Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Vietnamesisk kycklingsoppa

2 februari, 2017 av Jill Wallentin 1 kommentar

Vietnamesisk kycklingsoppa

Jill Wallentin
En klassiker från det Vietnamesiska köket är olika former av buljongsoppor som heter Pho. Oftast (om inte alltid) innehåller de någon form av nudlar. Så om man vill göra en lågkolhydratvariant så gör man den bäst hemma.
Den här soppan är lika god som den är nyttig. Fullproppad med antioxidanter, vitaminer och mineraler. Perfekt om man känner sig lite krasslig och räcker till många. Jag tillagade den i min Crock-pot men det går säkert lika bra på spisen eller i ugnen.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Kök Vietnamesiskt
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Soppan

  • 1 st hel kyckling ekologisk
  • 1 msk kokosfett
  • 2 tsk salt
  • 1 msk fisksås * Innehåller oftast en liten mängd socker
  • 2 st lökar delade på mitten och strimlade
  • 2 st citrongrässtjälkar bankad och finstrimlad
  • 0,5 dl färsk ingefära finhackad eller strimlad
  • 4 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 msk chili anpassa efter hur starkt du vill ha det
  • nymalen svartpeppar
  • 1,7 liter vatten Fyll tills kycklingen nästan är helt täckt
  • 180 g böngroddar
  • 1 st röd paprika
  • 1 st lime Saften

Topping

  • 3 st salladslök
  • 1 knippe koriander
  • krispigt kycklingskinn

Instruktioner
 

  • Lägg i kokosfett och den hela kycklingen i Crockpotten.
  • Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Finhacka vitlök och citrongrässtjälkarna som du först bankar på med baksidan av en kniv. Skala och skär löken i klyftor. Lägg allt i grytan tillsammans med kryddorna. Fyll upp med vatten.
  • Ställ in Crock-pot på 6 timmar på "High". Efter ungefär halva tiden, vänd på kycklingen.
  • Ta ur kycklingen från grytan och låt den svalna något innan du rensar den. Ta bort skinnet och lägg det på en ugnsplåt med smörpapper på. Gör det krispigt i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
  • Lägg i kycklingkött, böngroddar och strimlad röd paprika i grytan. Pressa i saften från en lime. Smaka av med eventuellt mer salt eller fisksås. Låt stå i cirka 10 minuter.
  • Vid servering: Toppa soppan med strimlad salladslök, krispigt kycklingskinn och koriander.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept

« Smörgåsbakelser med lax, räkor och pepparrotsgrädde
Sockerfri tranbärsmarmelad »

Kommentarer

  1. Sofia säger

    31 december, 2018 kl. 13:34

    Fantastisk god! Gjorde den igår som premiär recept i slow cookern. Hade i vanlig hackad chili istället. Och orkade inte grilla skinnet. Så smarrigt! Mer slow cooker recept tack! 🙂

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se