och fett som håller dig mätt och nöjd i många timmar.

📌 Spara gärna receptet med bokmärket så du hittar tillbaka, och dela eller gilla om du “Jillar” 🫶🏼

DU BEHÖVER
ca 6 skivor lagrad ost
2 ägg
2 msk grädde
salt och svartpeppar

FÖRSLAG PÅ FYLLNINGAR
▪️ Rökt kalkon, oregano, tomat, färskost, babyspenat
▪️ Kallrökt lax, färskost, babyspenat
▪️ Basilika, mozzarella
▪️ Chèvre, ruccola

SÅHÄR GÖR DU

1️⃣ Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
 
2️⃣ Hetta upp en medelstor non-stick-stekpanna.

3️⃣ Hyvla ost och täck botten av pannan. Stek på medelhög värme tills osten smält och bubblar.

4️⃣ Häll över äggblandningen, stek någon minut utan att röra om. Sänk värmen, lägg fyllning på ena halvan. När äggsmeten börjar stelna men fortfarande är lite lös på toppen, vik över så den blir som en halvmåne.
 
5️⃣ Stek en minut till. Klart att njuta!

💬 Du som lagat den innan – vilken är din favoritfyllning? Tipsa gärna i kommentarerna! 🤗👇

Ha det gott! 💚
 / Jill

#lågkolhydratkost #nyhetsmorgon #lchf #lavkarbo #lowcarb #ost #ägg #omelett #recept #glutenfritt #frukost #hållbarkost #hälsa #healthyfood #keto
HUR ALLT STARTADE… 🐣 Häromdagen när jag gi HUR ALLT STARTADE… 🐣

Häromdagen när jag gick igenom alla recept och inlägg på jillsmat.se blev jag påmind om vilken jäkla resa det varit 😅.

Allt började 2009 när jag jobbade som AD/produktionschef på lokala månadsmagasin i Stockholm. Jag gjorde bl.a matuppslag i varje nummer, och min (vedervärdiga) chef döpte dem till “Jills mat”. 
Namnet har hängt med sedan dess 😁.

Runt samma tid gled jag in på LCHF av en slump när en kollega fick tips från sin dietist att skippa kolhydraterna. Jag testade, kilona rasade trots att jag åt gott – fattade ingenting 🤯. Vad var detta för magi?! HUR var det möjligt? Klart jag startade Instagram – sånt kan man inte gatekeepa! 💃🏼

👩‍🍳 2013 startade jag eget bolag, utbildade mig till avancerad kost- & näringsrådgivare (@paleo_institute) och släppte min första kokbok. Hade till och med en egen LCHF-avdelning på @citygross i Bromma 😂

🧀 Lagat mat i @nyhetsmorgon (satte nästan eld på min/mammas ostpanerade omelett och råkade moona Niklas Strömstedt 🍑🙃).

📸 Varit på omslaget till @expressen LCHF-magasin (katastrofbild 😆).

🎤 Lagat mat på scen med @doggelitoofficial i @tyresocentrum 😂 (skulle varit Paolo Roberto, men glad att det blev Dogge 😅).

👩‍💻 Jobbat 6 år på Diet Doctor (fd. Kostdoktorn) där jag blev proffs på att skapa goda, enkla och hälsosamma recept.

🥩 Åt inte däggdjur på 15 år. Under covid började jag igen när jag “blev tvungen” att provlaga recept åt Diet Doctor hemifrån och insåg att jag som receptansvarig bör veta hur man tillagar alla sorters protein.

🚀 Våren 2023 satsade jag fullt på mitt eget företag för att leva livet jag vill och hjälpa fler till njutbar hälsa.

✈️ Började resa själv när jag blev singel – blev hooked och jobbar nu även för hotell med marknadsföring etc.

🍽 Grunden har alltid varit glutenfri lågkolhydratkost, men jag har moderniserat den till en njutbar, hållbar kost.

💫 Förra året startade jag digitala hälsoprogram som hittills hjälpt hundratals att äta medvetet, gott och näringsrikt.

Nu ser jag fram emot nya äventyr och att hjälpa fler matälskare leva sitt liv fullt ut 💫.

