Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Picknickvänlig citroncheesecake

17 juni, 2014 av Jill Wallentin 4 Comments

jillsmat_citroncheesecake

Här kommer ett ljuvligt recept på en picknickvänlig cheesecake med en fräsch smak av citron som är toppad med söta jordgubbar.

Picknickvänlig citroncheesecake

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Bottenlös cheesecake

  • 400 g crème cheese (typ Philadelphia)
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 st ägg
  • 1 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 st citroner rivet skal

Ovanpå

  • jordgubbar

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Vispa samman samtliga ingredienser och häll upp i burkar.
  • Häll upp i burkar som du sedan ställer i en form med höga kanter som du fyller med vatten. Detta för att krämen ska tillagas skonsamt och bli krämig och god.
  • Grädda i ugnen i cirka 30 minuter.
  • Låt svalna. Avnjuts antingen ljummen eller kall – gärna tillsammans med jordgubbar eller andra färska bär.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Efterrätter, Recept, Sötsaker

« TÄVLING: Vinn en egen Tefal Actifry värde 1.990 kronor!
TV-debut i TV4 Nyhetsmorgon! »

Comments

  1. Helena says

    3 augusti, 2014 at 18:29

    En sån god och smart dessert! Den kommer jag göra fler gånger till picknicken. Tack för att delar med dig och inspirerar.

    Svara
  2. Sandra says

    16 april, 2015 at 20:16

    Det här ska testas! 🙂 men vad använder du för glasburkar? Inte lyckats hitta några som går att använda i ugn.

    Svara
    • JillW says

      17 april, 2015 at 08:42

      Kul! Ja du, använde nog bara vanlig glasburk som jag köpte på ICA. Det funkade för mig i varje fall hehe.

      Svara
  3. Sabina says

    19 juni, 2015 at 22:29

    Åååå så gott!! Uteslöt dock all sötning, räckte gott och väl med sötman från jordgubbarna!! Helt klart en ny favorit. Tack!

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …