Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Nötfritt sesambröd

22 juli, 2015 av Jill Wallentin 5 kommentarer

Jill Wallentin
Ett smakrikt, saftigt och mättande nötfritt bröd bakat med sesammjöl. Det här är en platt variant av mitt tidigare recept på brytbröd men det blev så bra att det värt en egen receptsida.
Skriv ut receptet
Måltid Bröd
Portioner 12 stycken bröd

Ingredienser
  

  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 100 g färskost (typ philadelphiaost)
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl Sesammjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Mixa linfrön och solroskärnor. Smält smöret och vispa ihop med ägg, grädde och färskost. Blanda samman med resten av ingredienserna och låt svälla i cirka 10 minuter.
  • Klicka ut smeten på bakplåtspapper och platta till dem med baksidan av en blöt sked.
  • Pensla gärna med äggula och strössla över sesamfrön.
  • Grädda i cirka 15 minuter eller tills brödet fått en fin färg.

Anteckning

Sesam innehåller oftast mindre än 5% kolhydrater och påminner lite mer om kokosmjöl i konsistensen och behöver en aningen mer vätska än mandelmjöl.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Bröd, Frukost/Brunch, Recept

« Asiatisk pumpa med ingefärsaioli
Jills gumröra »

Kommentarer

  1. Kristin Vedin säger

    30 juni, 2016 kl. 21:13

    Ugnstemperatur, är det varmluft eller vanlig temp?

    Svara
    • JillW säger

      30 juni, 2016 kl. 21:21

      Varmluft 🙂

      Svara
  2. Carole säger

    21 oktober, 2016 kl. 15:33

    Hej! Jag har allt som oftast reagerat på det man kallar nötfritt – man avser då att baka brödet/laga rätten utan mandelmjöl. Men mandel är ju ingen nöt – det är en frukt. Då bör det väl ändock göra från eller till om man som nötallergiker använder mandelmjöl i tillagningen?

    Svara
    • JillW säger

      21 oktober, 2016 kl. 17:48

      Hej! Tror nog att det beror på att många som är allergiska mot nötter även är känslig för mandel.

      Svara
  3. Mia säger

    8 maj, 2021 kl. 14:23

    Hej
    Kan man byta ut sesam-mjöl mot tex kokosmjöl?

    Mvh Mia

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se