Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Mumsig bärpaj med ingefära och lakrits

16 november, 2014 av Jill Wallentin 7 Comments

jillsmat_paj med lakrits och ingefära

Det här receptet är min duktiga mammas påhitt. Supergott och snabbfixat när du vill lyxa till det lite extra eller får oväntade gäster. Variera med dina favoritbär eller frukter och servera gärna med en rejäl klick lättvispad grädde.

Bärpaj med ingefära och lakrits

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 3 dl bär Det går bra med frysta.
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 3 msk valfri sötning *
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk Lakritspulver
  • 50 g smör Mjukt så det går att blanda.

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Lägg bären (eller frukten) i ugnssäkra portionsformar.
  • Blanda ihop resten av ingredienserna i en skål och lägg det sedan ovanpå bären.
  • Grädda i ugnen i cirka 15 minuter eller tills pajerna fått en fin färg.

Anteckning

* Justera sötningsmängd efter vilka bär eller frukter som du använder. Exempelvis rabarber "kräver" mer sötning än vad jordgubbar gör.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Efterrätter, Recept, Snabblagat, Sötsaker

« Kycklingklubbor med spetskål och trattkantarellsås
Kyckling i ugn med aubergine- och spenatgryta »

Comments

  1. Malin says

    16 november, 2014 at 12:23

    Vore tacksam för exempel på bra att söta med?

    Svara
    • JillW says

      16 november, 2014 at 12:24

      Xyliol (björksocker) eller empelvis Sukrin eller sötströ 🙂

      Svara
  2. Peasyeasy says

    21 november, 2014 at 19:28

    Åå vilken bra idé med lakritspulver i, det ska jag testa 🙂

    Svara
  3. Sandras Matkrypin says

    22 november, 2014 at 09:47

    Wowo! Härligt med lite riv i pajen med ingefära och lakrits, perfekt brytning mot bären. Tack för recept och toppenfin sida!

    Svara
  4. Carina says

    11 december, 2014 at 22:24

    Oj, låter super gott. Älskar lakrits så denna kommer jag att prova 🙂

    Svara
  5. annemarie holm says

    13 januari, 2015 at 19:22

    Hej
    Kan man använda nåt annat istället för cocos? 🙂

    Svara
    • JillW says

      19 januari, 2015 at 12:15

      Grovt hackad mandel kanske? 🙂

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …