Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Tacofärs med egen kryddmix

11 april, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_tacokrydda_1

Här får ni recept på min egna tacokryddblandning. De flesta färdiga som man kan köpa i butiken innehåller till största delen druvsocker och andra tillsatser som jag inte ens har någon aning om vad det är.

Så gör din egen kryddmix du också! Ett tips är att göra mycket på en gång och sedan förvara i en burk så det bara är att plocka fram vid behov.

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Tacokrydda

  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk svartpeppar

Tacofärs

  • 400 g färs av kyckling eller vegetarisk
  • Tacokrydda (se receptet ovan)
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st rödlök
  • 2 st paprikor
  • 1 dl vatten
  • 0,75 tsk salt
  • smakfritt kokosfett att steka i

Instruktioner
 

  • Blanda ihop kryddorna i en skål.
  • Dela löken på mitten och skär den sedan i tunna skivor. Strimla paprikorna tunt.
  • Stek pressad vitlök, lök, paprika och kryddor i smakfritt kokosfett tills löken blivit mjuk. Häll i färsen. Häll i vattnet. Låt puttra i några minuter. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Tillbehör, Vegetariskt

« Godaste guacamolen
Texmex utan konstigheter »

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …