Det känns fräscht och är en vacker färgklick att ha någon slags sallad på julbordet. Här är en variant som passar utmärkt till både köttbullar, skinka och prinskorv.
En snabblagad och smakrik rätt för dig som tycker om det indiska köket och gärna snålar med kolhydraterna (byt ut kikärtorna mot blomkål eller broccoli). Smaklig måltid!
Här kommer mitt recept på en otroligt smakrik och saftig kyckling med spännande blomkål med smaker från Orienten. Lägg gärna några välinvesterade kronor på att köpa majs- eller KRAV-kyckling.
Gai Pad Met Ma-Maung är en av favorit bland de thailändska rätterna. Receptet finns i många olika varianter men det här lyckades jag få fram tillsammans med en kock som jag pratade med i Thailand. Enligt honom skulle det även vara thailändsk whisky i receptet. Så om ni har en flaska av den varan hemma kan ni med fördel tillsätta någon skvätt. Både oystersås och tamarindsås brukar vara ganska söta, så uteslut detta om känslig och tillsätt lite annan sötning.
Mixa brödet med det smälta smöret i en matberedare. När finfördelat, pressa ut brödet i en form med löstagbar kant (cirka 24 centimeter i diameter).
Fyllningen
Tärna den fileade laxen fint och grovhacka räkorna. Finhacka rödlöken samt dill. Blanda samman samtliga ingredienser. Smaka av med lite salt och peppar. Bred fyllningen jämt över botten. Låt sedan cheesecaken stå kallt i minst fyra timmar (gärna över natten).
Garnering
Lossa kanten på formen och lägg över cheesecaken på ett vackert fat. Garnera med caviar, dill, lax och räkor.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!
På sommaren vaknar grottmänniskan i varje köldbiten svensk. Man vill ut från grottan, ut i det gröna och tillaga sin föda över glödande kol (eller som den moderna grottmänniskan gör, på sin el- eller gasolgrill).