
Brutalt gott och enkelt att laga - det är min melodi. Här har jag blandat sötpotatis, som trots allt innehåller rätt mycket kolhydrater (ca 20% kh vilket är mer än vanlig potatis fast den har lägre GI), med den betydligt mer kolhydratsnåla (6,4% kh) kålroten. Till det mixade jag ihop en ruggigt god dip med sting i.
Ingredienser
Pommes
- 1 st sötpotatis medelstor
- 1 st kålrot
- 3 msk rapsolja
- 0,5 tsk salt
- nymalen svartpeppar
Spicy Hot Dip
- 1 st ägg
- 2,5 dl rapsolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 0,5 tsk ättika 24%
- 2 tsk sambal oelek
- 1 msk jalapeños i lag
- 0,5 tsk salt smaka av
Instruktioner
Pommes
- Sätt ugnen på 185 grader (varmluft).
- Tvätta sötpotatis och kålrot. De behöver inte skalas om man inte orkar. Mycket näring sitter nämligen i skalet. Skär dem i stavar.
- Sprid ut dem på en ugnsplåt. Blanda med olja och kryddor. Tillaga i ugn i cirka 40 minuter eller tills de blivit mjuka och fått fin färg.
Spicy Hot Dip
- Knäck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan.
- Ställ stavmixern mot botten och mixa sakta uppåt tills all olja blivit vit och fluffig majonnäs. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa igen. Smaka av med salt.