Tack alla ni som stöttat mig längs vägen ❤️. Hur hittade du hit? Kommentera gärna 🥰

/Jill
RECEPT: LOW-CARB SOMMARWRAPS 🌯🍓 Socker- & g RECEPT: LOW-CARB SOMMARWRAPS 🌯🍓

Socker- & glutenfria wraps med kardemumma, vaniljkräm och jordgubbar – larvigt goda och perfekta till sommarfikat! 🤤

 📌 Spara gärna receptet & dela med en vän som borde baka dessa till dig! 😜

👩‍🍳 4 wraps | ⏰ 20 min 

KARDEMUMMAWRAPS
4 ägg
4 msk grädde
2 msk mandelmjöl (alt kokosmjöl)
2 tsk fiberhusk
1 msk sockerfri sötning (xylitol, erytritol eller stevia – t.ex. Sötströ, Sukrin eller Nick’s)
0,5 tsk kardemumma
1 krm salt

▫️Vispa ihop, låt svälla några min. Bred ut rundlar (ca 18 cm) på bakplåtspapper. Grädda i 175°C (varmluft) ca 5 min. Låt svalna.

VANILJKRÄM
1 ägg + 2 äggulor
2 dl grädde
2 msk sockerfri sötning (samma som till wrapsen)
0,5 tsk vaniljpulver

▫️Rör ihop i kastrull på låg värme tills krämen tjocknar (OBS! får ej koka). Kyl.

FYLLNING 
2 dl vispad grädde
200 g jordgubbar
Färsk mynta

▫️Bred ut vaniljkräm, toppa med grädde och jordgubbar. Rulla ihop och dela ev. på mitten för 6 lagom stora bitar 💚.

Hoppas du “Jillar” 😋

Ha det gott!
/Jill

#lowcarb #lavkarbo #sockerfritt #glutenfritt #jordgubbar #jillsmat #hälsosamt #recept #lågkolhydratkost #fika #glutenfree #lchf #keto
📣 NYHET! Jag funderar på att öppna upp för e 📣 NYHET! Jag funderar på att öppna upp för exklusiv 1:1-coaching… 💬

…för dig som vill ha min hjälp – med fullt fokus på dig, din vardag och din hälsa 🤗.

Tillsammans skapar vi ett upplägg som är hållbart – för just DIG 🫵🏼.

Du får bland annat:
 🍽️ Individanpassade veckomenyer – baserade på dina mål, smakpreferenser och eventuella allergier

📲 Löpande stöd via chatt – med pepp, påminnelser och möjlighet att ställa frågor när du behöver det

👩🏼‍💻 Videosamtal – med struktur, inspiration och konkreta verktyg

👩🏼‍🍳 Personliga möten (om det funkar geografiskt) – där vi kan laga mat ihop eller ses för att handla

💪🏼 Tillgång till mina träningspass – enkla, effektiva och gjorda för att kunna utföras hemma

Jag kommer bara att coacha ett fåtal åt gången – så du får den uppmärksamhet och det stöd du faktiskt behöver.

Det här är för dig som vill göra en förändring som håller. Med mindre stress, mer energi – och mat du älskar 😋.

📩 Skicka mig ett DM eller mejla till mail@jillsmat.se så ser vi om det här kan vara något för dig ☺️.

Ta hand om dig så länge! 💚

/Jill, lic. kost- och näringsrådgivare

#jillsmat #hållbarhälsa #lågkolhydratkost #glutenfritt #antiinflammatoriskt #lowcarb #recept #träning #coaching #hälsa #kostrådgivning #friskvård
RECEPT: SOCKERFRI BURKGLASS 🍨🍓 En barnsligt RECEPT: SOCKERFRI BURKGLASS 🍨🍓

En barnsligt god glass – helt utan socker och tillsatser – som du skakar ihop på bara några minuter. Du behöver ingen glassmaskin, bara en burk och lite 💪. Välj dina egna smaksättningar och toppings för att trolla ihop din egen favorit 😋.

📌Glöm inte att spara receptet till senare. Dela och gilla gärna om du “Jillar” 🙏. 

1 portion

INGREDIENSER
1,5 dl vispgrädde, 40%
1 äggula
1 msk sockerfri sötning, helst xylitol, obs giftigt för hundar (eller exempelvis Sötströ, Nick’s, Sukrin)
½ tsk vaniljpulver + några droppar vaniljextrakt/arom
1 krm salt

1️⃣ Häll alla ingredienser i en glasburk med lock (minst 3–4 dl).

2️⃣ Skruva på locket ordentligt.

3️⃣ Skaka burken kraftigt i minst 5 minuter tills blandningen blir fluffig (eller fuska med en elvisp 😇).

4️⃣ Ställ burken i frysen i minst 2,5 timme. Rör gärna runt ibland för en jämnare konsistens.

5️⃣ Ta ut burken ca 5 minuter före servering så glassen hinner mjukna något. Toppa med dina favorittoppingar och ät direkt ur burken. 

SMAKSÄTTNINGSFÖRSLAG (tillsätt innan du skakar):
🍫 Choklad & jordnöt – 1 msk kakao och 2 msk hackade salta jordnötter
 🍓 Bär – 2 msk mosade bär, ex blåbär, jordgubbar eller hallon
 🥜 Nötkräm – 1 msk sockerfri nötsmör (jordnöt, hasselnöt, mandel)
 ☕️ Kaffe – 1 tsk espressopulver eller snabbkaffe
 🍋 Citron – Rivet skal från ½ citron + 1 tsk citronsaft
 🥥 Kokos – 1 msk riven kokos + byt ev. ut halva grädden mot kokosgrädde
 🍪 Cookie dough – Små bitar av sockerfri kakdeg eller hackad mörk choklad
 🌿 Mintchoklad – Några droppar pepparmyntsextrakt + hackad sockerfri choklad

TOPPA GÄRNA MED:
🍓 färska eller tinade mosade bär
🍫 sockerfri choklad, hackad eller riven
🥜 rostade nötter
🥥 kokosflingor

Vilka smaker hade du gjort? 😋

Ta hand om dig! 
/Jill 

#lågkolhydratkost #sockerfritt #glutenfritt #recept #lchf #keto #lavkarbo #sugarfree #glass #icecream #sommar #efterrätt #hållbarhälsa #hälsa #foodporn #foodgasm #matsomgörgott #diabetes #lågkolhydrat
HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳 Det h HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳

Det här är för oss som älskar mat. På riktigt 🫦.
Vi som aldrig skulle stå ut med att vara hungriga, räkna kalorier eller äta tråkigt. Inte ens om vi fick betalt 😝.

Men om du älskar att tugga dig igenom torr kyckling, dricka pulver ur shaker och leva efter siffror i en app – då kan du scrolla vidare 😝.

💚 I mina hälsoprogram går hälsa och njutning hand i hand. Det är ett avslappnat upplägg utan pekpinnar – men med massor av kunskap, gemenskap, inspiration och glimten i ögat.

Du lär dig att göra medvetna val som fungerar för just DIG – och får resultat som både känns och syns, och som faktiskt håller.

🥑 Programmen passar de flesta – men gör extra stor skillnad för dig som har:
✓ övervikt
✓ diabetes (eller har anlag för att få det )
Obs! Många behöver trappa ner eller till och med avsluta sin medicinering i samband med kostomläggningen – rådgör med din läkare.

✓ klimakteriebesvär
✓ låg energi, kort stubin
✓ sötsug eller behov av att småäta
✓ känslig mage eller IBS
✓ celiaki eller vill undvika gluten

🏋️‍♀️ I programmen ingår även:
 – Kul och effektiv träning, framtagen av VIP-PT:n @marcsfitnesslab 
 – Daglig pepp, inspiration och stöd i en sluten Facebookgrupp (du kan självklart delta även utan Facebook)

💬 Några ord från tidigare deltagare:
”Bästa programmet! Mina förklimakteriebesvär är som bortblåsta, har tappat i vikt, magen är lugn och maten är helt magisk.”

”Det passar alla – även med kräsna barn, fullt schema och noll lust att räkna något.”

”Jag har fått ordning på mina blodvärden och känner att det här är något jag vill fortsätta med – inte bara i 30 dagar.”

”Programmet hjälpte mig att hitta matglädje utan stress. Det här är hållbart på riktigt.”

❤️ Det här är inte en quick fix. Det är en investering i dig själv – i din hälsa, matglädje och livskvalitet.

👉 Är det här något för dig? Läs mer och anmäl dig till nästa program eller självgående Flex-kurs på jillsmat.se/shop (länk i bio) eller via Benify.

Ps. Glöm inte att utnyttja ditt friskvårdsbidrag!

Ta hand om dig! 🫶🏼
/Jill
Följ på Instagram

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …