Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Jordärtskockssoppa med halloumi och rostade hasselnötter

8 januari, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jordärtskockssoppa med halloumi och rostade hasselnötter

Jill Wallentin
En otroligt härligt mättande och smakrik soppa. Jordärtskockan innehåller cirka 14 g/kh per 100 g och räknas då egentligen inte till de mer lågkolhydratvänliga grönsakerna eller rotfrukterna. Men eftersom du späder ut soppan med mättande grädde, vatten och lök osv så blir inte den totala mängden kolhydrater så värst hög.
Personligen räknar jag aldrig kolhydrater utan tänker att det alltid jämnar ut sig i längden. Vissa dagar äter man lite fler kolhydrater och ibland äter man färre. Det viktigaste för mig är att äta god mat som jag mår bra av.
Skriv ut receptet
Måltid Huvudrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Jordärtkockssoppa

  • 3 msk smör
  • 0,5 kg jordärtskockor
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk chili
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk salt smaka av
  • nymalen svartpeppar
  • 0,5 st citron saften (eller 1 dl vitt vin)
  • vatten späd ut till önskvärd konsistens

Topping

  • 1 pkt halloumi
  • 250 g champinjoner
  • 2 dl hasselnötter rostade och hackade
  • nymalen svartpeppar
  • färsk timjan

Instruktioner
 

Jordärtskockssoppa

  • Skala jordärtskockorna lite slarvigt och skär i mindre bitar. Hacka lök och vitlök. Stek i smör tills löken blivit mjuk och fått lite färg.
  • Häll i grädden och kryddorna. Lägg på lock och koka på medelhög värme i cirka 15 minuter tills jordärtskockan är helt mjuk. Ta bort kastrullen från värmen. Mixa till en slät soppa. Tillsätt citron eller vitt vin samt vatten till önskvärd konsistens. Smaka av med salt.

Toppingen

  • Skär halloumin till små kuber och champinjonerna i små bitar. Stek i en klick smör tills osten fått en fin färg.
  • Rosta hasselnötterna i en torrstekpanna tills det doftar gott och de fått lite färg.
  • Toppa soppan med halloumi, svamp, nötter och färsk timjan.

Anteckning

TIPS! Servera gärna tillsammans med mina goda frökex och en god ost.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Recept, Vegetariskt

« Gös med rotselleriterrin och grönkålspesto
Smörgåsbakelser med lax, räkor och pepparrotsgrädde »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se