Jills mat

LCHF-recept som gör gott

  • Recept
    • Frukost/Brunch
    • Förrätt
    • Måltid
      • Fisk & skaldjur
      • Fågel
      • Vegetariskt
    • Jul
    • Tillbehör
    • Snabblagat
    • Bröd
    • Mejerifritt
    • Sötsaker
    • Grillat
  • Blogg
  • Om lågkolhydratkost
    • Hur många kolhydrater ska man äta egentligen?
    • Myter om lågkolhydratkost
    • Kort om gluten
    • Sötningsmedel
    • Behöver man äta kosttillskott?
    • Kasta vågen!
    • Periodisk fasta och 5:2
  • Handla medvetet
    • Att äta efter säsong
    • Ekologiskt, KRAV-märkt och biodynamiskt
    • Kött och mejeriprodukter
  • Min byrå
  • Om mig
    • Min kostresa
    • Jills mat efter säsong
  • Annonsering & samarbeten
  • Kontakt
  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Sockerfritt julmys den 10 december!

19 november, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Bakverksprovning2

Den 10 december hoppas jag att just du kommer och minglar med mig, Marja Folcke (bakasockerfritt) samt Emelie och Benjamin som äger Worth it Lifestyle där vi kommer att befinna oss under kvällen.

Det kommer att bjudas på massor av härliga socker- och glutenfria bakverk samt sockerfri glögg och Worth it Lifestyles unika steviasötade julmust! Givetvis kommer ni även kunna köpa min kokbok, Jills mat efter säsong, på plats (perfekta julklappen 😉

Vart? Worth it Lifestyle, Kungsvägen 26 i Sollentuna
När? 10 december kl 19-21
Vad kostar det? 100 kronor

Anmäl ditt deltagande här senast den 8 december.

Vi ses väl? 😉

Arkiverad under: Blogg, Event

Lyckad föreläsning på Scandic Täby!

4 oktober, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

jillsmat_forelasning_scandic_taby

Tidigt i fredagsmorse så bar det av mot Scandic Täby. Redan kl 07:30 så stod en superhärlig frukostbuffé uppdukad som var specialbeställd bara för oss.

Äggröra, bacon, vallmofrallor, frökex, yoghurt med bär och goda pålägg kunde vi njuta av innan föreläsningen satte igång en halvtimme senare.

Föreläsningen handlade om hur man optimerar sin hälsa med klimatsmart lågkolhydratkost. Men även om jag anser att glutenfri lågkolhydratkost är det viktigaste för optimal hälsa så jag tycker att det är oerhört viktigt att få med resten av delarna som stress, återhämtning, träning, ekologi etc så valde jag att även prata en del om detta.

Då jag endast hållit i en föreläsning tidigare så var jag ju ganska nervös, speciellt då jag gjort om i presentationen en del kvällen innan. Men det gick faktiskt över förväntan! Många kom fram efteråt och tackade mig för föreläsningen och sa att det var väldigt inspirerande och  att det var trevligt att lyssna på någon med humor som har en sån avslappnad relation till kost och hälsa. Jättekul att höra!

Blev faktiskt sugen på att föreläsa mer. En liten turné med Scandic Hotels  hade väl varit jäkla skoj eller hur? 😉

 

Boka in mig som föreläsare?

Hör gärna av er om ni skulle vara intresserade av att hyra in mig som föreläsare. Skriv gärna förslag på upplägg, inriktning och antaldeltagare så återkommer jag med ett kostnadsförslag.

 

 

Arkiverad under: Blogg, Event

#LCHFsthlm2014 mitt och Magdas tredje och största event hittills!

26 maj, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

LCHFsthlm2014_webb__27

Efter flera månader av planering och förberedelser så var det äntligen dags för mitt och Magdas tredje och största event hittills – #LCHFsthlm2014!

Det var varmt i luften och solen gassade när våra förväntansfulla deltagare anlände till eventet i Sollentuna. Vissa hade rest ända ifrån Lund, Falun och till och med från Lycksele för att komma på vårt event! Helt otroligt!

Vi insåg någon dag innan eventet att vi var tvungna att ha extra hjälp med fix under dagen och som tur var så fick vi ovärderlig hjälp från Emelie från Worth it Lifestyle som var där och bland annat bjöd på en supergod lemonad sötad med stevia som deltagarna kunde svalka sig med innan eventet drog igång på riktigt.

 

LCHFsthlm2014_webb__11

Föreläsningar x 3
På tidigare events har vi hyrt in väldigt duktiga föreläsare som Jonas Bergqvist och Anna Hallén. Men denna gång så tog vi modet till oss och höll i föreläsningarna själva!

Min föreläsning Gör om, gör rätt inledde dagen. I föreläsningen jämförde jag hur vi levde förr i tiden med hur vi lever nu, inte enbart gällande kost utan även familjesituation, krav, miljö etc. För att sedan gå in på hur vi i dagens moderna samhälle kan ge vår kropp dess bästa förutsättningar för att hålla sig frisk, glad och lycklig livet ut. Även om den glutenfria lågkolhydratskosten enligt mig är grunden så är det knappast lösningen på alla problem. Jag gick även igenom resten av pusselbitarna som är oerhört viktiga för att vi ska kunna uppleva vår personliga optimala hälsa och välbefinnande. Givetvis pratade jag även om mina hjärtefrågor som handlar om hur man inte bara tar hänsyn till sig själv utan även för djur och natur genom att göra medvetna val i matbutiken.

Sedan höll Mattias Ribbing som är trefaldig svensk mästare i minne en uppskattad kortare föreläsning om lågkolhydratkost och minne. Han bjöd sedan deltagarna på sitt nystartade företags, Succeeder, Bulletproof Coffee.

 

LCHFsthlm2014_webb__14

Vi hade verkligen tur med vädret och vi kunde avnjuta fikat som bestod av socker- och glutenfria rabarberkakor med kardemumma med vaniljgrädde ute i solen. Receptet på kakorna hittar ni här fast utan kardemumma. Ingredienserna kom från den inspirerande matbutiken på nätet MatHem, Mindresukker (Sukrin Gold och kokosmjöl) och Lindroos (Fiberhusk). Man kunde även njuta av Worth it Lifestyles hälsokaffe och naturella valnötter från Sevan.

 

Efter fikapausen så var det dags för höggravida Magda Dedics föreläsning som handlade om Lågkolhydratkost för hela familjen och hur man kan gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt utan att sätta kroppen i svält eller få näringsbrist. Hon berättade bland annat om Anna Halléns handmodell och gav tips på bra alternativ till snabbmat. Fast det var Magdas första föreläsning så var hon fantastiskt underhållande och avslappnad. En väldigt uppskattad föreläsning med andra ord.

LCHFsthlm2014_webb__28

Provsmakning
Efter dagens sista föreläsning så stod provsmakningsbordet uppdukat med massor av godsaker! Bland annat glutenfri focaccia som jag bakat (recept hittar ni här), bredbar Labneh och Greklands populäraste fetaost av märket Dodoni från Sevan, Casablanca Chicken, yoghurtsås med mynta, baba ganoush och syrlig sallad från SOOK Streetfood (som förövrigt kom tvåa i helgens Street Food SM i Kungsträdgården). Det mest spännande inslaget var nog algsalladen från Risberg import som verkligen fick blandade recensioner. Allt från ”Godast av allt!” till ”Detta var absolut ingenting för mig!”. Kul hur olika smaklökar man har. Man kunde även smaka på Kimchi, även den från Risberg import. Det bjöds även på de goda spröda frökexen från Huså Bröd som Birgitta Höglund hjälpt dem att ta fram, Celsius, rysk yoghurt med SteviaDrops från Sweet Leaf och bars från Nutri-Nicks.

LCHFsthlm2014_webb__33

Prisutdelning
Dagen avrundades med utlottning av priser till ett totalt värde av hela 8 000 kronor! Det roligaste tyckte vi var att alla vann ett pris! Det gick till så att vi drog deltagarnas namn ur en burk och den personen fick sedan välja vilket pris som de ville ha från bordet. Man kunde bland annat vinna en fullproppad kasse från Mathem.se, vinstpaket från webbshoppen Liveo, exklusiva produkter från Succeeder, orientaliska livsmedel från Sevan, sötning och matmuffins från Mindresukker, asiatiska läckerheter från Risberg import, LCHF och träning från Jonas Bergqvist, flera exemplar av min kokbok Jills mat efter säsong från Pagina förlag, bakmixer från Blending Bliss, SteviaDrops från Sweet Leaf,  Cocosa kokosfett från Soma Nordic, Xylitol från Worth it Lifestyle, Mattias Ribbings böcker Vägen till maxade betyg och Vägen till mästarminne och eventets mest kittlande inslag, nämligen en ”Rabbit” (massagestav) från Lustjakt.se. Som sagt, hälsa handlar ju inte bara om vad vi stoppar i munnen 😉 (ha ha ha)

LCHFsthlm2014_webb__36

Goodie bags
Sist men inte minst så fick deltagarna sina välfyllda goodie bags till ett värde av över 500 kronor (exklusive värdekuponger och rabatter)! De innehöll magnesium av bästa kvalité från Helhetshälsa, sjögräsnudlar från Risberg import, Fiberhusk från Lindroos, Ghee och valnötter från Sevan, kokosfett från Soma Nordic,  spröda frökex från Huså Bröd, energidryck från Celsius, Cake in a Cup i olika smaker från Mindresukker och Xylitol från Worth it Lifestyle. Förutom allt detta fanns det värdekuponger och rabatter från MatHem, Blending Bliss, MF hälsoutbildningar, LCHF-butiken, Liveo och Lustjakt.se.

 

Ett varmt tack…
Vi vill förutom våra härliga deltagare tacka alla våra sponsorer som bidragit med massor av fantastiska produkter och erbjudanden till eventet! Tack till min underbara man Eric, Emelie och Charlotte för all hjälp under dagen och ett extra varmt tack till våra fyra premium sponsorer Lindroos, Helhetshälsa, Risberg import och SOOK Streetfood. På grund av er kunde vi hålla ett något längre biljettpris till eventet så att fler hade möjlighet att komma.

Vi hoppas att både sponsorer och deltagare är taggade för fler event i framtiden!

 

Ps. Ni som var med på eventet, dela gärna med er av era blogginlägg och bilder i Facebookgruppen Jills mat EVENTS och fyll gärna i vårt frågeformulär som ni ska ha fått på mejlen om eventet så att vi kan bli ännu bättre till nästa gång.

 

Fler bilder från eventet:

 

Arkiverad under: Blogg, Event

Ett av vårens hetaste hälsoevents: #LCHFsthlm2014

25 mars, 2014 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

LCHFsthlm2014

Vill du lyssna på intressanta föreläsningar, smaka på spännande lågkolhydratsprodukter, få en välproppad goodie bag, ha chansen att vinna fina priser och mingla med nya som gamla Instagramvänner? Då hoppas vi att vi ses lördagen den 24 maj!

Ibland går man verkligen över ån efter vatten. Som många av er vet så har jag letat febrilt efter en bra och prisvärd lokal i eller norr om city. Antingen var de lokalerna för små eller så kostade de för mycket. Vi vill ju också kunna bestämma själva vad vi vill bjuda på etc. Så därför kommer #LCHFsthlm2014 vara endast ett stenkast ifrån där jag bor i Sollentuna, i föreningens hus som är stort och rymligt. Förhoppningsvis så skiner solen den 24 maj så att vi kan ta fikapausen och mingla utomhus på den stora altanen. Vi längtar! 🙂

 

DAGENS AGENDA

(preliminärt, kan ändras något)

13:00 FÖRELÄSING: Gör om, gör rätt – Så blir du frisk och lycklig
Jill Wallentin Wollberg, lic. kostrådgivare och kokboksförfattare

14:00 FÖRELÄSNING: LCHF och koncentration
Mattias Ribbing, trefaldig svensk mästare i minne

14:20 GO-FIKA

15:00 FÖRELÄSNING: Effektiv viktminskning
Magda Dedic, Anna Halléns viktkurs

16:00 UTLOTTNING AV FINA PRISER

16:30-18:00 PROVSMAKNINGSBUFFÉ OCH MINGEL
Det finns möjlighet att köpa kokboken ”Jills mat efter säsong” på plats
samt några andra spännande produkter.

 

>> För mer info och köp av biljett – klicka här!

Arkiverad under: Blogg, Event

#LCHFmalmö2013

3 september, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Detta bildspel kräver JavaScript.

Förväntningarna var stora och många var pirriga inför att träffa sina Instagramkompisar som man tidigare bara skrivit till via mobilen. Många av deltagarna hade rest flera timmar och tagit in på hotell bara för att kunna vara med på eventet som denna gång hölls på Reco Market.

Dagen började på bästa möjliga sätt, nämligen med att avnjuta en fantastiskt god och fräsch LCHF-buffé som dessutom var helt ekologisk. En stor eloge till Reco Markets duktiga kockar som lyckades göra så många varierade och spännande maträtter! Den som säger att LCHF-mat är tråkig och enformig kan ju slänga sig i väggen….

Läs mer

Arkiverad under: Event

#LCHFsthlm2013

7 maj, 2013 av Jill Wallentin Lämna en kommentar

Detta bildspel kräver JavaScript.

Efter månader av planering, fixande och trixande var det äntligen dags för min och Magdas första LCHF-träff i Stockholm med över 40 stycken deltagare. Det var lite pirrigt till en början men stämningen var snabbt på topp och det kändes avslappnat och kul att träffa alla ”IRL”. Det är uppenbarligen som man säger – lika barn leka bäst.

Föreläsning av Jonas Bergqvist
Efter att jag och Magda hälsat alla välkomna så inleddes dagen med en mycket inspirerande och uppskattad föreläsning av Jonas Bergqvist som är kostrådgivare inom lågkolhydratkost på mf Hälsocenter i Stockholm. Han förklarade inte bara om varför vi bör undvika kolhydrater i större mängder utan även hur man kan lägga upp sin träning för att få så bra resultat som möjligt….

Läs mer

Arkiverad under: Event

Välkommen till JillsMat.se

Här hittar du mina bästa recept som gör dig gott – inifrån och ut. Snåla med kolhydrater men fullpackade av smak och nyttigheter.

Upptäckte lågkolhydratkost år 2009. Blev chockad över hur fantastisk mat jag kunde äta samtidigt som jag snabbt gick ner i vikt och mådde toppen. Har sedan dess haft någon form av lågkolhydratkost som grund.

Jag vill inspirera till medvetna val som främjar både en hållbar kropp och miljö. Bort med pekpinnar och vikthets, fokus på matglädje och välmående.

Ät gott och må väl!

/Jill Wallentin

ANNONS

ANNONS

Följ mig på Instagram

jillsmat

🫦 Njutbara lågkolhydratrecept & livet
🥦 Lic. kost- och näringsrådgivare
👩🏼‍💻Driver design- & contentbyrå
🫶🏼 Skev humor, hundar, resa & musik

Jill Wallentin | MAT SOM GÖR GOTT 😋
”ABS ARE MADE IN THE KITCHEN”… eller? 👩🏼‍🍳🏋🏼‍♀️ Vad du stoppar i munnen är helt klart avgörande för hur du kommer att må och forma din kropp. MEN om du vill må ännu bättre och få en starkare kropp som håller längre behöver du använda den 😅. 

Det innebär inte att du måste gå till ett gym och lyfta vikter, även om styrketräning är viktig för muskeluppbyggnad och ökad ämnesomsättning. Du kommer långt med egen kroppsvikt. Viktigast är att få in daglig rörelse. Ut och gå, gärna tidigt på morgonen. Var kreativ och lekfull med din träning. Gör utfall mellan lyktstolparna, hoppa upp på bänkar, gör pullups i en gren etc. Som min kollega brukar kalla det ”tant-parkour” 😂. Sätt på musik och dansa loss i vardagsrummet eller varför inte medans du lagar mat? 😜 Ha kul! Larva dig! 

Det är även hälsosamt att svettas då det rensar ut slaggprodukter 💦. Älskar känslan efter ett svettigt pass! Om du kör högintensivt så håller du även en högre förbränning resten av dagen ⚡️. Jag gillar att träna intensivt i ca 45 min minst tre gånger i veckan. Har inte tid med mer. 

Jag har ett väldigt stillasittande jobb så jag måste få in träningen, plus promenader med Simba såklart, för att må bra. Känner stor skillnad i allt från hur magen fungerar till att jag slipper värk i rygg etc 😌. 

Har du svårt för att komma igång? Börja med promenader och typ 10 min övningar varje dag som du gör hemma. Typ armhävningar, situps, squats, plankan etc. Sätt på skön musik så går det lättare. Det gör skillnad! 🎶🕺🏽

Ha en fin söndag mina vänner 🤗

#hälsosamlivsstil #träning #träningstips #workout #hållbarhälsa #lowcarb #keto #lchf
GÖR ENKELT EN 🍌🪰-FÄLLA Jag kan ju knappast GÖR ENKELT EN 🍌🪰-FÄLLA
Jag kan ju knappast vara ensam om att ha en smärre invasion av dessa små irriterande as i köket såhär års? 😩 

Förutom att läggan undan frukt och grönt tillsvidare i kylen, så kan du göra egna fällor som är riktigt effektiva! Gör gärna flera på en gång och ställ på olika platser. 

📌 Spara gärna tipset, sprid och gilla om du ”Jillar” 🙏🏼

Måtten är inte superviktiga men på ett ungefär: 
1 dl vatten
1 msk vinäger (valfri sort)
1 tsk diskmedel
0,5 msk honung eller sirap 

Blanda i ett glas eller burk och ställ fram. 

Lycka till! 🙌🏼

#husmorstips #bananflugor #matlagning #recept #tips
🧄🥩 GARLIC STEAK BITES 🥗 Det här är en 🧄🥩 GARLIC STEAK BITES 🥗

Det här är en rätt som jag nästan alltid gör när jag köpt en riktigt fin bit ekologisk högrev 😌👌🏼. 

Jag är ju en sån som inte gillar att äta samma maträtt flera dagar i rad så jag brukar ofta skära av en bit av högreven som jag gör steak bites av och resten steker jag och lägger i slow-cookern till nån härlig gryta 🍲. 

Att göra steak bites av högrev fungerar förvånansvärt bra. Det gäller bara att hitta en fin bit som har så mycket marmorering (insprängt fett) som möjligt. Annars är risken stor att köttet blir segt. 

Att göra steak bites är ruggigt enkelt och gott. Jag brukar servera dem med en god dressing eller varför inte en klick bearnaisesås? 😋

🩷 gärna om du “Jillar” och spara receptet med bokmärket till senare 🙏🏼. 

INGREDIENSER
högrev, marmorerad och helt KRAV-märkt 
smör 
vitlöksklyftor, hackade
salt och nymalen svartpeppar

1️⃣ Låt köttet ligga framme i någon timme så att det blir rumstempererat. Skär det sedan i kuber, cirka 2,5 cm stora. 

2️⃣ Preppa dina tillbehör.

3️⃣ Hetta upp en stor stekpanna på hög värme (utan smör). Lägg i köttet. Salta och peppra ordentligt. Rör runt så att kryddorna hamnar överallt. Stek tills köttet börjar bli brynt. Lägg sedan i en ordentlig klick med smör och vitlöken. Blanda runt och stek tills köttet fått fin färg överallt och vitlöken börjar få lite färg. 

4️⃣ Servera gärna dina steak bites med en god sallad och dressing eller sås. 

Hoppas du “Jillar”! 🫶🏼

#recept #högrev #halsosammat #hållbarkost #lowcarb #lchf #keto #foodporn #steakbites
ERBJUDANDE I SAMARBETE MED @reyou.sweden 💚 Som ERBJUDANDE I SAMARBETE MED @reyou.sweden 💚

Som många av er redan vet jobbar jag som konsult på deltid för @johannescullberg nya bolag RE:YOU. Jag har bland annat tagit fram deras visuella identitet och byggt upp deras receptbank. Så kul uppdrag! 🤗

Det är väldigt skönt att jobba med personer med samma syn på hållbar hälsa. Exempelvis att fokus bör ligga på kvaliteten på det man äter istället för att räkna kalorier. Att man inte behöver ett gym för att träna och hur viktigt det är för återhämtning att tillbringa tid i naturen 🌲🌅. 

Behöver du motivation och inspiration till att komma igång med hälsosamma vanor som håller? 🍗🥗🧘🏼‍♀️💪🏼

Då rekommenderar jag varmt att du lär dig hur du tar makten över din hälsa genom att boka in dig på en av RE:YOUs hälsoprogram som jag varit med och utformat - Hållbar viktnedgång, Stresstark eller Klimakteriebalans. 

I samtliga program får du kostupplägg med många av mina recept (inklusive flera från min slutsålda kokbok Jills mat efter säsong) 😎✌🏼📕.

Nästa programstart är den 28 september så gå in på www.reyou.co omedelbums och läs mer. 🚀 

➡️ Använd koden JILL300 i kassan för 300 kr rabatt.

#hållbarhälsa #reyou #hälsosammarecept #recept #mat #hälsa #glutenfritt #lowcarb #hälsosammavanor
SOLO-ROADTRIP 2023 🚘 Den här sommaren blev ju SOLO-ROADTRIP 2023 🚘
Den här sommaren blev ju inte direkt som jag hade tänkt mig. Pga separationen och nystart av mitt bolag hade jag ingen inplanerad semester. Så jag bestämde mig spontant att dra på en liten roadtrip söderut - själv. Första gången någonsin. Men det blev en av mina bästa semesterveckor någonsin ☺️. 

Det var oerhört värdefullt att få så mycket tid att ”tvingas” tänka ordentligt, reflektera över livet och drömma om framtiden då man varken har någon att snacka med bredvid sig i bilen eller kan distrahera sig med mobilen. Bästa terapin! 😅 Så tips för dig som går igenom något jobbigt i livet och behöver processa för att komma ut starkare på andra sidan - åk iväg på semester själv ❤️

Jag träffade också både nya bekantskaper och gamla vänner. Människor som på olika sätt gav mig ny energi och lärdomar. Många otroligt starka, varma, roliga och smarta kvinnor som jag ser upp till - @annahallensinsta , @56kilo.se , @erikamckellar och @magda.berggren ❤️

Måste nästan säga att höjdpunkten på resan var att få lära känna en av mina följare, @annsoderberg1 och hennes familj, som bjöd hem mig då hon läste att jag gick igenom en separation och behövde komma iväg ❤️. Så otroligt modigt och fint. En på miljonen. Vi klickade på en sekund. Fiskade makrill, drack bubbel och kollade på intressanta saker som hände på klipporna 🍑🤣. Minne för livet! 

En klyscha men livet är kort. Våga leva det fullt ut här och nu 🫶🏼

Hoppas ni får en fin vecka! Solen ska äntligen kika fram har jag hört ☀️ 

Kärlek ❤️

📍Uddevalla
📍Helsingborg 
📍Lund
📍Trensum
📍Kristianstad
📍Malmö
📍Kalmar
🌯 PROTEIN-TORTILLAS - GLUTENFRIA & LOW-CARB H 🌯 PROTEIN-TORTILLAS - GLUTENFRIA & LOW-CARB 

Här kommer äntligen receptet som ni väntat på! 😜Goda och enkla tortillabröd som innehåller få kolhydrater men däremot en massa protein. De är mjuka och hållbara dessutom! 😎

Spara gärna receptet till senare och 🩷 om du “Jillar”. 

6 små tortillas eller 4 större 

INGREDIENSER
4 ägg
150 g riven mozzarellaost (ej den färska bollen)
0,5 dl whey protein (naturell) eller ärtprotein (naturell)
1 msk fiberhusk
1 nypa salt 

1️⃣ Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) och ta fram en plåt med bakplåtspapper (helst ugnsduk för jämnare yta).

2️⃣ Mixa alla ingredienser i en matberedare till en slät smet.

3️⃣ Använd en slickepott för att forma smeten till runda tortillabröd (ca 17 cm) på bakplåtspappret. Ju tunnare du gör dem desto lättare blir de att vika. Om du gör fler än två behöver du fler plåtar, alternativt göra dem i omgångar.

4️⃣ Grädda i ugnen i 5 minuter eller tills smeten har satt sig. Ta ut från ugnen. Använd en stekspade för att lossa bröden från bakplåtspappret.

5️⃣ Fyll med valfri fyllning.

💡TIPS! Förläng tiden med ca 10 minuter så blir de krispiga. Klipp i trekanter och tadaaa du har fått nachochips! 

Förvara dem i kylen i en plastpåse så håller de sig fräscha och mjuka i flera dagar. 

Hoppas du “Jillar”! 🩷

#recept #hållbarkost #lowcarb #keto #highprotein #tortillas #glutenfritt #glutenfree #foodporn
Min nya vän, ambulanssjuksköterskan @soderberg_j Min nya vän, ambulanssjuksköterskan @soderberg_jesper från Uddevalla, visar hur han gör sin smarriga dunderfrulle… 💪🏼🤣 Se och lär. 

Ps. Sorry ladies. @annsoderberg1 har redan norpat honom 😅. 

#frukost #hälsosammat #recept #foodporn
🍓OSTKAKA MED KARDEMUMMA 🍓 Den här ostkakan 🍓OSTKAKA MED KARDEMUMMA 🍓

Den här ostkakan är magiskt god, superkrämig och nyttigare än originalet. Den smakar som en cheesecake utan botten. Dessutom är den väldigt lätt att göra! Servera gärna med mosade bär eller sockerfri sylt och grädde 😜. 

Spara gärna via bokmärket 👆🏼och 🩷 om du “Jillar”.

6 portioner

INGREDIENSER
3 ekologiska ägg
2 msk sötning (exempelvis sötströ eller xylitol)
200 g färskost
300 g cottage cheese (Keso)
1 dl grädde eller mjölk
½ tsk vaniljpulver
1 tsk kardemumma
Ev. några droppar bittermandelessens för en mer traditionell ostkaka-smak

1️⃣ Sätt ugnen på 180 grader (varmluft).
2️⃣ Vispa ihop ägg och sötning. Rör sedan ihop med resten av ingredienserna.
3️⃣ Häll över smeten i eller i en form.
4️⃣ Grädda i ugnen i cirka 25 minuter eller tills smeten stabiliserat sig.
5️⃣ Låt ostkakan svalna och ät den ljummen eller ställ in i kylen och servera den kall (jag gillar de mest när de är kalla).
6️⃣ Vispa grädden. Servera med bär eller sockerfri sylt. Njut.

Ps. Om du testar mina recept så blir jag superglad om du lägger upp ett inlägg och taggar mig 🙏🏼.

#hållbarkost #healthyfood #sockerfritt #lchf #keto #lowcarb #lavkarbo #glutenfritt #efterrätt #ostkaka #foodporn #recept
TANKAR OM KOST & HÄLSA ☕️💭 Jag har börja TANKAR OM KOST & HÄLSA ☕️💭

Jag har börjat äta frukost oftare igen för att se om det ökar min ämnesomsättning. Har ju som grund ätit två mål om dagen i säkert 11 år och skippat frullen. Mest för att jag inte brukar bli hungrig förens runt lunch, men också för att spara lite tid på morgonen 🫣. 

Det är ju allmänt känt att om man äter mindre lär sig kroppen att jobba med det den får. Den saktar alltså ner ämnesomsättningen för att få allt du stoppar i dig att räcka längre. Smart. Dock inte så kul om man skulle vilja komma i sina favoritjeans igen. Men kom ihåg att vad ”vi” anser är attraktivt har ingenting med hälsa att göra. Jag är övertygad om att kvinnor mår bättre av lite extra fluff här och där. Vårt främsta könshormon produceras till viss del i fettvävnaden så det känns rimligt. Och man vet ju att om en kvinna förlorar för mycket underhudsfett slutar även mensen komma vilket är ett tecken att saker och ting inte fungerar som det ska. 

Periodisk fasta har massor med hälsofördelar. Jag mår väldigt bra och blir extremt sällan sjuk (ta i 🪵). Fick covid utan vaccin i början av pandemin och det kändes som en mild förkylning som gick över på någon dag. Sen vet man ju inte exakt vad som beror på vad. Men jag är övertygad om att min kost, min syn på livet och att jag rör på mig regelbundet har en stor påverkan på min hälsa. 

Eftersom jag både vill ha ökad ämnesomsättning av ytliga skäl samtidigt som jag vill ha hälsofördelarna av periodisk fasta kommer jag äta tre mål några dagar i veckan och två mål några dagar. Ska bli intressant om det händer något ☺️. 

Det var flera som DM:ade mig som kände igen sig av att de lättare lägger på sig fett nu efter många år av periodisk fasta. Intressant! Jag uppdaterar hur det går! Dock inga viktrapporter. Sånt skit sysslar vi inte med här 😝

Ps. Ganska liberal frulle på bilden men ändå lågkolhydrat. Hela frullen innehåller ca 12 g kh. Det är ungefär lika mycket som i EN skiva vitt bröd. Och alla vet ju att ingen kan äta bara en skiva vitt bröd 😅…. Men det viktigaste är inte vad frukosten INTE innehåller utan VAD den innehåller. 

Ha en fin dag ☀️

#tankar #hållbarkost #lowcarb #periodiskfasta #frukost #ämnesomsättning
Ladda fler Följ på Instagram

Etiketter

asiatiskt bea buffé carbonara choklad crock pot crockpot depression fika fredagsmys gryta indiskt jills mat efter säsong meze midsommar mingelmat mockarutor nyår nötfritt ostbricka pannkakor persiskt picknick plock påsk rulltårta sallad semla semlor slowcooker smörgåstårta snabbmat snittar snoddas sommar soppa student sås tacos thai thailändskt turbobea vardag veganskt våfflor

All information på jillsmat.se är upphovsrättsskyddat. Dock är det ok att recept "lånas ut" till andra bloggar under förutsättning att de länkas till www.jillsmat.se.

Follow on Bloglovin

  • Annonsering
  • Samarbeten
  • Kontakt

Populära inlägg

Copyright © 2023 jillsmat.se

 

Laddar in kommentarer …