
Smaken av rabarber väcker sommarkänslorna till liv och extra bra är det ju att de innehåller väldigt lite kolhydrater. Men man behöver någon typ av sötning för att balansera upp surheten. Krämen är också god att servera tillsammans med en klick krämig yoghurt och toppa gärna med rostade nötter om du vill åt knaprigheten. Om ni vill åt en tjockare konsistens på rabarberkrämen kan ni tillsätta lite guarkärnmjöl och sedan mixa krämen.
Ingredienser
Rabarberkräm
- 800 g rabarber
- 2,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
- 1 tsk vaniljpulver
Vaniljgrädde
- 3 dl vispgrädde
- 0,5 tsk vaniljpulver
- Ev. extra sötning
Instruktioner
Rabarberkrämen
- Skär bort båda ändarna på rabarbern och dra bort det yttersta skalet med en kniv. Skär i centimeterstora bitar och lägg rabarbern i en stor kastrull.
- Lägg på locket och koka på medelhög värme tills rabarbern blivit mjuk och krämig.
- Häll i sötning och smaka av tills du hittat en lagom sötma. Tillsätt vaniljpulver efter smak. Låt koka i ytterligare några minuter.
Vaniljgrädden
- Vispa grädden och blanda i vaniljpulver och eventuell sötning.
Tack för en inspirerande blogg! 🙂 Hur mycket vatten ska jag koka rabarberna i?
Tack! Det behövs inget vatten. Det blir vätska av rabarberna när de kokas. Om man tillsätter mer vätska blir det så rinnigt. Men om du är orolig för att det ska brännas, häll i typ 1-2 msk vatten bara. Lycka till! 🙂
Tack snälla för svar! 🙂