Här får ni recept på min egna tacokryddblandning. De flesta färdiga som man kan köpa i butiken innehåller till största delen druvsocker och andra tillsatser som jag inte ens har någon aning om vad det är.
Gör din egna ostsås/dip nästa gång och slipp alla onödiga tillsatser som de flesta färdiga ostsåser gör som man köper i butik. Denna är ju givetvis också godare.
Ibland kan man helt enkelt inte bestämma sig. I detta fallet behöver du inte heller göra det då du får en härlig mix av både scambled eggs och American pancakes.Detta blir mer mättande än scrambled eggs samtidigt som att det går mycket snabbare än att göra pannkakor. Servera med Sukrin melis (eller annat sockerfritt "florsocker") och kanel. Eller varför inte grädde och sylt eller färska bär?
Här kommer ett mumsigt recept på påskpraliner, helt utan socker. Mitt favoritmärke av sockerfri choklad är Cavalier. De är sötade med stevia och har ett relativt lågt kolhydratsinnehåll.
Denna lasagne är supergod och perfekt att göra till många eller när man vill göra lunchlådor. Variera med din favoritfärs, varför inte göra den vegetarisk? Servera med en god sallad.
Stek finhackad vitlök och lök i smör eller smakfritt kokosfett. Lägg i färsen och övriga ingredienser (utom tomat). Stek tills färsen är färdig. Tillsätt krossade tomater. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
Häll i ingredienserna till ostsåsen i en kastrull och värm under omrörning tills osten smält samman. Låt den inte koka.
Skär zucchinin i tunna skivor (ca 2 mm). Lägg dem i botten av en ugnsform. Och varva sedan med zucchini, färs, sås, zucchini, färs sås etc. Toppa med mozzarellan och basilika.
Stoppa in lasagnen i ugnen i cirka 30 minuter eller tills zucchinin känns mjuk och osten fått färg. Låt den gärna stå ett tag och svalna innan ni äter så blir den inte lika "lös".
Anteckning
TIPS! Ännu bättre blir lasagnen dagen efter då den blivit ordentligt avkyld.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!
Helt ärligt så trodde jag att dessa våfflor skulle bli ett fiasko. Jag kollade lite på andra våffelrecept för att få inspiration och såg rätt snabbt att den gemensamma nämnaren var ägg. Upptäckte till min besvikelse att vi inte hade några ägg hemma men jag bestämde mig för att göra våfflor ändå...Smeten blev väldigt tjock, inte som "vanlig" smet men som tur var fastnade den inte i våffeljärnet som jag var rädd för, men de såg ju så tunna ut! Smått skeptiskt smakade jag och konstaterade snabbt att de var både frasiga och väldigt goda! Trots att de inte är lika tjocka som vanliga våfflor tycker jag helt klart att receptet är värt att sprida vidare! Hoppas att de faller er i smaken.Servera med grädde och färska bär eller sockerfri sylt.
Dessa ägg, även kallade Deviled eggs, är försvinnande goda och fina att se på. De går att variera i det oändliga. Varför inte byta ut senap och kryddor mot kallrökt lax och pepparrot eller kaviar och dill?