Jills mat

LCHF-recept för en hållbar hälsa

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Parmesanpanerad aubergine

29 april, 2013 av Jill Wallentin 2 kommentarer

jillsmat_parmesananeradaubergine

Löjligt lätt att göra och löjligt gott att äta. Perfekt som tillbehör eller varför inte som en helt vegetarisk rätt tillsammans med en god sallad?

Parmesanpanerad aubergine

Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st aubergine
  • 1 st ägg
  • 3 dl parmesanost fint riven
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

  • Ställ in ugnen på 180 grader.
  • Skär auberginen i tunna skivor (ca 3 mm).
  • Vispa ihop ägg med salt och peppar. Vänd auberginen i äggblandningen och sedan i parmesanen. Lägg på en bakplåt.
  • Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills osten fått fin färg och auberginen har blivit mjuk.

Anteckning

TIPS! Tillsätt andra kryddor eller smaksättningar i äggblandningen om du vill variera dig. Exempelvis vitlök, örter, chili etc.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!

Arkiverad under: Måltid, Recept, Snabblagat, Vegetariskt

« Texmex utan konstigheter
Orientalisk dessert med dadelsirap och pistage »

Kommentarer

  1. imelda säger

    21 april, 2015 kl. 17:27

    Låter grymt gott, måste testas!

    Svara
  2. imelda säger

    25 april, 2015 kl. 14:26

    Väldigt goda! Tack för bra recept!

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratskost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratskost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

Följ Jillsmat på Instagram!

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot fika fredagsmys förkylning gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt plock påsk rulltårta saft sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …