Här kommer ett ljuvligt recept på en picknickvänlig cheesecake med en fräsch smak av citron som är toppad med söta jordgubbar.
Ingredienser
Bottenlös cheesecake
- 400 g crème cheese (typ Philadelphia)
- 1 dl crème fraiche
- 3 st ägg
- 1 dl valfri sötning (lika sött som socker)
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 2 st citroner rivet skal
Ovanpå
- jordgubbar
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Vispa samman samtliga ingredienser och häll upp i burkar.
- Häll upp i burkar som du sedan ställer i en form med höga kanter som du fyller med vatten. Detta för att krämen ska tillagas skonsamt och bli krämig och god.
- Grädda i ugnen i cirka 30 minuter.
- Låt svalna. Avnjuts antingen ljummen eller kall – gärna tillsammans med jordgubbar eller andra färska bär.
Helena säger
En sån god och smart dessert! Den kommer jag göra fler gånger till picknicken. Tack för att delar med dig och inspirerar.
Sandra säger
Det här ska testas! 🙂 men vad använder du för glasburkar? Inte lyckats hitta några som går att använda i ugn.
JillW säger
Kul! Ja du, använde nog bara vanlig glasburk som jag köpte på ICA. Det funkade för mig i varje fall hehe.
Sabina säger
Åååå så gott!! Uteslöt dock all sötning, räckte gott och väl med sötman från jordgubbarna!! Helt klart en ny favorit. Tack!