Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Jills kärleksmums LCHF-style

8 oktober, 2018 av Jill Wallentin 14 kommentarer

Jill Wallentin
Kärleksmums, mockarutor eller snoddas – kärt barn har många namn. Originalet innehåller nästan 1 liter(!) socker men dessa är både fria från socker och gluten men ändå smakar de faktiskt otroligt likt originalet. De små men naggande goda rutorna av kärlek innehåller endast 1 g kolhydrater per styck. Perfekt saftiga med kraftig chokladsmak. Smakar extra gott tillsammans med en kopp stark espresso.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 48 små rutor

Ingredienser
  

Kakan

  • 150 g smör smält
  • 3 st ägg
  • 1 dl xylitol sötströ eller motsvarande
  • 1 dl grädde
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver

Glasyren

  • 50 g smör
  • 2 msk grädde
  • 3 msk starkt kaffe
  • 100 g mörk sockerfri choklad (minst 70% kakao)

Topping

  • 0,5 dl kokosflingor

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 175 grader (varmluftsugn)
  • Smält smöret och vispa ihop med ägg och sötning tills lite fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
  • Lägg bakplåtspapper i botten på en ugnsform med höga kanter ca 35x27 och häll i smeten. Bred ut den jämnt över hela botten och grädda i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  • Gör glasyren genom att koka upp smör, grädde och kaffe i en kastrull. Lägg i chokladen och sänk värmen. Rör runt tills chokladen smält helt och glasyren är jämn och fin. Låt svalna något.
  • Häll glasyren över kakan och toppa med kokosflingorna. Ställ in kakan i kylen och låt svalna helt. Skär kakan i rutor med en vass kniv. Njut.

Anteckning

Näringsinnehåll per styck: 1 g kolhydrater, 7 g fett, 1 g protein (75 kcal)
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Sötsaker

LCHF-citronmousse

1 maj, 2018 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Tröttnat på chokladmousse? Ok, kanske inte. Men ibland kan det ju vara kul att testa något annat. Den här citronmoussen är riktigt god och fräsch. Perfekt som en somrig dessert, gärna toppad med en näve färska bär och kanske lite rostade nötter.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 2 st äggulor
  • 1 dl grädde till krämen
  • 1 msk valfri sötning (jag använde sötströ)
  • 25 g smör
  • 1 st citron saften och rivet skal
  • 3 dl grädde att vispa

Instruktioner
 

  • Värm försiktigt upp äggulorna tillsammans med grädde och sötning i en kastrull på medelhög värme. Det får inte koka. Rör om med en visp tills krämigt.
  • Stäng av värmen och lägg i smör, citronsaft och rivet citronskal. Rör om tills smöret har smält och låt kallna. Ställ sedan in i kylskåpet.
  • Vispa grädden fluffig, men inte för hård. Vänd sedan ner den kalla citronkrämen i grädden och blanda samman. Lägg upp i portionsskålar och ställ in dem i kylen i någon timme. Moussen kan givetvis även ätas på en gång men den blir lite fastare i konsistensen om den får bli riktigt kall.
  • Toppa eventuellt citronmoussen med färska bär, rostade nötter, rivet citronskal eller citronmeliss vid servering.

Anteckning

Tips! Vispa gärna äggvitorna fluffiga och blanda dem med moussen för en extra luftig mousse.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Påsk, Recept, Sötsaker

Carrot cake pancakes

2 april, 2018 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En ljuvlig kombination mellan amerikanska pannkakor och morotskaka. En riktigt lyxig helgfrukost som går hem hos både liten som stor.
Skriv ut receptet
Måltid Frukost
Kök Amerikanskt
Portioner 14 stycken små pannkakor

Ingredienser
  

Pannkakorna

  • 50 g smör , smält
  • 2 st ägg
  • 100 g färskost
  • 100 g morötter rivna
  • 50 g valnötter hackade
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk valfri sötning (jag använde sötströ)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk ingefära
  • 0,5 tsk nejlika
  • 0,25 tsk salt
  • 0,5 msk fiberhusk

Frostingen

  • 200 g färskost
  • 50 g smör , mjukt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk valfri sötning (jag använde sötströ)
  • 5 droppar lönnsirapextrakt (kan uteslutas)
  • fibersirap gold att eventuellt toppa med men behövs ej

Instruktioner
 

  • Ställ fram smör och färskost till frostingen så att de mjuknar.
  • Gör pannkakssmeten genom att smälta smöret och vispa ihop med äggen i någon minut. Tillsätt övriga ingredienser förutom fiberhusken som du vispar i när resten av ingredienserna är ordentligt ihopblandade.
  • Hetta upp en stekpanna med smör och stek pannkakorna på båda sidorna tills de fått fin färg.
  • Rör ihop ingredienserna till frostingen, gärna med en elvisp, tills det blivit en jämn smet.
  • Servera pannkakorna med frostingen. Toppa eventuellt med mer valnötter, rivna morötter, kanel och fibersirap.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Påsk, Recept, Sötsaker

Toscamuffins á la LCHF

18 mars, 2018 av Jill Wallentin 6 kommentarer

Jill Wallentin
Toscakaka har varit en favorit sedan barnsben. Vet inte varför det tog så lång tid innan jag gav mig på ett försök att göra den helt utan socker och vetemjöl. Men den som väntar på något gott (väntar alltid för länge, right?). De blev i alla fall magiskt goda! Jag gjorde dem som minimuffins men går givetvis att göra som en stor kaka om man nu vill det.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 20 stycken

Ingredienser
  

Kakan

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 0,75 dl valfri sötning (rekommenderar sötströ eller xylitol)
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk

Toppingen

  • 100 g mandelspån
  • 50 g smör
  • 2 msk fibersirap gold (använd den genomskinliga om känslig för gluten)
  • 1 krm salt
  • 2 msk grädde

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader (varmluft)
  • Smält smöret och vispa ihop det med ägg, sötning, vanilj och bakpulver tills lite fluffigt.
  • Vispa i resten av ingredienserna.
  • Häll upp smeten i små muffinsformar och grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått lite färg och är genomgräddade.
  • Medan kakorna är i ugnen, rosta mandelspånen i en torr stekpanna tills de fått lite färg och börjar dofta gott. Tillsätt smöret och låt det bli lite brynt för en nötigare smak. Häll i sötning och grädde. Sänk temperaturen något och låt puttra tills vätskan början bli krämig och likna kolasås.
  • Toppa de färdiggräddade muffinsarna (är det ens ett ord?) med nötkolablandningen. Låt svalna och ställ sedan in i kylen tills de har blivit helt kalla.

Anteckning

Tips! Variera gärna med blåbär eller hallon i kaksmeten för en somrigare variant.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Påsk, Recept, Småkakor, Sötsaker

Sockerfria kokostoppar

27 augusti, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En glutenfri fikaklassiker som i det här receptet även är fri från socker. Lika lätta att göra som att äta. Goda med mörk choklad men det är absolut inte nödvändigt - de är riktigt smarriga ändå.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 20 stycken

Ingredienser
  

  • 75 g smör halvsmält
  • 2 st ägg
  • 2 msk valfri sötning (exempelvis xylitol, stevia eller erytritol)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 4 dl kokosflingor
  • 50 g mörk choklad sockerfri, smält
  • 2 tsk kokosolja

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Vispa ihop smör med ägg, sötning och vanilj.
  • Blanda i kokosflingorna och låt smeten stå och svälla i några minuter.
  • Forma till små toppiga kokosberg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Grädda i cirka 7-10 minuter eller tills de fått lite färg. Låt svalna.
  • Smält chokladen och kokosoljan försiktigt i mikrovågsugn eller i vattenbad.
  • Doppa kokostopparna i chokladen och ställ tillbaka dem på bakplåtspappret. Ringla eventuellt över resten av den smälta chokladen. Ställ in kokostopparna i kylen tills chokladen stelnat. Servera och njut!
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Recept, Småkakor, Sötsaker

Mejerifri bountyglass

18 juni, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
En superkrämig kokosglass med choklad som smakar Bounty. Eftersom kokos är ganska sött i sig så behövs det knappt någon sötning. Använd annars den sorts sötning som du föredrar. Jag använde lite fibersirap och xylitol.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

Kokosglassen

  • 4 dl kokosgrädde eller extra krämig kokosmjölk
  • 3 st äggulor
  • 2 msk fibersirap eller annan valfri sötning
  • 1 msk xylitol eller annan valfri sötning
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 dl kokosflingor

Choklad

  • 50 g mörk sockerfri choklad (minst 70% kakao)
  • 1 msk kokosfett

Instruktioner
 

  • Koka upp kokosgrädden i en kastrull och låt småkoka under omröring i cirka 5 minuter.
  • Vispa ihop äggulor, sötning, vaniljpulver och salt.
  • Ta bort kastrullen från värmen. Häll i äggblandningen i kokosmjölken och vispa ihop. Ställ tillbaka kastrullen på medelhög värme. Vispa under omröring tills krämigt.
  • Tillsätt kokosflingorna och låt glassmeten svalna. Ställ sedan in i kylskåpet tills helt kall. Häll då ner smeten i glassmaskin eller ställ in i frysen och rör runt då och då tills önskvärd konsistens.
  • Smält chokladen och blanda med kokosfettet. Häll över glassen vid servering och toppa gärna med färska bär och kokosflingor.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Glass, Recept, Sötsaker

LCHF-gräddglass

17 juni, 2017 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
En underbart god och sockerfri gräddglass med enbart fyra ingredienser - precis så som det alltid borde vara. God som den är med enbart äkta vanilj men går ju givetvis att smaksätta med det som du tycker om allra bäst.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 3 st äggulor
  • 2 msk valfri sötning (jag använde xylitol)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång

Instruktioner
 

  • Separera äggen och vispa ihop äggulor med sötning tills lite fluffigt.
  • Koka upp grädden tillsammans med en delad och urskrapad vaniljstång och låt koka i några minuter tills grädden tjocknat något.
  • Sänk värmen och häll i äggulorna med sötningen i den varma grädden. Vispa ihop och låt koka på ganska låg värme under omröring tills den blivit krämig.
  • Låt svalna och ställ in i kylskåpet tills helt kall.
  • Häll över smeten i en glassmaskin eller lägg in i frysen och rör om då och då tills önskvärd konsistens.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Glass, Recept, Sötsaker

Rabarberkompott med jordgubb & chia

28 maj, 2017 av Jill Wallentin 8 kommentarer

Jill Wallentin
Somrigare än så här blir det knappast! Krämig rabarberkompott med smak av vanilj, kola och jordgubb. Chiafröna gör krämen lite fastare i konsistensen samtidigt som den blir lite matigare. Med en klick lättvispad grädde på toppen är det en riktig sommardröm.
Rabarber är ju så surt att viss sötning behövs. Men om du hittat riktigt söta jordgubbar behövs det knappt. Smaka av och söta efter dina egna preferenser.
Skriv ut receptet
Måltid Efterrätt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 300 g rabarber skalade och hackade
  • 0,5 dl valfri sötning (jag sötade med xylitol)
  • 50 g smör
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk chiafrön
  • 150 g jordgubbar

Instruktioner
 

  • Skala och hacka rabarbern. Lägg smöret i en kastrull tillsammans med sötning och vanilj tills det blir kolafärgat. Tillsätt rabarbern och chiafrön.
  • Låt puttra under omröring tills rabarbern blivit mjuk.
  • Skär jordgubbarna i mindre bitar och lägg dem i kastrullen. Låt puttra i ytterligare en minut. Låt svalna.
  • Servera krämen ljummen eller kall tillsammans med lättvispad grädde.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Efterrätter, Recept, Sötsaker

Semmelrulltårta

26 februari, 2017 av Jill Wallentin 2 kommentarer

Jill Wallentin
Semlan, ett av våra mest uppskattade svenska bakverk som numera finns i alla möjliga olika sorters smaker och former som dessutom börjar säljas tidigare för varje år som går. Kul tycker vissa, hemskt tycker de som är lite mer konservativt lagda och vill hålla sig till traditionerna.
Jag tycker ju att det bara är kul med all denna kreativitet (även om jag inte direkt är ett fan av socker och gluten). Så här kommer min variant på semla som dessutom givetvis är både fri från gluten och socker. Tycker ni inte om semmelsmaken så funkar botten att använda att fylla med vad du vill, bara fantasin sätter gränserna.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Portioner 10 bitar

Ingredienser
  

Botten

  • 3 st ägg
  • 50 g smör smält
  • 0,5 dl valfri sötning (jag använde xylitol)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl pofiber
  • 0,5 msk fiberhusk

Mandelmassan

  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 msk valfri sötning (jag använde xylitol)
  • 1 krm bittermandelessens
  • 1 dl vatten eller grädde

Fyllning

  • 2,5 dl grädde

Ovanpå

  • 1 msk Sukrin melis eller annan florlikandne sötning

Instruktioner
 

Botten

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  • Vispa ägg och sötning till luftigt. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en jämn smet. Låt stå i några minuter och svälla.
  • Bred ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i ugnen i cirka 10 minuter eller tills den fått lite färg och är genomgräddad. Låt svalna på en blöt/fuktig skärbräda (botten lossnar enklare från pappret då).

Mandelmassan

  • Blanda samman ingredienserna och bred ut mandelmassan över den avsvalnade botten.

Grädden

  • Vispa grädden ganska hårt men utan att den blir klumpig. Bred ut grädden över mandelmassan.

Sista momentet

  • Rulla ihop rulltårtan försiktigt medan du drar bort bakplåtspappret.
  • Skär i bitar och pudra över med sukrin melis. Servera, njut.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mjuka kakor, Recept, Sötsaker, Tårtor & bakelser

Sockerfri tranbärsmarmelad

9 februari, 2017 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Jill Wallentin
Ett sötsyrligt tillbehör som passar utmärkt på ostbrickan eller till kött eller fågel istället för gelé. Smaksätt gärna med exempelvis vaniljpulver, rivet apelsinskal eller lakritspulver.
Skriv ut receptet
Måltid Tillbehör
Portioner 2 dl

Ingredienser
  

  • 225 g tranbär gärna frysta
  • 0,75 dl valfri sötning exempelvis björksocker eller sukrin
  • 1 msk vatten

Instruktioner
 

  • Koka bär tillsammans med sötning, vatten och eventuell smaksättning.
  • Koka tills marmeladen börjar tjockna något och du ser att det fastnar på skeden.
  • Häll upp i burk och låt svalna. Förvaras i kylskåp.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Mejerifritt, Recept, Snabblagat, Sötsaker, Tillbehör

  • « Föregående sida
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 10
  • Nästa sida »

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Följ mig på Instagram

Jill Wallentin | MAT SOM GÖR GOTT 😋

jillsmat

🫦 Ruggigt god glutenfri lågkolhydratkost
💚 Digitala hälsoprogram
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Egenföretagare
🫶🏼 Skev humor, vovvar, resor

HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳 Det h HÄLSOPROGRAM FÖR OSS FOODIES 💚🤤🍳

Det här är för oss som älskar mat. På riktigt 🫦.
Vi som aldrig skulle stå ut med att vara hungriga, räkna kalorier eller äta tråkigt. Inte ens om vi fick betalt 😝.

Men om du älskar att tugga dig igenom torr kyckling, dricka pulver ur shaker och leva efter siffror i en app – då kan du scrolla vidare 😝.

💚 I mina hälsoprogram går hälsa och njutning hand i hand. Det är ett avslappnat upplägg utan pekpinnar – men med massor av kunskap, gemenskap, inspiration och glimten i ögat.

Du lär dig att göra medvetna val som fungerar för just DIG – och får resultat som både känns och syns, och som faktiskt håller.

🥑 Programmen passar de flesta – men gör extra stor skillnad för dig som har:
✓ övervikt
✓ diabetes (eller har anlag för att få det )
Obs! Många behöver trappa ner eller till och med avsluta sin medicinering i samband med kostomläggningen – rådgör med din läkare.

✓ klimakteriebesvär
✓ låg energi, kort stubin
✓ sötsug eller behov av att småäta
✓ känslig mage eller IBS
✓ celiaki eller vill undvika gluten

🏋️‍♀️ I programmen ingår även:
 – Kul och effektiv träning, framtagen av VIP-PT:n @marcsfitnesslab 
 – Daglig pepp, inspiration och stöd i en sluten Facebookgrupp (du kan självklart delta även utan Facebook)

💬 Några ord från tidigare deltagare:
”Bästa programmet! Mina förklimakteriebesvär är som bortblåsta, har tappat i vikt, magen är lugn och maten är helt magisk.”

”Det passar alla – även med kräsna barn, fullt schema och noll lust att räkna något.”

”Jag har fått ordning på mina blodvärden och känner att det här är något jag vill fortsätta med – inte bara i 30 dagar.”

”Programmet hjälpte mig att hitta matglädje utan stress. Det här är hållbart på riktigt.”

❤️ Det här är inte en quick fix. Det är en investering i dig själv – i din hälsa, matglädje och livskvalitet.

👉 Är det här något för dig? Läs mer och anmäl dig till nästa program eller självgående Flex-kurs på jillsmat.se/shop (länk i bio) eller via Benify.

Ps. Glöm inte att utnyttja ditt friskvårdsbidrag!

Ta hand om dig! 🫶🏼
/Jill
FÅ SNABBA RESULTAT SOM KÄNNS & SYNS 💪🏼😋 FÅ SNABBA RESULTAT SOM KÄNNS & SYNS 💪🏼😋

Mer energi, lugnare mage, minskat sötsug och viktnedgång – det är vad de flesta märker redan efter bara några dagar i mina program 😌. 

Det är otroligt vad som händer när kroppen får det den behöver – och ännu mer fantastiskt att maten är så god att både du och familjen vill fortsätta njuta av maten även när programmet är slut 😋🍴. 

Det här handlar inte om en diet. Det är ett sätt att må bra – och njuta hela vägen 💚.

Nu är succén JillsMat SOMMAR tillbaka – med över 140 recept (varav 40 helt nya!) för en sommar fylld av njutning, näring och feelgood. Inget räknande. Inga pekpinnar. Bara magiskt god mat och inspiration hela vägen ☀️😎.

START 1 JUNI
🍓 Sommarmat, picknick, drinkar & grill (glutenfri lågkolhydratkost)
💪 Träningspass du kan utföra hemma eller i utegym
👯‍♀️ Peppande FB-grupp – med möjlighet till IRL-träffar
📚 Bonus: e-kokbok med 100 extra recept
✅ Använd ditt friskvårdsbidrag (finns även på Benify)

👉 Läs mer & boka via jillsmat.se/shop (länk i bio) eller via Benify 

Hoppas jag får hänga med dig i sommar! 🤗

Kram/
Jill 

#jillsmat #jillsmatsommar #lowcarb #lågkolhydratkost #friskvård #glutenfritt #sockerfritt #hållbarkost #hälsa #träning
BUSINESS & PLEASURE PÅ KOH TAO 😍💻🌴 När BUSINESS & PLEASURE PÅ KOH TAO 😍💻🌴

När en tidigare uppdragsgivare frågade om jag ville komma till resortet @dusitbunchabyriya för att hjälpa dem stärka sitt varumärke, kunde jag inte tacka nej (ni vet ju hur mycket jag älskar Thailand) 👩🏼‍💻🏝️.

Mitt uppdrag var att bygga en helt ny flerspråkig hemsida, koppla ihop den med deras bokningssystem och skapa en proffsig bild- och videobank 🎥📸. Det blev också en hel del grafisk formgivning och framtagning av nytt gästmaterial – allt från kartor till skyltar – för att skapa tydligare kommunikation och bidra till en ännu bättre gästupplevelse.

Att jobba i en ny kultur har varit både utmanande och berikande – och tack vare att ägaren och hotellchefen litade på mig fullt ut har jag kunnat jobba extremt effektivt, vilket resulterade i en krossad deadline på nästan en hel månad 👊🏻😎. Kika gärna på hemsidan (kommer lägga in mer rörligt etc): dusitbunchakohtaoresort.com

Personalen fick mig att känna mig som hemma, och jag har nog aldrig sovit så gott som i min Wooden Chalet-bungalow 😴. Man är ju inte direkt bortskämd med sköna sängar i Thailand 😂.

Jag stannade nästan två veckor längre än planerat 😇. Det är svårt att lämna en plats med magiska solnedgångar, en massa grymma prisvärda restauranger, fantastiska stränder och top notch snorkling 🐠🤿.

Jag är säker på att det jobb jag utfört för resortet kommer göra skillnad – och jag ser fram emot att följa resultaten med fler direktbokningar och nöjdare gäster. 

Hoppas på att komma tillbaka när de tagit över restaurangen, och den nya poolen och strandvillorna är klara 🚀🌅.

