Ingredienser
Färsen
- 500 g valfri färs (jag använde kalkon)
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st gul lök
- 1 msk basilika
- 1 msk oregano
- 3 dl krossade tomater
- 1 msk sambal oelek
- 1 tsk salt
- nymalen svartpeppar
Ostsåsen
- 1 dl grädde
- 1 dl crème fraiche
- 150 g ost riven
- 1 st ägg
- 0,25 tsk salt
Ovanpå
- 1 st buffelmozzarella
- basilika
Mellan
- 1 st zucchini stor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Stek finhackad vitlök och lök i smör eller smakfritt kokosfett. Lägg i färsen och övriga ingredienser (utom tomat). Stek tills färsen är färdig. Tillsätt krossade tomater. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
- Häll i ingredienserna till ostsåsen i en kastrull och värm under omrörning tills osten smält samman. Låt den inte koka.
- Skär zucchinin i tunna skivor (ca 2 mm). Lägg dem i botten av en ugnsform. Och varva sedan med zucchini, färs, sås, zucchini, färs sås etc. Toppa med mozzarellan och basilika.
- Stoppa in lasagnen i ugnen i cirka 30 minuter eller tills zucchinin känns mjuk och osten fått färg. Låt den gärna stå ett tag och svalna innan ni äter så blir den inte lika "lös".
jovanka säger
Låter smaskens 🙂 ska prova den till en tjejmiddag.
Kan bladspenat funka i också?
tack o kram,
jovanka
JillW säger
Ja det blir superbra till! Gott och nyttigt! 🙂
Lycka till!
Jovanka säger
Tack för svar kära Jill ❤️