Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Kycklingfärslimpa med haricots verts och champinjonsås

14 januari, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_kottfarslimpa_med_champinjonsas

Köttfärslimpa är den perfekta vardagsmaten. Det går snabbt, är förhållandevis billigt och sist men absolut inte minst så är det gott! Här är min variant med kycklingfärs och kalkonbacon. Till det gjorde jag en god champinjonsås samt smörstekta haricots verts och körsbärstomater med vitlök.

Kycklingfärslimpa med haricots verts och champinjonsås

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 5 portioner

Ingredienser
  

Köttfärslimpan

  • 800 g kycklingfärs
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk soja
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 pkt kalkonbacon
  • 1 msk örtkryddor (provence)

Champinjonsås

  • 1 msk smör
  • 1 dl champinjoner (frysta eller färska)
  • 2,5 dl grädde
  • 2 tsk soja
  • köttsaften från limpan
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

Köttfärslimpan

  • Sätt ugnen på 200 °C.
  • Hacka lök och vitlök fint. Blanda samman med köttfärsen och de övriga ingredienserna. Lägg köttfärsblandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Forma köttfärsen till en limpa.
  • Lägg baconet "flätat" ovanpå som på bilden och ringla över olivolja. Toppa med extra örtkryddor.
  • In i ugnen i cirka 45 minuter. Prova med en sticka om köttsaften som kommer ut är klar och genomskinlig. Låt annars stå en stund till.

Såsen

  • Fräs de finstrimlade champinjonerna i smör. Häll i resten av ingredienserna. Låt småputtra i cirka tio minuter tills såsen blivit lite tjockare i konsistensen.
  • Smaka av med salt och peppar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

« Jills glutenfria vallmofrallor
Het aubergineröra med koriander »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …