Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Kycklingklubbor med spetskål och trattkantarellsås

10 oktober, 2014 av Jill Wallentin 3 Comments

jillsmat_kycklingklubba_med_spetskal_trattkantarellsas_

Ja ni vet säkert vid det här laget hur mycket jag älskar kyckling i ugn. Det är ju dessutom både billigare och mer näringsrikt att köpa hel kyckling eller kycklingdelar som inte är färdigfileade.

Om man inte känner att man har råd att köpa ekologiskt/KRAV-märkt varje gång så köp i varje fall svensk kyckling då de har strängare regler för djurhållning än i de flesta andra länder som vi importerar ifrån.

Kycklingklubbor med spetskål och trattkantarellsås

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Kycklingklubbor

  • 4 st kycklingklubbor stora
  • 50 g smör
  • 2 tsk soya
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar

Spetskålpasta

  • 1 st spetskålshuvud
  • 50 g smör
  • salt

Trattkantarellsås

  • 200 g trattkantareller eller annan svamp
  • 25 g smör
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk soya
  • 1 msk sockerfri lingonsylt kan uteslutas
  • skyn från kycklingen
  • ev. mer salt

Garnering

  • 1 knippe färsk timjan

Instruktioner
 

Kycklingklubborna

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Smält smöret och blanda i soya och kryddor.
  • Lyft skinnet på kycklingen och pensla klubborna med smörblandningen under skinnet och runt hela klubborna.
  • Tillaga i ugnen 30-40 minuter tills skinnet blivit krispigt och börjar lossna från benen.

Spetskålspasta

  • Skär kålen på bredden i strimlor. Stek i smör och salta. Den är färdig när den börjar bli mjuk. Stek den inte för länge så den fortfarande har lite tuggmotstånd kvar.

Trattkantarellsås

  • Rensa svampen och stek den i smör och salta.
  • Häll i grädde och kryddor samt skyn från kycklingklubborna.
  • Koka upp och smaka av med eventuellt mer salt.

Servera

  • Garnera gärna med en timjankvist.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

Panerad kycklingfilé med surkål och vitlökssmör

15 augusti, 2014 av Jill Wallentin 1 Comment

jillsmat_paneradkycklingfile_surkal_vitlökssmor

En fantastisk god rätt som passar såväl till vardag som fest. Om ni aldrig testat surkål förut så är det verkligen dags nu!

Surkål har en syrlig smak och är det perfekta tillbehöret till kött och kryddiga korvar. Dessutom är det bland det nyttigaste som man kan äta då det innehåller probiotika som skapar en harmonisk miljö för våra snälla tarmbakterier och hjälper även kroppen att ta upp viktiga vitaminer och mineraler.

Recept på hur du gör egna syrade grönsaker hittar du i min kokbok, Jills mat efter säsong, eller så köper du färdig. Billigt som attans är det också. Perfekt att ha hemma i kylen så man alltid har ett nyttigt tillbehör redo….

Läs mer

Filed Under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept, Snabblagat

Kalkonfrikadeller i kryddig tomatsås med tapenade

6 augusti, 2014 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_kalkonfrikadeller_i_kryddig_tomatsas

Jag brukar inte vara så tänd på tomatbaserade såser om jag ska vara ärlig. Är ju som ni säkert vet en sucker för gräddiga såser men MEN denna blev verkligen supergod och smakrik! Tapenaden i såsen blev verkligen pricken över i.

…

Läs mer

Filed Under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept, Tillbehör

Asiatiska köttbullar med wasabikålsallad

6 juni, 2014 av Jill Wallentin Leave a Comment

Jillsmat_Picknick_asiatiska_kottbullar_webb

En explosion av smaker och härliga färger bjuder jag på i dessa recept. Passar perfekt att ta med på utflykten då det även fungerar att äta kallt.

…

Läs mer

Filed Under: Fågel, Måltid, Mejerifritt, Recept, Tillbehör

Halloumisnittar med kalkonbacon

28 maj, 2014 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_halloumisnittar

Perfekt och enkelt snacks som avnjuts bäst vid grillen. Saganaki lämpar sig också väldigt bra till detta recept och är supergott.

…

Läs mer

Filed Under: Fågel, Förrätt, Grillat, Recept, Snabblagat, Snacks

Heta drumsticks till grillen

27 maj, 2014 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_heta_drumsticks

Riktigt smaskiga ”finger licking good” kycklingben som får sin goda och rökiga smak från grillen. Sätt gärna aluminiumfolie längst ner på benen (på kycklingen alltså) så undviker ni att kladda ner er.

Heta drumsticks till grillen

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 900 g kycklingben
  • 2 msk Soya
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 15 st kryddpepparkorn (ca 1 tsk mald)
  • 2 tsk honung (kan uteslutas)

Instruktioner
 

  • Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en påse. Lägg i kycklingbenen och blanda. Låt smakerna dra till sig i minst 1 timme i kylen före grillning.
  • Grilla sedan tills köttet blivit ordentligt tillagat och fått en fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Filed Under: Fågel, Grillat, Måltid, Mejerifritt, Recept

Kycklingjärpar med pepparsås och ugnsgrönsaker

15 maj, 2014 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_kycklingjarpar

Gott, billigt, enkelt och hälsosamt. That’s the way I like it! Här får ni mitt recept på en god rätt som passar lika bra till vardag som helg. Välj de grönsaker som du gillar bäst.

…

Läs mer

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept, Tillbehör

Chicken meatza med grillad aubergine

2 maj, 2014 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_meatza

Det här är enligt mig den godaste low carb pizzan ever! En riktig smarrig proteinbomb som du givetvis toppar med dina favoritingredienser.

…

Läs mer

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept

Rustik kycklingpytt med rotselleri och senapssås

23 april, 2014 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_kycklingpytt

När du gör din egen pyttipanna så vet du exakt vad den innehåller och dessutom så blir den ju så mycket godare än den du köper färdig. Här kommer min variant med rotselleri och kyckling.

…

Läs mer

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept

Kalkongryta med råstekt kålrabbi och vitlökssmör

26 februari, 2014 av Jill Wallentin Leave a Comment

jillsmat_kalkongryta_kalrabbi

Vi äter kalkon ganska ofta hemma och eftersom det tar rätt så lång tid att helsteka de stora filéerna så brukar jag steka två på en gång. Filén som blir över är perfekt att skära i kuber dagen efter och steka tillsammans med överbliven sås och mer grönsaker. Här kommer ett härligt recept tillsammans med smörstekt kålrabbi. Servera gärna tillsammans med en klick vitlökssmör. * Kålrabbi är som ett mellanting mellan kål och rova och innehåller under 5 % kolhydrater.

…

Läs mer

Filed Under: Fågel, Måltid, Recept

  • « Previous Page
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 8
  • Next Page »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …