En fantastisk god och krämig chokladkaka med sting av chili. Servera gärna tillsammans med fluffig grädde och färska bär. Kakan serveras helst kall om den ska skäras i bitar. Varm är den även supergod men svårt att få den att hänga ihop.
Ingredienser
- 200 g mörk choklad helst sockerfri
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 dl grädde
- 0,5 dl valfri sötning
- 1 st apelsin rivet skal
- 0,5 tsk chiliflakes
- 0,5 tsk flingsalt
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Smält chokladen och smöret i en kastrull på medelhög värme. Så till så att det inte börjar koka. Ta bort från plattan och låt svalna något.
- Vispa ihop ägg, grädde, sötning, vanilj och apelsinskal i en separat skål.
- Häll sakta i äggblandningen i chokladen medan du vispar.
- Häll smeten i en ugnsform, toppa med chili och flingsalt.
- Grädda i 10 minuter eller tills kakan stabiliserat sig något, utan att den blivit för fast i konsistensen.
HF säger
Vilken choklad köper du när du köper sockerfri choklad?
JillW säger
Jag köper från http://www.worthit.se. De har chocolate chips sötade med björksocker som är väldigt god och smälter bra 🙂
HF säger
Tack! 28g kh….björksocker…triggar det tro? Vill bara vara säker på att jag stannar efter 1 bit ?…Tänkte göra till grann-kräftskiva.
Marja - Baka Sockerfritt säger
Mums, den ser så där underbart kladdig ut!
Paula säger
Bjöd de på jobbet på denna idag. Flera som ville ha receptet och de äter inte lchf kost ?
JillW säger
Så roligt och snällt av dig att dela med dig 😉 Trevlig helg!