Rabarber är ju så gott och innehåller också lite kolhydrater (under 3 g/100 g). Här kommer receptet på en en supergod kaka som gärna avnjutes tillsammans med hemgjord vaniljgrädde.
Rabarber är lika med svensk sommar. Här avnjuter du den tillsammans med en len mascarponekräm med smak av vanilj samt krispiga kakor. Praktiskt blir det om du gör dem i små portionsburkar. I botten lägger du antingen söndersmulade low carb-kakor (exempelvis dessa) eller hackade nötter
Skala rabarbern om den är grov och skär i små bitar.
Koka tillsammans med sötning på medelhög värme eller tills rabarbern har blivit mjuk.
Mascarponekräm
Häll samtliga ingredienser i en stor skål. Vispa tills fluffigt.
Smula kakor i botten på en burk med lock. Klicka över mascarponekrämen och överst lägger du på rabarberkompotten. Smula över en kaka till och lägg på en citronmeliss. Sätt på locket och ställ in i kylen tills ni ska iväg på utflykten.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!
En fräsch sommarsallad med uppfriskande vattenmelon och smakrik fetaost. Vattenmelon är ju inte direkt strikt LCHF, men innehåller ändå relativt lite kolhydrater (7g/100g) så jag tycker absolut att det kan vara ok någon gång ibland. Salladen passar utmärkt till grillat. Receptet på fetaosten hittar ni här.
Marinera fetaosten själv! Här kommer mitt favoritrecept. Använd även marinaden som salladsdressing så häll absolut inte bort den. Fin gå-bort-present dessutom.
Min mamma har flera gånger sagt åt mig att prova att lägga osten i botten av stekpannan när jag gör omelett för "pappa tycker också att det är supergott!". Det lät ju inte superrevolutionerande men klart att jag måste testa och "oh my god" säger jag bara – min mamma är ett geni!Jag lovar er. Ni kommer aldrig att göra omelett på "vanligt" sätt igen. När man lägger osten i botten av pannan blir den krispig och helt fantastiskt god och äggfyllningen är mjuk i mitten. Fyll med dina favoritingredienser.Glöm inte vart ni såg den först 😉
Hetta upp en medelstor stekpanna (helst non-stick).
Hyvla osten och lägg ostskivorna så att de täcker hela botten av stekpannan. Stek på medelhög värme tills osten smält helt och det bildas små bubblor.
Häll över äggblandningen. Stek någon minut utan att röra om.
Sänk temperaturen. Lägg på din favoritfyllning på ena halvan. Stek i någon minut till. När äggblandningen börjar stelna (ej helt utan kan vara lite lös längst upp), vänd över halva omeletten så att omeletten blir som en halvmåne.
Stek i nån minut till. Sedan är det bara att njuta! Servera gärna tillsammans med en god sallad.
Anteckning
TIPS! Använd en bra "non-stick-stekpanna" för att undvika att osten fastnar i stekpannan.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!
En fantastiskt god fryst cheesecake som smakar som Snickers-glass fast utan socker, om man nu föredrar det. Botten är även glutenfri. Passar utmärkt som efterrätt.
Överraska familjen med hemgjord kebab! Det är lättare än vad man kan tro. Sevans spännande Shawarmakrydda, utan socker eller onödiga tillsatser, ger kebaben en otroligt härlig smak. Servera gärna tillsammans med en god yoghurtsås och auberginepuré.
Bjud på en spännande efterrätt med härliga smaker från Orienten. Dadelsirap är verkligen inte low carb, men den är helt naturlig och oraffinerad om man föredrar det istället för sötningsmedel någon gång ibland.