Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Shop
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Äggfria LCHF-våfflor

24 mars, 2013 av Jill Wallentin 12 kommentarer

Jill Wallentin
Helt ärligt så trodde jag att dessa våfflor skulle bli ett fiasko. Jag kollade lite på andra våffelrecept för att få inspiration och såg rätt snabbt att den gemensamma nämnaren var ägg. Upptäckte till min besvikelse att vi inte hade några ägg hemma men jag bestämde mig för att göra våfflor ändå...
Smeten blev väldigt tjock, inte som "vanlig" smet men som tur var fastnade den inte i våffeljärnet som jag var rädd för, men de såg ju så tunna ut! Smått skeptiskt smakade jag och konstaterade snabbt att de var både frasiga och väldigt goda! Trots att de inte är lika tjocka som vanliga våfflor tycker jag helt klart att receptet är värt att sprida vidare! Hoppas att de faller er i smaken.
Servera med grädde och färska bär eller sockerfri sylt.
Skriv ut receptet
Måltid Bakverk
Kök Svenskt
Portioner 6 stycken

Ingredienser
  

  • 100 g smör smält
  • 1 dl mascarpone (eller annan färskost)
  • 0,5 dl grädde
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 0,5 dl pofiber
  • 2 krm salt

Instruktioner
 

  • Värm våffeljärnet. Smält smöret och vispa sedan samman med mascarpone, grädde och vatten. Vispa i resten av ingredienserna.
  • Låt smeten/degen stå och dra i några minuter.
  • Grädda cirka 0,75 dl smet åt gången tills de fått fin färg.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Frukost/Brunch, Recept, Snabblagat, Sötsaker

« Djävulsägg – heta ägghalvor
Zucchinilasagne »

Kommentarer

  1. Sabina säger

    6 augusti, 2014 kl. 08:36

    gjorde dessa nu och det blev total kaos….. all smet rann ju ur våffeljärnet så det blev liksom inget kvar i… har prövat dessa några gånger och det blir alltid alltid samma sak. Trots rätt mått och mängd när jag gräddar. Fattar inte hur du kan få dom så fina som på bilden… tråkigt.. dessutom blir smeten så himla tjock fort så det går ju knappt att få ut den.

    Svara
    • Susan säger

      12 augusti, 2014 kl. 10:41

      Hej, Jag gjorde också dessa våfflor och blev först lite konfunderad över smetens tjocka konsistens. Till första våfflan som jag gräddade tog jag alldeles för mycket smet och då rann det över på alla håll. När jag bara la en klick i mitten och sedan plattade ut lite grann med en sked blev resultatet fina våfflor. Värmen i järnet gör att smeten sprider ut sig över hela ytan så man behöver liksom inte fylla hela ytan med smet från början.

      Lycka till!!

      Svara
  2. Susan säger

    12 augusti, 2014 kl. 10:36

    Gjorde dessa våfflor tillsammans med dottern och det var helt klart de godaste våfflorna vi har ätit. Plus för enkelt och snabblagat recept. Smeten blir väldigt kompakt d.v.s raka motsatsen till traditionell våffelsmet. Men smeten sprider ut sig över hela järnet under gräddning och resultatet blir fina frasiga våfflor.

    Svara
    • JillWW säger

      12 augusti, 2014 kl. 11:38

      Gud vad roligt att höra! 🙂

      Svara
  3. Marie säger

    8 april, 2015 kl. 11:25

    Super goda våfflor Jill!!! Blev riktigt frasiga o goda 🙂 tummen upp!

    Svara
  4. Johanna säger

    25 mars, 2016 kl. 12:05

    Det här receptet funkar inte alls för oss. Synd eftersom att vår ena son inte tål ägg 🙁

    Svara
    • JillW säger

      25 mars, 2016 kl. 13:06

      Det är så skumt. Det är faktiskt många som sagt det men samtidigt är det väldigt många som just skrivit att det är deras favoritrecept etc. Annars hade jag tagit bort det för jag vill ju att alla ska kunna lyckas på en gång.
      För mig blir de i alla fall väldigt tunna och krispiga. Tänkte faktiskt göra dem idag. Hoppas det funkar då med hehe.

      Svara
  5. Boel Gustafson säger

    1 maj, 2018 kl. 11:58

    Fantatiskt goda frasvåfflor, familjen ger alla tummar upp, ”smakar som riktiga våfflor” 🙂 (har ”tvingat dem” att testa alla möjliga våffelrecept inkl. amerikanska ”low carb”). Använde kolsyrat vatten, blev inte plattare än ”vanliga våfflor”. Toppen!

    Svara
    • JillW säger

      1 maj, 2018 kl. 13:29

      Åh vad roligt att höra! 🙂

      Svara
  6. Nina säger

    19 augusti, 2020 kl. 15:09

    Blev tyvärr katastrof av detta recept

    Svara

Trackbacks

  1. Bästa våffelsmeten - bästa receptet på våfflor skriver:
    23 mars, 2015 kl. 10:43

    […] > LCHF-våfflor […]

    Svara
  2. Våffeldagen = lchfrecept  | Tessalisa skriver:
    16 mars, 2018 kl. 09:28

    […] Recept 6 – äggfria våfflor (från Jills mat) […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept samt hälsoprogram och kurser som gör dig gott – inifrån och ut. Mina recept är snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och näring.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess ätit glutenfri lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och knopp. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2025 jillsmat.se