Har du chansen att jobba utomlands en period – just do it! 💪 Otroligt utvecklande och minnen för livet.

Och tro det eller ej – jag har lagat mat EN gång på sex veckor, så nu längtar jag faktiskt hem till köket och att sätta igång receptfabriken igen inför nästa omgång av JillsMat30 som startar 1 juni 😋👩🏼‍🍳

Ps. Kommer lägga upp en till Reel senare med mina bästa tips om Koh Tao 🤓. 

#kohtao #nangyuan #businessandpleasure #dusitbunchabyriya #workabroad #resortconsultant #digitalnomadlife #brandingproject #grafiskformgivning #egenföretagare #thailand
⚠️ VARNING – TOPPRECEPTEN DU INTE VILL MISSA ⚠️ VARNING – TOPPRECEPTEN DU INTE VILL MISSA

Vad tyckte egentligen deltagarna i första omgången av QUEEN? 😅

Fick de några resultat? Gillade de maten? 🙄

Spoiler: JA! 👊🏼💥

Här är de topp 6 mest populära måltiderna från JillsMat30 QUEEN – hälsoprogrammet som sätter njutning och kvinnan i fokus – på riktigt 🤤.

Tillsammans med Veronica Aderö @kostvagenveronica , erfaren hälsocoach expert på kvinnohälsa genom livets alla faser, kör vi nu en sista omgång med start 28 april 💪🏼👸🏼.

👉 Må som en drottning – med fantastiskt god mat och vanor du vill behålla 💚

 📲 Läs mer och anmäl dig på jillsmat.se/shop (finns även på Benify)

Hoppas vi ses! 🤗

#jillsmat30 #reklam #kvinnohälsa #hälsoprogram #glutenfritt #lågkolhydratkost #njutning #balans #queenmode #hormonbalans #klimakteriet #pms #kvinnohälsa #recept
LIVETS VIKTIGASTE INVESTERING? 👉🏼 DIG SJÄLV LIVETS VIKTIGASTE INVESTERING? 👉🏼 DIG SJÄLV 👸🏼👑

JillsMat30 QUEEN är tillbaka – med läckra vårmenyer (+ massa bonusrecept 😋) och kvinnohälsa i fokus! 🌸
Tillsammans med proffset @kostvagenveronica guidar vi dig till hormonell balans, mer energi och en starkare, skönare kropp – med mat du älskar och goda vanor du vill behålla 💪😜.

🗓️ Start 28 april – sista chansen!

✨ Det här får du:
✔️ 200+ fantastiskt goda, glutenfria, lättlagade, lågkolhydratrecept
✔️ Veckomenyer (+ inköpslistor), bonusrecept & e-kokboken Jills mat efter säsong
✔️ Underhållande kursmaterial & dagligt stöd och inspo i FB-grupp
✔️ Roliga, effektiva träningspass du kan utföra hemma

💬 Sagt av tidigare deltagare:
”På 3 veckor så har jag tappat 5 kg och 8 cm i midjan!”
”Jag mår oförskämt bra, har mycket mer energi!”
”Vaknar mer sällan på natten av värmevallningar – helt fantastiskt.”
”Noll uppblåst mage. Kroppen känns lätt och jag är pigg och glad!”
”Det här är det bästa jag gett mig själv på länge.”
”Ingen kan säga att det är trist att äta lågkolhydratkost – jag har bara ätit gott och är mätt länge!”

👉🏼 Läs mer & boka: jillsmat.se/shop

💰 Glöm inte ditt friskvårdsbidrag – Jills mat finns även på Benify!
⭐️ Fler omdömen hittar du på Trustpilot. 

Vi ses i QUEEN! 💚
/ Jill & Veronica

#jillsmat30 #reklam #kvinnohälsa #lågkolhydratkost #glutenfritt #friskvård #träninghemma #hormonellbalans #hälsoprogram #lowcarb #hälsa #recept
IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG… 🎈👱‍♀️

För första gången firar jag min födelsedag utan vare sig familj, partner eller Simba (😩). Dessutom på andra sidan jordklotet 🌏. Jag var lite tveksam till att åka iväg över påsk och födelsedag, men va fan – ägghalvor, vitsippor och prinsesstårta i all ära, det har jag ju upplevt förr 😅. Och de jag älskar finns (förhoppningsvis) kvar när jag kommer hem ❤️.

Ska inte ljuga – det känns lite extra sugigt att vakna upp ensam på sin födelsedag, även i ett tropiskt paradis 😔🏝️. MEN jag har det sjukt bra här. Jobbet flyter på bättre än förväntat och jag känner mig faktiskt mindre ensam här än hemma 😅. Här möts jag av leenden varje dag, känner mig värdefull och träffar nya människor på ett mer naturligt sätt än hemma 😌.

Jag var ju lite orolig inför den här resan, och ekonomiskt är det ingen succé – flygbiljetten åt upp det mesta 💸. Men jag är så jäkla stolt över att jag gör detta. Att jag inte låter rädsla styra över mitt liv. Jag har typ två veckor kvar här och jag kommer se till att få ut det mesta av min tid här 💪😎.

Min vän Linsley (som är hotellchef på hotellet jag jobbar för här) har gett mig den finaste födelsedagspresenten: vi ska ut och dyka på söndag med en egen dykinstruktör! 🥹 Första gången någonsin 🤪. Jag har velat länge men inte riktigt vågat. Men nu jävlar. Livet är för kort för att vara en fegis 😤. Det finns så mycket att uppleva bara man släpper sargen 🐠🤿🦈🐢.

Planen för idag är lite oklar, men den kommer garanterat innehålla god mat, lite äventyr och definitivt massage 🥰.

🎁 Vill du ge mig (och framförallt dig själv!) en present? Gå med i mitt program #Jillsmat30 Queen eller tipsa någon som vill förbättra sin hälsa och sitt välmående – med fantastiskt god mat och vanor du faktiskt vill behålla. Start 28 april. Länk i bio eller på jillsmat.se/shop (finns även på Benify) 💕

Och tack – på riktigt – för att du följer mig 🙏. Även om jag aldrig träffat de flesta av er känns det som jag har luren full av vänner 24/7. Det betyder mer än ni tror 😘.

41 bast alltså, hur gick det till? 🤪

Kärlek,
Jill 🫶🏼

#birthdaygirl #födelsedag #livet #egenföretagare #lågkolhydratkost #thailand #khotao #lowcarb
NU ÄR DET DIN TUR! 💪🏼👸🏼 (Reklam för NU ÄR DET DIN TUR! 💪🏼👸🏼

(Reklam för egen verksamhet). 
Första omgången blev en succé 💥. Nu är JillsMat30 QUEEN tillbaka med läckra vårmenyer, inspiration och fördjupning i kvinnohälsa tillsammans med @kostvagenveronica – en erfaren hälsocoach specialiserad på kvinnohälsa och hormonell balans 😌✨.

🗓️ Vi startar den 28 april – och det är sista chansen innan sommaren!

Lär dig hur du kan balansera hormoner, öka energin och stärka kroppen – med hjälp av maten du äter och genom hållbara livsstilsförändringar 😋.

✨ Det här ingår:
✔️ 200+ ruggigt goda, lättlagade, glutenfria lågkolhydratrecept packade med näring – varav veckomenyer med praktiska inköpslistor, bonusrecept och e-kokboken Jills mat efter säsong

✔️ Stöttande och inspirerande Facebookgrupp där du kan ställa frågor – alla dagar i veckan

 ✔️ Underhållande och lättförståeligt kursmaterial med praktiska tips om hur du kan må som en drottning genom livets olika faser som kvinna

✔️ Roliga träningspass du kan utföra hemma

Så här har kvinnor som varit med i första omgången av programmet skrivit i gruppen 😍:

✨ ”På 3 veckor så har jag tappat lite drygt 5 kg och 8 cm i midjan!”

✨ ”Jag mår oförskämt bra, har mycket mer energi! Så tack Jill och Veronica för att ni gör detta!”

✨ ”Vaknar mer sällan på natten av värmevallningar – helt fantastiskt.”

✨ ”Det som jag märker störst skillnad på är min mage. Noll uppblåst, vilket jag var ganska ofta tidigare. Kroppen känns lätt och jag är pigg och glad!”

✨ ”Det här är det bästa jag gett mig själv på länge.”

✨ ”Ingen kan säga att det är trist att äta lågkolhydratkost – jag har bara ätit gott och är mätt länge!”

💰 Glöm inte att använda ditt friskvårdsbidrag – Jills mat finns även på Benify!

👉🏼 Länk i bio eller Jillsmat.se/shop för att läsa mer och säkra din plats!

Hoppas vi ses! 💚

/Jill och Veronica 

#reklam #jillsmat30 #hälsa #kostrådgivning #hälsoprogram #lågkolhydratkost #lowcarb #lchf #glutenfritt #hormonellbalans #hormoner #kvinnohälsa #träning #hållbarkost #recept
😋💚 RECEPT: #LOWCARB SEMMELKLADDKAKA Här bj 😋💚 RECEPT: #LOWCARB SEMMELKLADDKAKA

Här bjuder jag på ett guldkantsrecept från mina njutbara hälsoprogram #JillsMat30 ✨. En otroligt god och lättbakad kladdkaka med smak av semla 🤤. Givetvis både glutenfri och sockerfri så att du mår gott även efteråt. Perfekt till lyxfikat! ☕️ 

📍 Spara gärna receptet, dela och gilla om du “Jillar” ❤️

INGREDIENSER
3 ägg
1,25 dl sockerfri sötning, ex. Sukrin, Sötströ, Nick’s, xylitol
150 g smör, smält
3 dl mandelmjöl
1 tsk kardemumma
1 krm salt
4 droppar bittermandelessens (🔁 2–3 malda bittermandlar)
1 tsk Fiberhusk (finns i glutenfria hyllan)

TOPPING
3 dl vispgrädde
0,5 dl rostade mandelspån 

1️⃣ Sätt ugnen på 150°C (varmluft).

2️⃣ Vispa ihop äggen med sötningen. Häll i resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.

3️⃣ Häll smeten i en smörad eller oljad form, gärna med borttagbara kanter. 

4️⃣ Grädda i 20 min, eller tills kakan är gräddad i kanterna men lite “dallrig” i mitten. 

5️⃣ Låt svalna och lägg sedan över kakan på ett fat.

6️⃣ Vispa grädden fluffig men inte för hård. Bred ut grädden eller spritsa över kakan. Toppa med rostade mandelspån. Njut!

💚Om du vill läsa mer om mina program och kurser kika på jillsmat.se/shop eller länk via bio. Finns även på Benify. 

Ät gott och må väl! 🫶🏼

Kram
/Jill 

#lågkolhydratkost #lowcarb #lavkarbo #lchf #keto #sockerfritt #glutenfritt #recept #fika #semla #semlor #kladdkaka #diabetes #hälsa #hållbarkost #foodgasm #foodporn #lyxfika #baka
RECEPT – “Fuskbrûlée” med blåbär 🫐💙

Tänk dig något mittemellan en krämig cheesecake och en brûlée – fast utan sockerytan 🤤. Den här desserten är underbart god, lågkolhydrat, sockerfri och superenkel att fixa med bara några få ingredienser – och det bästa? Du kan njuta av den utan att ditt blodsocker skjuter i höjden! 💪😍 (Om du nu vill använda vanligt socker istället fungerar det såklart också 😉)

👥4 portioner

INGREDIENSER
250 g mascarpone
2 äggulor
2 msk sockerfri sötning ex Sötströ eller Nick’s som är en mix av erytritol och stevia
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
100 g färska blåbär

1️⃣ Sätt ugnen på 180°C (varmluft).

2️⃣ Vispa ihop mascarpone, äggulor, sötning, vaniljpulver och salt till en slät smet.

3️⃣ Rör ner blåbären och fördela i små ugnsformar.

4️⃣ Grädda i ca 15 min tills ytan är gyllene.

5️⃣ Låt svalna och njut – funkar lika bra kall som ljummen!

🍓Toppa gärna med färska bär och citronmeliss eller mynta för extra smak och färg!

💡 Tips! Går att förbereda i förväg och servera direkt från kylen.

Glöm inte att spara receptet, dela och gilla om du Jillar! ❤️

Tagga någon som borde testa detta! 👇💬

#lågkolhydrat #sockerfri #lchf #blodsockervänlig #dessertinspo #enkelmat #jillsmat #brulee #dessert #diabetes #kostrådgivning #glutenfritt #blåbär #dessert #foodgasm #keto #ketodessert #lowcarb
Ladda fler Följ på Instagram

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se