Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Mexikansk kycklinggryta

14 december, 2012 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_mexikanskkycklinggryta

När man känner för något riktigt kryddigt passar denna gryta perfekt.  Servera gärna tillsammans med sallad, en rejäl klick guacamole och crème fraiche.

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 5 portioner

Ingredienser
  

Marinaden

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 msk rapsolja
  • 1 st lime juicen
  • 1 dl rödvin
  • 3 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver
  • 1 st röd chili eller 2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk rökt paprika pulver eller några droppar liquid smoke
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartppeppar

Grytan

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika (helst sivripaprikor)
  • 250 g passerade tomater
  • 1 kruka koriander

Instruktioner
 

  • Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en påse. Skär kycklinglårfilén i mindre delar och lägg ner i marinaden. Lägg helst i kylen över natten. Annars räcker det med någon timme.
  • Strimla grönsakerna och stek i rapsolja eller kokosfett tills mjuka. Lägg åt sidan. Stek/koka kycklingen tills genomkörd. Häll i de passerade tomaterna samt grönsakerna.
  • Koka i ytterligare 10-20 minuter. Smaka av med eventuellt mer salt. Riv över koriandern.
  • Servera gärna med en god guacamole och crème fraiche.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept

« Västerbottenostchips med löjrom
Laxfjäril med stuvad grönkål »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …