Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Rabarberkräm med vaniljgrädde

27 maj, 2014 av Jill Wallentin 3 Comments

jillsmat_rabarberkram

Smaken av rabarber väcker sommarkänslorna till liv och extra bra är det ju att de innehåller väldigt lite kolhydrater. Men man behöver någon typ av sötning för att balansera upp surheten. Krämen är också god att servera tillsammans med en klick krämig yoghurt och toppa gärna med rostade nötter om du vill åt knaprigheten. Om ni vill åt en tjockare konsistens på rabarberkrämen kan ni tillsätta lite guarkärnmjöl och sedan mixa krämen.

Sockerfri rabarberkräm med vaniljgrädde

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

Rabarberkräm

  • 800 g rabarber
  • 2,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 1 tsk vaniljpulver

Vaniljgrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • Ev. extra sötning

Instruktioner
 

Rabarberkrämen

  • Skär bort båda ändarna på rabarbern och dra bort det yttersta skalet med en kniv. Skär i centimeterstora bitar och lägg rabarbern i en stor kastrull.
  • Lägg på locket och koka på medelhög värme tills rabarbern blivit mjuk och krämig.
  • Häll i sötning och smaka av tills du hittat en lagom sötma. Tillsätt vaniljpulver efter smak. Låt koka i ytterligare några minuter.

Vaniljgrädden

  • Vispa grädden och blanda i vaniljpulver och eventuell sötning.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Efterrätter, Recept, Snabblagat, Sötsaker

« Heta drumsticks till grillen
Portabelloägg »

Comments

  1. Malin says

    14 augusti, 2014 at 13:43

    Tack för en inspirerande blogg! 🙂 Hur mycket vatten ska jag koka rabarberna i?

    Svara
    • JillWW says

      14 augusti, 2014 at 15:07

      Tack! Det behövs inget vatten. Det blir vätska av rabarberna när de kokas. Om man tillsätter mer vätska blir det så rinnigt. Men om du är orolig för att det ska brännas, häll i typ 1-2 msk vatten bara. Lycka till! 🙂

      Svara
      • Malin says

        15 augusti, 2014 at 07:43

        Tack snälla för svar! 🙂

        Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa ketorecept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Har varit en foodie så länge jag kan minnas. Sedan 2009, då jag upptäckte lågkolhydratskost, kan jag njuta av fantastisk mat som jag även mår bra av.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ jillsmat på Instagram!

Följ på Instagram

Etiketter

antiinflammatoriskt asiatiskt bea buffé buljong choklad crock pot depression fettisdag föreläsningar förkylning godis Grekiskt grillat ice coffee indiskt islatte jills mat efter säsong jul kokbok kräftskiva lucia långkok margarin meze midsommar nyår nötfritt ostbricka persiskt plock påsk saft semla semlor snittar sommar student tacos texmex thai thailändskt tävling veganskt vegetariskt

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2022 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …