Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Ljuvlig sockerfri Crème Brûlée

11 januari, 2014 av Jill Wallentin 5 Comments

jillsmat_creme_brule

En av mina favoritefterrätter har alltid varit Crème Brûlée så jag fattar inte varför jag inte gjort en sockerfri variant av den tidigare. Den är superlätt att göra och innehåller bara fyra ingredienser. Och för att inte tala om hur sjukt god den är!

Av förklarliga skäl så har jag skippat det knäckiga sockerlagret ovanpå (som visserligen är sjukt gott men eftersom varken erytritol eller stevia karamelliseras så känns det inte lönt). Men ytan får ändå en liknande färg och har en god konsistens

Ljuvlig sockerfri Crème Brûlée

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 1 portion

Ingredienser
  

  • 1 st äggula
  • 1 dl grädde
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk valfri sötning (smaka dig fram)

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Koka upp grädden tillsammans med vanilj och sötning.
  • Vispa sedan ner den varma vaniljgrädden i äggulan, lite i taget.
  • Häll upp i en liten ugnssäker form som du sedan ställer i en form med höga kanter som du fyller med vatten. Detta för att krämen ska tillagas skonsamt och bli krämig och god.
  • Grädda i ugnen i 30 minuter. Låt sedan svalna. Avnjutes antingen ljummen eller kall gärna tillsammans med bär.

Anteckning

Tips! Variera med olika smaksättningar. Exempelvis choklad, citron, bär, kardemumma etc.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Efterrätter, Recept, Sötsaker

« Varför träna när man ändå inte går ner i vikt?
Releasepartyt! »

Comments

  1. Sabina Lebas says

    28 oktober, 2014 at 14:24

    hej, vilket vaniljpulver använder du?

    Svara
    • JillWW says

      9 november, 2014 at 21:46

      Ett från Bulletproof och den som det står burbon vanilj på som man kan köpa på ICA 🙂

      Svara
  2. EDITA says

    26 november, 2016 at 22:50

    Hej!
    Tack för receptet.
    Jag vill bara tipsa om att nu till jul passar det fantastiskt bra med att ha i lite extra sötningsmedel och saffran i. För att få lite tuggmotstånd så strödde jag över mandelspån innan gräddning. Blev gudomligt gott.
    Kommer koka upp lite rivna äpplen för att få lite syra i efterrätten, kommer bli perfekt till jul.
    <3

    Svara
    • JillW says

      26 november, 2016 at 23:23

      Det låter underbart! Tack för tips 🙂
      Trevlig advent!

      Svara

Trackbacks

  1. Trerätters för en person. | MatIda skriver:
    19 november, 2014 kl. 13:32

    […] så ville jag inte laga någon kladdkaka för jag var mer sugen på att testa Jills cream brûlée (http://www.jillsmat.se/recipe/sockerfri-creme-brulee/ )som jag har spanat in länge. Så den gjordes ikväll och det var garanterat inte sista gången […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …