Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Sötpotatis- och kålrotspommes med hot dip

14 mars, 2017 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Brutalt gott och enkelt att laga - det är min melodi. Här har jag blandat sötpotatis, som trots allt innehåller rätt mycket kolhydrater (ca 20% kh vilket är mer än vanlig potatis fast den har lägre GI), med den betydligt mer kolhydratsnåla (6,4% kh) kålroten. Till det mixade jag ihop en ruggigt god dip med sting i.
Skriv ut receptet
Måltid Snacks
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Pommes

  • 1 st sötpotatis medelstor
  • 1 st kålrot
  • 3 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Spicy Hot Dip

  • 1 st ägg
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk ättika 24%
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk jalapeños i lag
  • 0,5 tsk salt smaka av

Instruktioner
 

Pommes

  • Sätt ugnen på 185 grader (varmluft).
  • Tvätta sötpotatis och kålrot. De behöver inte skalas om man inte orkar. Mycket näring sitter nämligen i skalet. Skär dem i stavar.
  • Sprid ut dem på en ugnsplåt. Blanda med olja och kryddor. Tillaga i ugn i cirka 40 minuter eller tills de blivit mjuka och fått fin färg.

Spicy Hot Dip

  • Knäck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan.
  • Ställ stavmixern mot botten och mixa sakta uppåt tills all olja blivit vit och fluffig majonnäs. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa igen. Smaka av med salt.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mejerifritt, Recept, Snacks, Tillbehör, Vegetariskt

Godaste Caesarsalladen

24 februari, 2017 av Jill Wallentin 5 kommentarer

Jill Wallentin
Här får ni receptet på en brutalt god Caesarsallad helt i min smak. Istället för parmesan så använde jag en god lagrad svensk hårdost och toppade med knapriga frön och citronmarinerad rödlök för en härlig smak och färg.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Dressingen

  • 1 st ägg
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 st sardeller
  • 100 g riven lagrad hårdost Exempelvis Gäsenes Minimunk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 0,5 msk citronsaft

Salladen

  • 4 st kycklingfiléer helst ekologiska med skinn
  • 1 st romansallad
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 st rödlök
  • 100 g Hyvlad ost
  • 1 dl rostade pumpa- och solrosfrön

Instruktioner
 

Dressingen

  • Knäck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan. Ställ stavmixern mot botten och mixa sakta nerifrån och upp tills all olja blivit vit och krämig.
  • Lägg i tärnad ost och resten av ingredienserna. Mixa tills slätt.

Salladen

  • Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och stek i smör tills färdiga.
  • Riv sönder salladen, skiva tomat och rödlök. Marinera gärna löken i citronsaft i några minuter för en mild och fräsch smak.
  • Blanda sallad, tomat och lök med dressingen. Toppa med kyckling, ost, frön och mer rödlök.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Snabblagat

Fish Tacos med het ostdip

23 februari, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En riktig 10-poängare om ni frågar mig. En riktig smakexplosion med den goda och starka ostdippen till som verkligen blev pricken över i. Servera gärna med en god sallad, koriander, guacamole och ostchips.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Tex-Mex
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Fisken

  • 700 g vit fisk (jag använde skreitorsk)
  • 2 msk kokosolja att steka i
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st rödlök
  • 3 tsk chilipulver (den milda varianten)
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 st lime saften

Het ostdip

  • 1 dl crème fraiche
  • 150 g riven ost
  • 2 msk jalapeños i lag
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk paprikapulver

Instruktioner
 

Fisken

  • Skär fisken i mindre bitar och stek i kokosolja tillsammans med pressad vitlök, strimlad rödlök och resten av kryddorna. När fisken börjar bli klar. Pressa över lime.

Het ostdip

  • Lägg i crème fraiche och ost i en kastrull. Värm på medelhög värme tills osten smält. Blanda under tiden.
  • Tillsätt jalapeños och kryddor. Mixa slät med stavmixer.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Recept

Shakshuka Jill-style

23 februari, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En riktigt god, nyttig och lättlagad rätt som härstammar från Nordafrika. Eftersom jag gärna vill att maten ska smaka mycket och att man även ska hålla sig mätt, gick jag loss lite mer i kryddskåpet och ökade på med smör, ost och ägg. Smaklig måltid!
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Afrikanskt
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st butternut squash eller pumpa
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 500 g passerade tomater
  • 65 g babyspenat
  • 6 st ägg
  • 200 g mozzarella eller exempelvis fetaost
  • 1 knippe färsk koriander

Instruktioner
 

  • Skär bort skalet och skrapa ur kärnorna från butternut squashen. Skär i ca 2 cm stora tärningar.
  • Stek i smör i kastrull med höga kanter. I med kryddorna. Stek i cirka 5 minuter.
  • Häll i de passerade eller krossade tomaterna. Blanda och låt koka under lock i cirka 10 minuter.
  • Blanda ner babyspenaten. Gör små gropar i grytan och knäck i äggen. Salta och peppra lite extra samt riv över osten. På med locket och låt småputtra i cirka 10 minuter tills äggen har stabiliserat sig men fortfarande är krämiga och goda.
  • Toppa med färsk koriander och extra chili. Servera och njut!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Nötfritt, Recept, Vegetariskt

Kalkonburgare med grillad sallad och hamburgermajo

13 februari, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En underbart god och nyttig middag som jag nästan kan garantera att den faller hela familjen i smaken. Kalkonfärsen hittar man oftast i frysdisken men går givetvis att byta ut mot vilken färs ni vill.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

Kalkonburgarna

  • 500 g kalkonfärs
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk sockerfri senap Ex. dijon eller French's classic yellow
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk paprikapulver

Hamburgermajo

  • 1 st ägg
  • 2 dl rapsolja
  • 0,75 tsk ättika 24%
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 msk sockerfri ketchup ev. tomatpuré + eventuell sötning
  • 1 dl sockerfri finhackad inlagd gurka ex. vildgurka eller polsk inlagd gurka
  • nymalen svartpeppar
  • 0,5 tsk salt smaka av

Tillbehör

  • 1 st romansallad
  • 3 st tomater
  • ost
  • rödlök

Instruktioner
 

Kalkonburgarna

  • Finhacka löken och blanda samman med färsen och resten av ingredienserna.
  • Forma färsen till burgarna och stek i valfritt matfett på båda sidor tills färdiga. Lägg på ost när du vänt dem en gång så osten hinner smälta.

Hamburgermajon

  • Knäck ner ett ägg i en hög och smal mixerskål. Häll i oljan.
  • Ställ stavmixern i botten och mixa på högsta effekt sakta nerifrån och upp tills det blivit majonnäs.
  • Blanda i resten av ingredienserna och smaka av med salt.

Salladen

  • Skär salladen i klyftor och stek tillsammans med tomathalvorna i grillpanna med olja på hög värme tills de fått fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Nötfritt, Recept, Snabblagat, Tillbehör

Vietnamesisk kycklingsoppa

2 februari, 2017 av Jill Wallentin 1 kommentar

Jill Wallentin
En klassiker från det Vietnamesiska köket är olika former av buljongsoppor som heter Pho. Oftast (om inte alltid) innehåller de någon form av nudlar. Så om man vill göra en lågkolhydratvariant så gör man den bäst hemma.
Den här soppan är lika god som den är nyttig. Fullproppad med antioxidanter, vitaminer och mineraler. Perfekt om man känner sig lite krasslig och räcker till många. Jag tillagade den i min Crock-pot men det går säkert lika bra på spisen eller i ugnen.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Vietnamesiskt
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Soppan

  • 1 st hel kyckling ekologisk
  • 1 msk kokosfett
  • 2 tsk salt
  • 1 msk fisksås * Innehåller oftast en liten mängd socker
  • 2 st lökar delade på mitten och strimlade
  • 2 st citrongrässtjälkar bankad och finstrimlad
  • 0,5 dl färsk ingefära finhackad eller strimlad
  • 4 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 msk chili anpassa efter hur starkt du vill ha det
  • nymalen svartpeppar
  • 1,7 liter vatten Fyll tills kycklingen nästan är helt täckt
  • 180 g böngroddar
  • 1 st röd paprika
  • 1 st lime Saften

Topping

  • 3 st salladslök
  • 1 knippe koriander
  • krispigt kycklingskinn

Instruktioner
 

  • Lägg i kokosfett och den hela kycklingen i Crockpotten.
  • Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Finhacka vitlök och citrongrässtjälkarna som du först bankar på med baksidan av en kniv. Skala och skär löken i klyftor. Lägg allt i grytan tillsammans med kryddorna. Fyll upp med vatten.
  • Ställ in Crock-pot på 6 timmar på "High". Efter ungefär halva tiden, vänd på kycklingen.
  • Ta ur kycklingen från grytan och låt den svalna något innan du rensar den. Ta bort skinnet och lägg det på en ugnsplåt med smörpapper på. Gör det krispigt i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
  • Lägg i kycklingkött, böngroddar och strimlad röd paprika i grytan. Pressa i saften från en lime. Smaka av med eventuellt mer salt eller fisksås. Låt stå i cirka 10 minuter.
  • Vid servering: Toppa soppan med strimlad salladslök, krispigt kycklingskinn och koriander.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept

Smörgåsbakelser med lax, räkor och pepparrotsgrädde

17 januari, 2017 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
En riktigt god smörgåstårta kan vara bland det godaste som finns. När den dessutom är glutenfri och snål på kolhydrater kan det ju knappast bli bättre eller hur? Jag valde att göra mina som bakelser men det går givetvis att göra som en tårta också. Gör dem gärna dagen innan servering men dekorera samma dag för bästa resultat. Brödet är bakat efter mitt recept på vallmofrallor som ni hittar här (fast utan vallmofrön).
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 st

Ingredienser
  

Brödet

  • 4 st vallmofrallor se recept i länken ovan

Skagenröra

  • 2 dl räkor
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 msk dill finhackad
  • 2 msk rödlök finhackad
  • salt smaka av

Laxröra

  • 200 g kallrökt lax
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 tsk citronsaft
  • salt smaka av

Pepparrotsgrädde

  • 2 dl vispad grädde
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 msk riven pepparrot
  • salt smaka av
  • nymalen svartpeppar

Garnering

  • gurka
  • dill
  • handskalade räkor
  • ägg
  • citronskivor
  • kallrökt lax

Instruktioner
 

Skagenröran

  • Hacka räkorna grovt och blanda samman med finhackad dill, rödlök och resten av ingredienserna.

Laxröran

  • Mixa samman den kallrökta laxen med resten av ingredienserna. Smaka av med eventuellt mer salt.

Pepparrotsgrädde

  • Blanda ihop ingredienserna.

Montering/garnering

  • Dela vallmofrallorna två gånger så att det blir tre bottnar. Bred ett lager av laxröran på det nedersta lagret, skagenröran på den andra och täck sedan hela frallan med pepparrotsgrädden.
  • Dekorera efter smak!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Förrätt, Frukost/Brunch, Påsk, Recept

Jordärtskockssoppa med halloumi och rostade hasselnötter

8 januari, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En otroligt härligt mättande och smakrik soppa. Jordärtskockan innehåller cirka 14 g/kh per 100 g och räknas då egentligen inte till de mer lågkolhydratvänliga grönsakerna eller rotfrukterna. Men eftersom du späder ut soppan med mättande grädde, vatten och lök osv så blir inte den totala mängden kolhydrater så värst hög.
Personligen räknar jag aldrig kolhydrater utan tänker att det alltid jämnar ut sig i längden. Vissa dagar äter man lite fler kolhydrater och ibland äter man färre. Det viktigaste för mig är att äta god mat som jag mår bra av.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Jordärtkockssoppa

  • 3 msk smör
  • 0,5 kg jordärtskockor
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk chili
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk salt smaka av
  • nymalen svartpeppar
  • 0,5 st citron saften (eller 1 dl vitt vin)
  • vatten späd ut till önskvärd konsistens

Topping

  • 1 pkt halloumi
  • 250 g champinjoner
  • 2 dl hasselnötter rostade och hackade
  • nymalen svartpeppar
  • färsk timjan

Instruktioner
 

Jordärtskockssoppa

  • Skala jordärtskockorna lite slarvigt och skär i mindre bitar. Hacka lök och vitlök. Stek i smör tills löken blivit mjuk och fått lite färg.
  • Häll i grädden och kryddorna. Lägg på lock och koka på medelhög värme i cirka 15 minuter tills jordärtskockan är helt mjuk. Ta bort kastrullen från värmen. Mixa till en slät soppa. Tillsätt citron eller vitt vin samt vatten till önskvärd konsistens. Smaka av med salt.

Toppingen

  • Skär halloumin till små kuber och champinjonerna i små bitar. Stek i en klick smör tills osten fått en fin färg.
  • Rosta hasselnötterna i en torrstekpanna tills det doftar gott och de fått lite färg.
  • Toppa soppan med halloumi, svamp, nötter och färsk timjan.

Anteckning

TIPS! Servera gärna tillsammans med mina goda frökex och en god ost.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Recept, Vegetariskt

Gös med rotselleriterrin och grönkålspesto

25 december, 2016 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Till er som gärna överraskar gästerna med någonting lite oväntat kommer här kommer ett härligt recept på en fiskrätt med nyttiga och spännande tillbehör. Servera gärna med brynt smör för extra smak och mättnad.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Gösen

  • 6 st portionsbitar av gös (ca 200g/st)
  • smör
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Rotselleriterrin

  • 800 g rotselleri
  • 2 dl grädde
  • 2 st ägg
  • 100 g färskost
  • 4 dl riven ost
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 msk salvia
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Grönkålspesto

  • 100 g grönkål
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl mandel
  • 100 g västerbottenost
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st citron rivet skal
  • 1 dl kallpressad rapsolja

Picklad rödlök

  • 2 st rödlökar
  • 2 msk ättika 24%
  • 2 msk valfri sötning exempelvis xylitol eller sötströ
  • 1 dl vatten

Instruktioner
 

Gösen

  • Strax innan servering: Krydda gösfiléerna och halstra dem helst i en het grillpanna 3-4 minuter per sida eller till en innertemperatur på ca 52°C.
  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Skala och skiva rotsellerin i cirka 2 millimeter tunna skivor.
  • Koka rotsellerin i saltat vatten i cirka 15 minuter. Sila bort vattnet.
  • Blanda samman övriga ingredienser i en skål vänd i rotsellerin försiktigt så att allt blandas utan att rotsellerin mosas.
  • Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll i rotselleriblandningen. Grädda i ugnen i cirka 40 minuter.
  • Låt stå och svalna lite innan servering så att vätskan stabiliserar sig något. Skär sedan i skivor och servera.

Grönkålspesto

  • Rensa och koka grönkålen i cirka 3 minuter. Häll av vattnet och krama ur så mycket vätska som möjligt.
  • Mixa solrosfrön och mandel. Tillsätt sedan ost, grönkål, vitlök, citronskal och rapsolja. Mixa och smaka av med salt.

Picklad rödlök

  • Skala löken och dela den på mitten. Skär i så tunna skivor som möjligt.
  • Blanda tillsammans med övriga ingredienser och låt stå kallt i minst en timme före servering.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fisk & skaldjur, Måltid, Nyår, Recept, Tillbehör

Pulled Chicken Asian Style, limeaioli och savoykål

9 augusti, 2016 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Det här är så gott och nyttigt så man nästan blir tårögd. Fantastiska asiatiska smaker av ingefära, vitlök och chili tillsammans med den syrliga limeaiolin är magi för smaklökarna. Kycklingen tillagas enklast och mest energisnålt i en Crock Pot eller liknande långtidskokare.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Thailändskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Kycklingen

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 st vitlöksklyftor grovt hackade
  • 4 msk färsk ingefära grovt strimlad
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 st lime pressad juice
  • 2 msk fisksås smaka av
  • 2 tsk sesamolja

Wokad savoykål

  • 1 st savoykålshuvud
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt smaka av
  • 1 msk rostade sesamfrön

Limeaioli

  • 1 st ägg ekologiskt
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 st lime rivetskal och saft
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt smaka av

Dekoration/topping

  • thaibasilika
  • röd chili

Instruktioner
 

Kycklingen

  • Lägg i kycklingen och resten av ingredienserna i en långtidskokare eller i en gjutjärnsgryta* och blanda. Ställ in långtidskokaren på cirka 3 timmar på varmaste läget.
  • Rör runt och dra sedan sönder kycklingen med två gafflar och blanda ihop.

Wokad savoykål

  • Dela kålen på mitten och strimla tunt. Woka sedan snabbt i olja, salt och sesamfrön.

Limeaiolin

  • Knäck ägget i en hög och smal mixerskål. Häll i oljan. Mixa med stavmixer nerifrån och upp tills vitt och fluffigt. Smaka av med eventuellt mer salt.

Anteckning

* Om du inte har en långtidskokare så kan du även göra Pulled Chicken i en gjutjärnsgryta. Sänk då värmen efter du har stekt kycklingen och alla ingredienser i någon minut så att det bara småputtrar (hellre för låg värme än för hög). Sätt aluminiumfolie över grytan och sedan på med locket så att det håller så tätt som möjligt. Efter cirka 2 timmar ska kycklingen gå att dra sönder med två gafflar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept

  • « Föregående sida
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 17
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se