Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Nötfritt brytbröd bakat med sesammjöl

18 juli, 2013 av JillW 9 kommentarer

jillsmat_sesambrytbröd

Ett smakrikt, saftigt och mättande nötfritt bröd bakat med sesammjöl.

Sesam innehåller oftast mindre än 5% kolhydrater och påminner lite mer om kokosmjöl i konsistensen och behöver en aningen mer vätska än mandelmjöl. Riktig gott och saftigt blev det och kan varmt rekommenderas.

 

bröd
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 100 g färskost typ Philadelphia
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl Sesammjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk
  • Ovanpå
  • äggula
  • sesamfrön
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 100 g färskost typ Philadelphia
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl Sesammjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk
  • Ovanpå
  • äggula
  • sesamfrön
  1. Ställ in ugnen på 175 grader.
  2. Mixa linfrön och solroskärnor. Smält smöret och vispa ihop med ägg, grädde och färskost. Blanda samman med resten av ingredienserna och låt svälla i cirka 10 minuter.
  3. Forma degen till 10 stycken lika stora bollar. Sätt sedan ihop dem på en bakplåtspappersklädd bakplåt.
  4. Pensla med äggula och strössla över sesamfrön.
  5. Grädda i cirka 20 minuter eller tills brödet fått en fin färg.
RECEPT & FOTO Jill Wallentin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Arkiverad under: Bröd, Recept, Tillbehör

Kommentarer

  1. Malin säger

    6 mars, 2015 vid 22:24

    Verkar gott det här men om man inte hittar sesammjöl i butik kan man själv mixa sesamfrön till mjöl tror du?
    När du skriver mixa linfrö och solrosfrö, menar du blanda eller mixa till mindre bitar?
    Tack på förhand för svar.

    Svara
    • JillW säger

      6 mars, 2015 vid 23:28

      Lättast att hitta sesammjöl är på nätet. Typ på http://www.liveo.se eller på http://www.bodystore.se. Tror det är svårt att få sesamfröna tillräckligt finfördelade när man mixar dem. Och ja, jag menar att man ska mixa solrosfrön och linfrön till mindre bitar 🙂

      Svara
  2. Lena säger

    12 mars, 2015 vid 17:29

    Kan man frysa in det nötfria brödet? Blir det ok efter tining?

    Svara
    • JillW säger

      12 mars, 2015 vid 18:12

      Jag har faktiskt aldrig testat men det går säkert alldeles utmärkt

      Svara
  3. Katarina säger

    12 mars, 2015 vid 21:12

    Hej Jill! Vill först bara säga att jag älskar dina recept. Har din kokbok och har inte blivit besviken på ett enda av alla de jag prövat. Familjen har också jublat. Tack! Har just dessa bröd i ugnen, men min deg blev väldigt lös och jag kunde inte få ihop den till bullar utan fick klicka ut degen. Vad tror du blev fel och vad skulle du har gjort för att få ihop den? Tack på förhand. / Katarina

    Svara
    • JillW säger

      12 mars, 2015 vid 21:55

      Hej! Vad kul att höra att du tycker om min kokbok! 🙂
      Min deg blev kanska lös sist jag gjorde den också. Men då ställde jag bara in den i kylen i några minuter så blev den fastare i konsistensen så de gick att rulla till bollar 🙂 Tror det blir så när ingredienserna är för varma, typ smöret.
      Hoppas att de blev goda ändå!

      Svara
      • Katarina säger

        13 mars, 2015 vid 19:17

        Tack för tipset. Ska prova det nästa gång. De blev grymma. Precis som dina vallmofrallor, hur goda som helst. Som du skrev, något för de som gett upp hoppet om att kunna baka bröd som är gott på riktigt (inte bara nyttigt). Tack också för sesammjöltipset, har en vuxen dotter som är nötallergiker men som gärna hakar på min nya matlagning. Ha en härlig helg!

        Svara

Trackbacks

  1. Lavkarbo rundstykker eller brytebrød | Snikgjest skriver:
    8 april, 2014 kl. 13:22

    […] Som dere ser på oppskriftbildet har jeg funnet denne på bloggen til Jill. Stikk gjerne innom og titt på andre flotte oppskrifter hun har lagt ut HER.. […]

    Svara
  2. Lavkarbo focaccia med sitron og timian | Snikgjest skriver:
    6 januari, 2015 kl. 18:06

    […] Denne oppskriften er egentlig en videreutvikling av oppskriften på brytebrød fra den fantastiske svenske bloggeren Jill.  Du kan sjekke ut bloggen og oppskriften HER. […]

    Svara

Kommentera Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gilla Jills mat på Facebook

Taggar

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2018 jillsmat.se